Ce flori să-i cumperi. Cum se dăruiesc florile. Semnificația florilor

Academia Barbatilor

Să cumperi flori e un lucru minunat, un obicei care începe din ce în ce mai mult, din păcate, să fie dat uitării. Să cumperi flori persoanei iubite e un lucru și mai frumos. Dar este, în același timp, unul ușor? Nu chiar. Sunt atât de multe flori dintre care să alegi, atât de multe culori și aranjamente, încât e greu să știi de unde să începi. Ce flori să-i cumperi? Hai să vedem!

ce flori să-i cumperiJob-ul poate deveni cu atât mai complex cu cât vrei să cumperi mai mult decât un buchet. Poate vrei un aranjament floral pentru soție sau unul pentru propria ta fiică, pentru mama sau sora ta.

Un bărbat poate să întrebe femeile din viața lui care sunt florile lor favorite. Dar acest lucru ar strica orice surpriză. Pe de altă parte, ar putea cumpăra flori la întâmplare, considerând că, nu-i așa?, gestul contează. Și, foarte probabil, orice femeie ar aprecia acest gest (mai puțin în cazurile în care are ceva special împotriva unei flori anume).

Dar pentru un factor de… extra wow ar trebui să intri mai adânc în problemă și să cunoști cum se alege buchetul de flori potrivit pentru soție, prietenă, rude și colege.

Pentru aceasta, ia în considerare statusul relației voastre, personalitatea și stilul ei – îi plac tradițiile sau e mai degrabă genul aventurier, căreia îi plac surprizele vieții? E o romantică incurabilă, care adoră trandafirii? Sau e o ecologistă care iubește natura și mediul înconjurător? E o persoană care se dă în vânt după exotisme? Pentru fiecare există câte o variantă.

Flori pe care să le cumperi dacă ești într-o relație de lungă durată

Nimic nu exprimă mai bine pasiunea ca trandafirii roșii, flori cunoscute și sub numele de „trandafirii iubirii”. Aceștia sunt sexy, clasici și eleganți. Trandafirii roșii formează întotdeauna un buchet fermecător, indiferent de numărul lor, emanând dragoste intensă și romantică.

Dacă totuși i-ai tot dăruit în ultimii ani trandafiri roșii și ai vrea să mai schimbi ideea, există câteva variante. Prima ar fi să rămâi la trandafiri dar să schimbi culoarea. Încearcă o culoare nouă, precum portocaliu. Sau, varianta doi: păstrează culoarea roșie și schimbă floarea. Lalelele roșii sunt frumoase și sofisticate, deși în România sunt cam sezoniere. Se spune că pistilul lalelei simbolizează inima unui îndrăgostit, întunecată de căldura pasiunii (atenție să nu te topești!)

O altă variantă este să amesteci trandafirii cu lalelele sau cu alte flori, lucru care ar adăuga buchetului noi straturi. De pildă, ochiul boului e o altă floare a iubirii, deși e mult mai puțin cunoscută decât trandafirul.

Alstroemeria roz semnifică devoțiune iar crinii roz denotă prosperitate. De asemenea, bujorii au o semnificație romantică și sunt considerate un semn de noroc și căsnicie fericită.

Flori pe care să le cumperi dacă nu formați un cuplu dar o placi

Trandafirii purpurii și liliacul violet simbolizează dragostea la prima vedere. Dar, presupunând că nu vrei să-i transmiți neapărat acest lucru, cel mai bine ar fi să încerci un buchet amestecat. Câțiva trandafiri roșii vor indica în mod subtil că ești interesat de persoana ei. Trandafirii portocalii sunt și ei un semn al dorinței iar un mix de trandafiri albi, portocalii și de culoarea piersicii arată excelent.

strelitia

Streliția

Dacă nu, treci peste convenții și alege ceva mai neobișnuit, precum Pasărea Paradisului, mai cunoscută la noi sub numele de streliția, care semnifică bucurie și… ideea de paradis. E o floare cu o formă bizară, care se poate transforma într-un cadou perfect pentru Valentine’s Day sau pentru o primă întâlnire.

Similar, orhideele sunt întotdeauna un dar încântător, neașteptat și exotic, care o va face să se gândească la ideea că e o tipă specială.

Flori pe care să le cumperi unei prietene sau colege

lalele galbene ce flori să-i cumperiAșa cum roșul înseamnă romantism, galbenul reflectă căldura și distracția, bucuria de a petrece alături de persoana respectivă, faptul că râdeți la aceleași glume sau că aveți pasiuni comune. Trandafirii galbeni sau lalelele de aceeași culoare formează buchete superbe și transmit un mesaj de bună dispoziție. De asemenea, floarea soarelui e un mod sigur de a face ziua cuiva mai bună.

Margaretele și freziile sunt simboluri puternice ale inocenței și prieteniei și se pot transforma într-un cadou pe care persoana care le primește îl va ține minte. Multe femei adoră prospețimea și farmecul unei margarete sau a unei frezii, în special atunci când aceasta e înflorită. Atașează și un bilețel, cu un mesaj specific: „Mulțumesc că m-ai ajutat la proiect!” sau „Ești o prietenă fantastică!”.

Flori pe care să le cumperi pentru o rudă

Cauți flori pentru 8 martie, inducându-i mamei tale ideea că te gândești la ea? Atunci o bună alegere o reprezintă garoafele roz, acestea fiind simbolul iubirii materne. Dar dacă garoafele îți amintesc prea mult de zilele primilor ani de școală, când aceasta era clasica floare cu care ai tăi te trimiteau la învățătoare, atunci trandafirii roz sunt o variantă foarte bună. Sau chiar tuberozele, care au un parfum aparte.

Apoi, bunicile, surorile, mătușile și fiicele vor aprecia frumusețea, delicatețea și grația oricărui buchet de flori proaspete. Care, de exemplu, pot fi și flori de câmp, adunate într-un buchet colorat și zglobiu, de care orice membră a familiei va fi în mod cert încântată.

Citește și 7 moduri de a reaprinde dragostea