Ce întrebări să pui când te duci la un interviu pentru un job nou

Academia Barbatilor

Iubește ceea ce faci, fă ceea ce iubești. Ușor de spus, greu de făcut. Găsirea job-ului viselor presupune o pregătire (și o căutare) îndelungată. Trebuie să-ți faci un CV, să scotocești pe diversele canale cu oferte de locuri de muncă, de la site-uri la anunțuri, și să începi să aplici pentru job-ul care se potrivește aptitudinilor și pregătirii tale. Urmează timpul de așteptare, verificarea telefonului pentru apeluri pierdute și a e-mail-urilor care ar putea solicita o întrevedere pentru un interviu important.

Când vine solicitarea pentru interviu și ziua acestuia se apropie cu repeziciune, alegi cea mai potrivită ținută și faci o documentare în legătură cu compania respectivă. Parcurgi o serie de întrebări care e foarte posibil să-ți fie puse de către posibilul viitor angajator și… cam atât. Dar ai luat vreodată în considerare o listă de întrebări pe care să le pui tu însuți? Hai să vedem care ar fi cele mai bune întrebări pe care să le adresezi angajatorului în timpul unui interviu:

întrebări de pus la un interviu

Există responsabilități adiționale legate de această poziție, care nu au fost menționate în descrierea job-ului?

Această întrebare denotă faptul că ești cu adevărat interesat de job-ul respectiv. Răspunsul primit îți va oferi informații suplimentare despre funcția și rolul pe care speri că le vei avea. Înțelegând toate aspectele legate de poziția pentru care aplici, vei putea fi mai bine pregătit pentru ea.

Poziția mea în cadrul companiei implică și deplasări în țară sau străinătate?

E o întrebare la care trebuie să cunoști răspunsul, în special dacă ai o familie și responsabilități în cadrul ei. Totodată, ea deschide posibilitatea ca cel care te intervievează să-ți spună mai multe despre companie și despre poziția oferită. Dacă postul implică deplasări, întreabă cu ce frecvență se desfășoară acestea și durata medie a lor.

Îmi puteți da detalii despre stilul de management în această companie?

E o întrebare șmecheră și greu de pus, dar în același timp e una la care răspunsul nu e ușor de dat. Dacă ți se răspunde la ea, ar trebui să ai detalii despre genul de conducere și despre ceea ce se așteaptă de la angajat. Unii manageri preferă să dea mână liberă subordonaților, oferindu-le doar un ghidaj, acolo unde e nevoie. Alții sunt genul control-freak, alegând să urmărească munca angajaților în cele mai mici amănunte și să fie intimidanți cu aceștia. Totul depinde, desigur, și de genul tău de persoană: unii au nevoie de o îndrumare mai mare, în timp ce alții preferă să fie liberi și creativi.

De ce a devenit disponibilă această poziție din companie?

O altă întrebare care îți va da detalii despre compania respectivă. Dacă e vorba de o poziție nouă, probabil compania urmează să se dezvolte, având nevoie de noi angajați în acest sens. Dar dacă urmează să înlocuiești pe cineva, nu e rău să știi motivul, pentru a vedea ce să nu greșești pe viitor.

Ce calități considerați că ar trebui să aibe persoana care va ajunge pe această poziție?

Aceasta e o întrebare pe undeva condescendentă, iar răspunsul primit îți va oferi un tablou mai clar asupra companiei, a managementului și a proiectelor la care ar urma să lucrezi. Mai mult, e posibil să primești informații din interiorul companiei, care nu apar de regulă în descrierea job-ului.

Îmi puteți spune ceva despre persoana căreia urmează să mă subordonez?

întrebări de pus la un interviu

E posibil chiar ca cel care te intervievează să fie această persoană. În acest caz, ai primit deja un preview despre ce fel de om ar putea fi supervizorul tău. Dacă ar urma să ai un alt șef, câteva cuvinte despre acesta te vor ajuta să înțelegi părerile altora despre el.

Care ar fi cele mai interesante provocări ce vin odată cu această slujbă?

Orice companie oferă provocări. Lucruri precum a ține pasul cu tendințele actuale din domeniul respectiv sau cu competiția. Acest gen de informație îți va fi foarte utilă în momentul în care vei începe lucrul pe o poziție nouă. De asemenea, o discuție pe această temă în timpul interviului, poate fi în favoarea ta, oferindu-ți posibilitatea de a scoate în relief câteva dintre calitățile pe care le ai, arătând cum le poți pune în folosul companiei.

Există posibilitatea de avansare în carieră?

Această întrebare lucrează de două ori în favoarea ta. Mai întâi, îi arată celui care te intervievează că îți dorești o poziție pe termen lung. Multe companii recrutează doar atunci când au absolută nevoie, fiindcă acest proces e extrem de anevoios și consumă timp. Companiile vor să aibă pe cineva care să-și dorească să rămână pe termen lung în cadrul lor.

Pe de altă parte, e posibil să-ți dorești să avansezi pe scara corporatistă, așa încât răspunsul la întrebare îți oferă detalii despre această eventualitate.

Cu câți oameni voi lucra?

Ești un jucător de echipă sau mai degrabă îți place să iei lucrurile pe cont propriu? Evident că, atunci când lucrezi într-o companie, te aștepți să-ți desfășori activitatea alături de alți oameni. Iar unii dintre ei vor lucra cu tine, în mod direct. E bine să știi dinainte numărul acestora, pentru a-ți face o idee despre cum să-ți gestionezi activitatea și comportamentul.

Care e următoarea fază a interviului?

întrebări de pus la un interviu

Ți-ai dori să creezi impresia că vrei job-ul respectiv, iar aceasta e întrebarea ideală la finalul interviului. Ești entuziast, fără a părea lacom. Cel care conduce interviul va fi în măsură să-ți spună ce se întâmplă în continuare. E posibil ca acesta să fie singurul interviu, după cum e posibil să urmeze și al doilea sau al treilea.

Reține că interviurile pentru un loc de muncă sunt, de fapt, despre marketing. În fapt, tu îți vinzi acolo calitățile și calificările unui potențial angajator. Fii pregătit să răspunzi la orice întrebare, dar și să pui întrebări, urmând a primi informații în funcție de care să te orientezi chiar pe moment, în timpul interviului.

Citește și: Cum să te prezinți și cum să te porți la un interviu