Ce ne învață Fabio Attanasio despre stilul masculin

Academia Barbatilor

Dacă nu te-ai convins încă de importanța relației pe care trebuie să o ai cu croitorul tău, ia-l drept exemplu pe Fabio Attanasio. El este autorul blogului The Bespoke Dudes, care face turul caselor de croitorie din Italia și face cunoscute lumii particularitățile fiecărei vizite. În altă ordine de idei, citește ce ne învață Fabio Attanasio despre stilul masculin.

Jachetele scurte întineresc

 

 

Puține arme ne rămân în lupta cu trecerea timpului, iar jachetele scurte reprezintă una dintre ele. E simplu, o jachetă scurtă, care îți vine perfect la umeri și la mâneci va avea grijă de tine la greu. Dacă asta nu e de ajuns pentru tine, mergi pe calea jachetelor de piele întoarsă. Te asigurăm că au puterea de a șterge ani!

 

Interiorul nu este mai puțin important decât exteriorul

 

 

Despre importanța detaliilor ți-am mai spus, însă nu ne ferim s-o spunem de fiecare dată când avem ocazia: detaliile sunt ținuta! Ai grijă ca interiorul să arate cel puțin la fel de bine ca exteriorul vestimentației tale. Ia-o ca pe o metaforă a relației dintre trup și suflet, dacă vrei.

 

Găsește mănușile din piele perfecte

 

 

Dacă ești un pic reticent atunci când primești sfaturi despre siguranță cu privire la mersul pe motor sau bicicletă, e pentru că nu ai găsit accesoriile perfecte. În acest caz, donează orice mănuși porți acum și ia-ți unele din piele maro. Acestea nu doar că înaintează minunat în vârstă, ci te vor și ține în siguranță o viață.

 

Poartă imprimeuri pe plajă

 

 

Minimalismul a intrat cu siguranță în viața tuturor, dar oh, ce bine arată un imprimeu în această masă de navy și gri! Și, dacă nu îndrăznești s-o faci la birou, poartă imprimeu la plajă măcar. Poartă orice, căci nu există limite.

 

Rozul e pentru bărbați adevărați

 

 

Văzând cât de mult se ezită în privința rozului, îndrăznim să spunem că rozul este o culoare pentru bărbații adevărați. Rozul nu doar că exprimă vigoare, ci și o doză grozavă de stil. Purtat cu gri și alb, rozul ar trebui să facă parte din ținutele de birou ale fiecărui bărbat.

 

Sacoul la două rânduri de nasturi stă la baza masculinității

 

 

Nu te teme de sacourile la două nasturi. Alese corect, acestea sunt menite să te facă pe tine să arăți mai impunător, în niciun caz să te intimideze. Dacă tot e vară, încearcă sacouri de in, în fața cărora căldura nu are nicio șansă.

 

Poartă tricou polo pentru o ținută relaxată

 

 

Polo, sau cea mai clasică alternativă plină de stil a cămășii, nu ar trebui să mai aibă vreun secret față de tine. Poartă-l vara sub sacou, iar iarna sub cardigan, la plajă sau în fața șemineului.

 

Ochelarii potriviți completează orice ținută

 

Colours of my homeland . . #chiostrodisantachiara #shirtjacket #tbdeyewear

A post shared by The Bespoke Dudes (@fabioattanasio) on

 

Dacă tot am numit mai devreme importanța detaliilor, nu putem să nu vorbim și despre ochelari. Ba mai mult, încă o dovadă că ochelarii potriviți pot completa o ținută este și faptul că Fabio și-a deschis propriul brand de ochelari, lucrați handmade în Italia de oameni care și-au dedicat viața acestei arte.

 

Ai grijă ca ochelarii pe care-i porți să se potrivească fizionomiei tale, căci branduri care fac ochelari de calitate vor prelua celelalte sarcini. The Bespoke Dudes Eyewear este exemplul viu.

 

Găsește-ți un croitor de încredere și ține-l aproape

 

Back in my hometown today, first fitting at @sartoria_dalcuore of a suit cut from @huddersfieldtextiles_official Fresco cloth. Delighted to announce that @tbdeyewear will co-host a private dinner for 13 rakish men on the occasion of the upcoming Pitti Uomo, along with Sartoria Dalcuore, @therakeonline and @serafinesilk. Soon further details and see my IG Stories for videos from today’s fitting. . . Di ritorno nella mia Napoli, oggi prima prova presso la Sartoria Dalcuore di un abito realizzato in tessuto Fresco di Huddersfield Textiles. Felice di annunciare che TBD Eyewear, Sartoria Dalcuore, The Rake Magazine e Será Fine Silk organizzeranno insieme una cena privata per 13 “rakish men” in occasione del prossimo Pitti Uomo. Presto altri dettagli e su IG Stories i video della prova di oggi. . . #dalcuore #tbdeyewear #thebespokedudes #bespoketailoring #sartoria #huddersfieldtextiles #theonedayrakishman ph: @robybaccante

A post shared by The Bespoke Dudes (@fabioattanasio) on

 

Asemenea familiei ori contabilului, croitorul trebuie să fie o persoană la care să simți că poți apela oricând, cu orice propunere care pare imposibil de executat la început. Totodată, ai nevoie de un croitor ferm, care știe atât să dea sfaturi, cât și să motiveze ceea ce susține.

Pe scurt, ai nevoie de un croitor care te poate ajuta să avansezi în viață, atât din punct de vedere estetic, cât și profesional. Da, credem că o haină făcută bine poate deschide uși.

 

Poartă cămașă descheiată pe plajă

 

 

Dacă simți uneori că plaja reduce declarațiile tale de stil doar la un șort, adaugă și o cămașă. Poart-o descheiată și rulează mânecile. Simplu, nu?

 

Ai nevoie de o geantă de weekend care să te țină o viață

 

Home bound ✈ #thebespokedudes

A post shared by The Bespoke Dudes (@fabioattanasio) on

 

Weekendurile trebuie să fie despre relaxare și frumos, iar geanta ta ar trebui să reflecte același lucru. În următorul city break, ai grijă să ai o geantă de weekend din piele. În ce poți investi mai eficient decât într-o geantă care nu are vârstă?

 

Poartă un ceas adevărat

 

 

Ești bărbat, deci ai nevoie de un ceas. Nu de orice ceas, ci de unul adevărat. Unul demn de lăsat moștenire, așa cum probabil ai primit și tu unul la rândul tău. Pentru asta nu trebuie să faci împrumuturi la bănci, dar o cercetare amănunțită înainte de achiziționarea unui ceas este de dorit.