Reguli de îngrijire masculină: ce facem cu părul de pe corp

Academia Barbatilor

E un fapt: bărbații – majoritatea dintre ei – sunt păroși. Mai mult sau mai puțin. Pe față, pe corp, peste tot. Întrebarea care se pune tot mai des, plecând urechea și la ce-și doresc femeile, este ce facem cu părul de pe noi? Îl radem? Îl lăsăm să crească? Îl dăm cu ceară, îl tundem, îl îngrijim? Răspunsurile sunt multiple și chiar dacă și în această privință funcționează sintagma „moda trece, moda vine”, părul rămâne. Cum ne descurcăm cu părul de pe corp? Hai să luăm diverse zone pe rând, excluzând din această discuție părul de pe cap și barba, despre care am vorbit și vom mai vorbi pe larg, în alte articole de pe Academia Bărbaților.

Părul de pe piept

Unii iubesc piepturile epilate dar dacă nu ești înotător, culturist sau actor nevoit să apară în tot felul de roluri, lasă-ți pieptul așa cum e.

Dacă totuși ești extrem de păros, atunci cumpără-ți un trimmer electric, un body groomer, și folosește-l în așa fel încât să nu apari în fața oamenilor ca un personaj din Planeta Maimuțelor. Nu-l tunde de tot, însă. Și nu încerca să faci asta cu ceară, dacă nu ești un masochist recunoscut. Mai mult: nu folosi mașina de ras pentru a-ți tunde părul de pe piept. Nu e nici igienic și nici practic.

Cantitatea de păr (și lungimea) pe care vrei s-o păstrezi ține, până la urmă, de gustul personal. Noi recomandăm să experimentezi, folosind mai întâi aparatul pe lungimea cea mai mică. Urmărește cu atenție traseul trimmer-ului și dă părului o formă compatibilă cu conturul corpului.

Părul din urechi

Pe măsură ce îmbătrânești, va începe să-ți crească păr în urechi. Dar dacă devii victima acestui crud act natural, nu te îngrijora: există soluții, iar ele nu țin neapărat de pensetă.

Părul care crește din urechi are tendința de a fi lung și dizgrațios iar o pensetă bine făcută ar trebui să rezolve problema, câtă vreme o manevrează altcineva pentru tine. Fiindcă altfel e destul de greu să nimerești firele de unul singur. Avantajul acestui procedeu dureros este că, smulse cu penseta, acele fire vor crește mai greu.

Poți folosi și o foarfecă, pentru a tăia părul care crește în interior dar aici deja intrăm pe un teren periculos. Cea mai bună soluție este ca atunci când mergi la frizer, să-l rogi să-ți rezolve și această problemă. Iar dacă totuși vrei s-o faci acasă, apelează la un aparat de tuns în nas și-n urechi, despre care vorbim mai jos.

Părul din nas

Firicelele de păr din nas au rolul de filtru, împiedicând particulele și bacteriile să pătrundă în cavitatea nazală. Pe de altă parte, nimic nu poate fi mai dizgrațios decât să vezi un bărbat care mișună cu niște „sârme” dezgustătoare care-i ies din nas.

Soluția este să apelezi la o foarfecă fină și să tai capetele rebele ale firelor. Dacă vrei o soluție mai elegantă dar deseori nu la fel de eficientă, cumpără-ți o mașină de tuns firele din nas și din urechi. Un trimmer care are în capăt niște mici lame ce se rotesc, care ar trebui să prindă firele și să le taie. Nu e scump, aparent e un gadget cool, nu-ți provoacă dureri dar nu rezolvă mereu 100% problema.

Subrațul

Deseori surse ale mirosurilor dezgustătoare, subrațele au nevoie în mod cert de o îngrijire corespunzătoare, fiindcă nu mai suntem pe vremea când omul cavernelor făcea legea în fashion. Nu sugerăm neapărat o epilare completă (deși unii bărbați optează pentru ea) dar părul de la subraț trebuie tuns. Nu foarte scurt, fiindcă asta îți va provoca mâncărimi, însă o lungime de circa 3 mm e ok.

Sub centură

Am ajuns și la această zonă, una despre care până relativ de curând nici măcar nu se vorbea, în privința bărbaților. Vedem cum femeile suferă și se chinuie, încercând să scape de pilozitatea pubiană pentru a arăta cât mai îngrijit și, până la urmă, mai „apetisant”. Unele dintre ele apelează deja la epilarea definitivă, cu laser sau cu alte mijloace moderne, o soluție costisitoare financiar dar care nu le mai creează apoi probleme. Ce fac însă bărbații?

Își cumpără un body groomer și îl folosesc cu încredere. Deși este și aceasta o soluție, nu folosi lama și spuma de bărbierit, fiindcă vei ajunge curând să ai un tufiș atât de des încât te va ascunde cu totul. Body groomer-ele au un risc mic de „accidente” și te rezolvă foarte bine din punct de vedere estetic, permițându-ți să alegi nivelul de pilozitate dorit. Atenție doar la cum îl manevrezi. Unul dintre cele mai populare, la un preț rezonabil, este acesta.

Brațele și picioarele

Lasă-le așa cum sunt.