Ce încălțăminte să porți la jeans, în sezonul rece

academia barbatilor

Jeanșii sunt cea mai populară și cea mai versatilă piesă din garderobă, indiferent de sezon. Vara, este simplu să-i combini cu sneakerși sau teniși. Însă ce încălțăminte porți la jeans în sezonul rece? Ai fi, probabil, tentat să răspunzi că la jeanși merge orice, totuși o alegere neinspirată îți poate distruge chiar și cea mai banală ținută. De exemplu, o pereche de pantofi formali nu au ce căuta în completarea unei ținute cu jeans. La fel, nici o pereche de flip-flops, dar despre acest aspect vom vorbi la vară.

Este evident că în sezonul rece, ghetele sunt la putere, iar jeanșii merg de minune în astfel de ecuații. Află care modele intră în competiția pentru perechea perfectă!

Cum să porți jeans cu Chelsea boots

Acest tip de botine au un profil mai versatil, iar principiile formei, texturii și culorilor se aplică perfect pentru a le stabili stilul. De exemplu, variantele cu formă suplă sunt mai formale, iar cele mai robuste devin casual, cele maro sunt mai casual decât cele negre, iar modelele din piele sunt mai elegante decât cele din piele întoarsă. Acestea fiind spuse, combină astfel: Chelsea boots din piele neagră cu pantaloni din denim indigo cu croială clasică, pentru un look rafinat, sau cu skinny jeans negri sau gri pentru o ținută cu influențe rock. Aici trebuie să fii atent și la toc. Modelele cu toc mai înalt merg mai mult spre zona rock, în timp ce variantele cu toc scurt se potrivesc la o pereche de jeanși cu aspect uzat. Află cum să porții jeanșii în funcție de culoare!

Chelsea boots, ce încălțăminte porți la jeans
Sursa foto: Pinterest

Poartă jeans cu Chukka boots

Chukka boots din piele întoarsă sunt mult mai ușoare și mai flexibile decât alte modele de ghete. Acest lucru le conferă și o versatilitate aparte, putând fi purtate cu orice, de la șort la costum. Însă cu jeans fac cea mai frumoasă pereche, indiferent dacă ținuta este smart sau casual. Pentru un efect de stil imediat, suflecă-le marginile deasupra gleznei, lăsând încălțămintea la vedere!

ce încălțăminte porți la jeans, chukka boots
Sursa foto: Pinterest

Jeans și bocanci, un duo exemplar

O alăturare destul de mult întâlnită, jeanșii alături de bocanci merg firesc către stilul lumberjack. În ceea ce privește modelul ales, vine natural să optezi pentru varianta originală de jeans din zona de workwear, în indigo sau denim cu aspect estompat. Cei cu croiala dreaptă merg perfect la chunky boots, în timp ce modelele slim sau skinny arată bine cu bocanci cu o linie mai fină. Poartă-i la lungimea gleznei sau cu manșetă lată deasupra terminației bocancilor pentru o ținută cu aer vintage. Află cum să-ți alegi perechea perfectă de jeans!

bocanci, încălțăminte
Sursa foto: Pinterest