Câteva tipuri de whisky irlandez de calitate

academia barbatilor

Whisky pentru băutorii experimentaţi: Redbreast 12 yr

 Novicii pot sta deoparte, pentru moment :D; Acest whisky irlandez este unul dintre cele mai bune din domeniul său, îmbinând perfect apa adăugată la diluarea alcoolului şi gustul fructelor. Ajuns la scadenţă, după ce a stat timp de 12 ani în butoaie de sherry şi butoaie Bourbon, acest whisky poate fi considerat drept o „bună piatră de încercare” pentru cei care apreciază acest gen de băuturi. (Preţ: aprox. 40 EURO)

 

Whisky pentru începători: Tullamore Dew

Nu încercăm să punem în discuţie bărbăţia de care dă fiecare dovadă, însă acest tip de whisky irlandez este triplu distilat, având un gust subtil şi „neted”, perfect pentru cei care se simt ca şi în romanle lui Hemingway. (Preţ: aprox. 24 EURO)

 

Whisky pentru fanii gustului blended: Bushmills Black Bush

Orice whisky produs la cea mai veche distilerie licenţiată nu poate fi rău, nu? Acest whisky provine dintr-o cremă de malţ. (Preţ: aprox. 33 EURO)

 

 

Whisky pentru ocazii speciale: Jameson 18 yr

Acest tip de whisky este recomandat atunci când vrei să dai de băut pentru că tocmai ai obţinut un nou loc de muncă, te căsatoreşti sau ţi-ai întâlnit colegii de clasă sau de cameră din liceu/facultate. Cu o vechime de minim 18 ani într-un amestec de bourbon şi butoaie de sherry oloroso, aromele sale complexe – condimente, lemn, piele şi caramele – face ca acest whisky să fie un „Rolls-Royce” a whisky-urilor irlandeze. (Preţ: aprox. 100 EURO)

 

 

Whisky – amestec plăcut de arome: Johnny Powers

Dacă vei intra în orice pub din Dublin, vei găsi probabil localnici care savurează „o sticlă din acest whisky, cel mai popular din Irlanda, de altfel, cu o cifră uimitoare de şase milioane de sticle vândute pe an.Triplu distilat, amestec puternic maturat în butoaie de stejar pentru un gust picant, dulce şi versatil. (Preţ: aprox. 20 EURO)