Ce costume purtăm în noul sezon. Tendințe toamnă-iarnă 2018/2019

academia barbatilor

De la culori vedetă, la detalii de croială, layering sau amestecuri nonconformiste de elemente sport cu piese ultra-formale, tendințele pentru costume bărbătești în noul sezon reinventează clasicul. Designerii au propus, stiliștii au ales, bărbații vor purta în sezonul rece…iată care sunt alegerile vestimentare pentru un gentleman, în această toamnă!

Maro, culoarea vedetă a toamnei

Au apus vremurile când orice nuanță de maro aplicată pe un costum însemna monotonie. Show-rile de modă masculine pentru noul sezon au fost invadate de nuanțe derivate din maro, de la bej până la ciocolată. De la costume cu imprimeuri, care amintesc de moda anilor ’70, la ținute tot pe ton mergând în armonie cromatică inclusiv cu accesoriile, maro este acum una dintre culorile clasice.

tendinte costume, costum business

Sursa foto: bigotti.ro

Catifea raiată, de la casual la formal

Deși a stat o perioadă în umbră, catifeaua raiată a revenit în atenția creatorilor de stil masculin toamna trecută și se menține pe poziție și în acest sezon. Din nou un come-back din anii ’70, însă acum depășind granițele casual și atingând zona formală, acest tip de catifea vine și cu un upgrade cromatic de luat în calcul. De la bordo la verde sau bleumarin, orice costum în aceste culori, asociat cu o cămașă și o cravată minimaliste, îți vor oferi un look riguros și contemporan.

tendinte costume, costum raiat

Sursa foto: Brunello Cucinelli

Carouri, în orice variantă

În culori stinse sau aprinse, purtate chiar din cap până-n picioare, carourile atacă cu îndrăzneală sezonul rece. În funcție de imprimeu, mărime, culoare, carourile vin în multiple variante cu denumiri aferente – tartan, windowpane, Madras, Prince of Wales, tettersall, checkered plaid. Ei bine, toate sunt prezente în acest sezon într-un joc halucinant și plin de culoare. Le poți purta atât în timpul liber cât și la birou.

tendinte costume, costum in carouri

Sursa foto: bigotti.ro

tendinte costume, costum in carouri

Sursa foto: bigotti.ro

Costumele cu dungi, un hit de sezon (în orice sezon)

Dacă până acum erau considerate costume de Savile Row, folosite doar în situații formale, în tendințele actuale, costumele cu dungi au evadat din garderobele business și și-au probat versatilitatea în ținute sport-casual. În colecțiile designerilor pentru toamnă-iarnă 2018/2019, costumele în dungi nu mai au look-ul rigid, dimpotrivă, ele devin mult mai relaxate în croială. Dacă nu ai curaj să experimentezi noua variantă, rămâi pe clasic…tot vei fi la modă!

tendinte costume, costum masculin, costum cu dungi

Sursa foto: viggo-tailoring.com

Casual-formal, noul stil vestimentar de abordat la birou

Dacă dress code-ul office îți permite, încearcă stilul casual-formal, propus de designeri pentru această toamnă. Tricou polo și sneakers cu costum, de exemplu. Inițiat ca un hibrid între casual Friday și business, acest stil îți testează abilitatea de a combina inteligent piese din garderobă, astfel încât să ai un look serios dar cu un aer de lejeritate.

tendinte costume, costum barbati

Sursa foto: boggi.com

Umeri supradimensionați, siluete impozante

Colecțiile acestui nou sezon ne dau impresia că facem o călătorie stilistică înapoi în anii ’90, pe vremea costumelor de pe Wall Street, când acțiunile aveau o creștere semnificativă. Urmând spiritul acelor vremuri, designerii au creat umeri supradimensionați pentru jachete și paltoane, generând iluzia unor siluete impresionante.

tendinte costume, palton barbati

Sursa foto: sarto.ro

Imprimeurile florale pe costume din două piese

Destul de prezente și apreciate în ultimii ani, imprimeurile florale rămân un trend care trezește interesul și scot un costum din zona banalului. Și imprimeurile abstracte sunt o variantă pe care mizează brandurile de costume de haine masculine.

tendinte costume, imprimeu floral

Sursa foto: Dolce & Gabbana

Nuanțele metalice, o abordare îndrăzneață

Costumele cu texturi poleite sau metalizate sunt cea mai mare atracție a sezonului rece. Deși pot părea prea mult, aceste variante sunt extrem de elegante și pot fi abordate cu încredere la petreceri și evenimente care impun un dress code mai nonconformist.

tendinte costume, costume barbati, costume metalizate

Sursa foto: Tom Ford

Catifea pentru evenimente formale

Clasică, elegantă, catifeaua nu părăsește tendințele. În colecțiile actuale, sacoul din catifea cu revere din satin este una dintre cele mai apreciate piese pentru ținute formale.

tendinte costume, sacou din catifea

Sursa foto: TRENDS by Adina Buzatu

costume barbati, tendinte costume, sacou catifea barbati

Sursa foto: TRENDS by Adina Buzatu

Costumul la două rânduri de nasturi, ideal pentru ținute business

Sacoul închis la două rânduri de nasturi vine în nenumărate stiluri și culori, de la slim fit la clasic, de la clasicul bleumarin la imprimeu cadrilat. Trebuie doar să alegi varianta potrivită pentru momentul când îl porți. De obicei, purtat încheiat, acesta marchează un look sofisticat, de luat în calcul pentru evenimente formale sau întâlniri de business.

tendinte costume, costum la doua randuri de nasturi, costum barbati

Sursa foto: sarto.ro

Vezi aici și alte ținute masculine în tendințe care ne-au plăcut

Sursă foto featured photo: Javier Bardem & Dev Patel Zegna Campaign ”Defining Moments”  – zegna.com