Ce este un cronograf și de ce Breitling le face atât de bine?

Academia Barbatilor

Pentru mai mult de 130 de ani, Breitling s-a dedicat producerii celor mai bune instrumente de măsurare a timpului pentru tablouri de bord, ceasurilor de buzunare și de mâini, deopotrivă. Nu oricine petrece timpul, fiind obsedat de cele mai rafinate detalii are ceasornicăriei. Sunt, bineînțeles, aceia care știu toate detaliile ascunse din mecanismul unui ceas, dar sunt alții care nu pot identifica nici o parte a acestuia, cu excepția limbilor. Acele trei cercuri de pe cadran, de exemplu…

Nu treceți cu vederea acele trei cercuri, cadranele din cadran, deoarece ele pot transforma un simplu ceas într-un instrument de cronometrare, cunoscut sub numele de cronograf. Breitling, celebra marcă elvețiană, produce unele dintre cele mai bune din lume.

cronograf

Cronograf vechi

Ce este un cronograf?

Un cronograf este un instrument simplu de cronometrare, prezent în special în arene și la ceasurile piloților. Inițial, ele au fost concepute pentru a cronometra turele la cursele de mașini sau rutele avioanelor, iar astăzi au ajuns să primească diverse întrebuințări, de la cronometrarea timpului de fiert al ouălor dimineața până la măsurarea intervalului de rezistență, atunci când stai în poziția „scândura”, în timpul ședinței de yoga.

De obicei au forma a trei cadrane și două butoane pe ambele părți ale coroanei. Butonul de sus va porni și opri cronograful, cel de mai jos îl va reseta.

Bentley GMT

Cronograf Bentley GMT

Când au fost inventate cronografele și de ce sunt atât de populare acum.

Putem credita inventarea cronografului din zilele noastre firmei Breitling, care datează din 1884. Léon Breitling a avut viziunea creării unor instrumente de cronometrare extrem de precise pentru utilizări industriale, militare și științifice. Și, deși a cules câteva premii pentru mașinăriile de cronometrare, și-a întărit reputația la începutul secolului XX.

Primul cronograf purtat la mână, cu un buton separat de cadran, a fost dezvoltat de Breitling în 1915. Acesta a fost primul model care a început să semene cu ceasurile sportive de astăzi.

În următorii 20 de ani, Breitling a introdus încă o inovație în lumea cronografelor: primul cronograf de mână cu două butoane – unul pentru pornirea și oprirea cronometrului și celălalt pentru resetare.

Cum a evoluat compania Breitling?

Breitling este în mod clar lider mondial când vine vorba de inovații cronografice. Dar cum a evoluat compania până la celebrul brand de azi?

Marca a rămas în mâinile familiei Breitling timp de trei generații. Din cauza sănătății precare a proprietarului, dar și a crizei cuarțului, a fost predată unui alt ceasornicar (și pilot), Ernest Schneider, a cărui familie a rămas gardianul faimoasei mărci de cronografe până în 2017.

Astăzi, compania este condusă de perseverentul Georges Kern, care duce firma într-o direcție în care puține mărci de ceasuri elvețiene s-au avântat vreodată. În loc să pună accentul pe prezentările anuale, Breitling se focusează acum pe prezentările itinerante, unde pot interacționa cu partenerii și clienții într-un mod mult mai personal.

Cum inovează Breitling în zilele noastre?

Deși poartă în spate o istorie ilustră, plină de invenții, Breitling încă își dorește să inoveze în lumea ceasornicăriei. Emergency Breitling, de exemplu, vine echipat cu o lumină cu o frecvență duală de urgență, care poate fi folosită pentru a salva vieți.

Emergency Breitling cronograf

Emergency Breitling

În plus, marca a făcut alți pași pentru inovarea cronografelor. Exospace B55, un cronograf conectat, poate utiliza telefonul inteligent pentru a îmbunătăți funcționalitatea unui cronograf normal.

Exospace B55 cronograf

Exospace B55

Este un model făcut pe comandă, pentru piloți și posesorii de yachturi. Etalând un număr mare de funcții, de la un tahimetru electronic și un sistem de numărătoare normală și inversă, până la chrono flight și chrono fregatta, pentru înregistrarea timpurilor unui zbor sau al unei regate. Două ecrane LCD finalizează un display cu iluminare, pentru a face față situațiilor în care lumina este mai slabă.

Bineînțeles, să poți controla funcțiile ceasului prin intermediul telefonului inteligent nu pare ceva revoluționar în era smartwatch-urilor, dar Breitling oferă mai mult decât un ecran Apple la mână. Acesta nu este un accesoriu, ci o unealtă care îți oferă cel mai precis cronograf din lume.

Navitimer 1 cronograf breitling

Navitimer 1

Preferatul nostru dintre cronografele inovative este cu siguranță clasicul Navitimer 1, recent restilizat. Posibil ca acesta să fie cel mai recognoscibil dintre produsele Breitling. Cu incredibila lor istorie în dezvoltarea cronografelor și a ceasurilor, suntem extrem de nerăbdători să vedem ce vor inventa în continuare.

Citește și despre cele mai bune 3 ceasuri pentru drumeții