Ce filme vedem în aprilie în cinematografe

Academia Barbatilor

Chiar dacă luna aprilie e marcată de premiera ultimului sezon Game of Thrones, așteptată cu sufletul la gură de toți fanii serialului, pe HBO (15 aprilie), în cinematografe lucrurile nu stau deloc mai prejos. Iată care sunt cele mai interesante filme pe care le poți vedea în aprilie în sălile de cinema:

McQueen – premiera 12 aprilie

Gen: Biografic. Cu: Alexander McQueen.

Un documentar care ne introduce în lumea fostului creator de modă Alexander McQueen, prezentându-ne viața și realizările acestui adevărat copil-minune al lumii modei, dispărut prematur în 2010, la doar 31 de ani. Interviurile cu familia, cu prietenii apropiați, arhivele redate publicului și celelalte efecte vizuale ale documentarului ne aduc mai aproape de acest personaj despre care mulți au spus că a fost un adevărat geniu.

Dragged across concrete – premiera 12 aprilie

Gen: Acțiune, thriller. Cu: Mel Gibson, Jennifer Carpenter, Vince Vaughn

Doi polițiști – unul bătrân (Mel Gibson), celălalt mai tinerel (Vince Vaughn) – se trezesc în postura de a fi suspendați, după ce în mass-media apare o filmare în care cei doi fac abuz de forță. Rămași fără bani și fără opțiuni, ei aleg să pătrundă în lumea interlopă, fără a bănui, însă, că acolo îi așteaptă lucruri surprinzătoare.

Hellboy – premiera 12 aprilie

Gen: Acțiune, fantasy. Cu: David Harbour, Milla Jovovich

Hellboy se întoarce și e ȘI mai fierbinte! Super-eroul pe jumătate diavol ajunge în Marea Britanie, unde are de dus o bătălie împotriva sângeroasei Regine Nimue (interpretată de Milla Jovovich), o vrăjitoare antică, dornică de tot felul de răzbunări. Prins în lupta dintre bine și rău, Hellboy încearcă s-o oprească pe Nimue să provoace sfârșitul lumii. O încercare… a dracului de grea.

Klimt & Schiele – Eros & Psyche – premiera 19 aprilie

Gen: Documentar. Cu: Rudolf Buchbinder, Lorenzo Ruchelmy

În epoca de aur a Vienei, celebrul Sigmund Freud descoperă mișcările psihicului, în vreme ce femeile încep să-și revendice independența pe fondul dezintegrării imperiului Austro-Ungar. În noaptea de 31 octombrie, pictorul austriac Egon Schiele moare în locuința lui, răpus de gripa spaniolă, la numai 28 de ani. Câteva luni mai târziu, prima lui expoziție vieneză se bucură de un succes imens.

The Curse of La Llorona – premiera 19 aprilie

Gen: Horror. Cu: Linda Cardellini, Patricia Velazquez

În Los Angelesul anilor 70, legendara fantomă La Llorona bântuie nopțile copiilor. Ignorând avertizările unei mame cu probleme mentale, o femeie și copiii ei sunt atrași într-un tărâm supranatural și înspăimântător. Unica lor speranță pentru a supraviețui influenței mortale a La Lloronei stă în puterile unui preot care practică misticismul pentru a ține răul la distanță.

The Sisters Brothers – premiera 19 aprilie

Gen: Western. Cu: Jake Gyllenhaal, Joaquin Phoenix, John C. Reilly

E anul 1851, iar Charlie și Eli Sisters, frați și asasini, sunt doi băieți care au crescut într-o lume sălbatică și ostilă. Frații Sisters ajung într-o călătorie prin partea de nord-vest a Americii, care-i va purta în Munții Oregon, într-un mic bordel dintr-un orășel pe nume Mayfield, aflat pe drumul căutătorilor de aur din California. O aventură care pune la încercare legătura dintre cei doi.

Avengers: Endgame – premiera 26 aprilie

Gen: Fantastic, aventură. Cu: Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson

Pierdut în spațiu, fără apă și mâncare, Tony Stark îi trimite un mesaj lui Pepper Potts, în care-i spune că rezervele lui de oxigen sunt pe ducă. Între timp, ceilalți super-eroi – Thor, Black Widow, Captain America și Bruce Banner – trebuie să găsească o cale pentru a-și aduce înapoi aliații dispăruți, în vederea unei confruntări epice cu Thanos – semizeul demonic, care decimează planeta și universul.

Citește și ce nu știai despre Game of Thrones