Ce nu știai despre Game of Thrones

Academia Barbatilor

Pe 15 aprilie debutează la HBO ultimul sezon din Game of Thrones (sau Urzeala Tronurilor, cum a fost tradus la noi). Fanii din întreaga lume abia așteaptă să vadă cum se va termina acest serial care i-a ținut cu sufletul la gură pe parcursul precedentelor 7 sezoane. O intrigă excelentă, personaje conturate perfect, acțiune, sex, suspans și locații de filmare care și-au sporit apoi de zeci de ori atractivitatea turistică. Game of Thrones a avut de toate și se așteaptă ca ultima serie să fie cireașa de pe tort.

Vor fi doar șase episoade, însă acestea vor dura aproape două ore fiecare, deci e de așteptat ca bătăliile finale pentru accederea la Tronul de Fier să fie intense, mai ales că acum avem de-a face și cu asaltul final al white walkers-ilor. Hai să vedem câteva lucruri interesante despre Urzeala Tronurilor, care au adus un plus de farmec celui mai urmărit serial din lume:

George R.R.Martin a avut o apariție de tip cameo în episodul pilot

Game of Thrones

Foto: NME

Scriitorul George R.R.Martin, autorul seriei de cărți Cântec de gheață și foc, epopeea fantastică ce a stat la baza serialului, a avut o apariție fulgerătoare în primul episod pilot al serialului, ca invitat la nunta prințesei Daenerys cu Khal Drogo. Numai că rolul lui Daenerys a fost reinterpretat iar scena a fost tăiată.

Peter Dinklange aproape că a refuzat rolul lui Tyrion Lannister

Carismaticul actor Peter Dinklange a declarat că nu a fost fascinat de la început de rolul din Game of Thrones. „Am ezitat, din cauza faptului că genul serialului era fantasy. I-am spus agentului că nu am chef să port barbă lungă și pantofi ascuțiți. M-au asigurat, însă, că personajul și lumea din serial nu erau despre așa ceva, ci că aveam să fac parte din ceva mult mai complex. Personajul meu nu era un ticălos, dar nici un erou, ci mai degrabă un afemeiat și un bețiv. Mi l-au descris în termeni ideali, așa că în cele din urmă am acceptat”.

Kit Harington a venit la audiții cu un ochi negru

Game of Thrones

Kit Harington. Foto: Vanity Fair

În noaptea de dinaintea audițiilor pentru Game of Thrones, Kit Harington a ieșit la McDonald’s cu o femeie. Pentru că localul era aglomerat, cei doi au ocupat locuri la o masă la care se mai afla un cuplu, pe care nu-l cunoșteau. Bărbatul respectiv a devenit nepoliticos și a început să facă diverse comentarii la adresa tipei cu care era actorul, motiv pentru care Kit s-a luat de el. Doar că bărbatul era aproape dublu, așa că Harington și-a „furat-o”. Pe de altă parte, el a spus că, deși a luat bătaie, consideră că incidentul l-a ajutat să obțină rolul.

Scenele de nuditate i-au creat probleme Emiliei Clarke

Game of Thrones

Daenerys mănâncă o inimă de cal. Foto: Game of Thrones

Rolul Daenerys Targaryen i-a schimbat cariera actriței Emilia Clarke, însă aceasta a recunoscut că nu i-a fost deloc ușor, în special la început, când a fost nevoită să filmeze scene nud și chiar să participe la o scenă în care personajul ei era violat. „A trebuit să cer pauză, am băut o ceașcă de ceai, am tras o porție de plâns, apoi eram gata pentru următoarea scenă”.

Un alt moment greu pentru Clarke a fost, tot în primul sezon, cel în care a trebui să mănânce o inimă de cal. Aceasta era, de fapt, o bomboană gumată imensă, care avea însă un gust de detergent. Gustul, laolaltă cu sângele fals, au determinat-o pe actriță să stea câteva minute bune la toaletă.

Sophie Turner a adoptat „lupul” Sansei Stark

Game of Thrones

Foto: Gizmodo

Sophie Turner, cea care o interpretează pe Sansa Stark, l-a adoptat pe Zunni, câinele din rasa Northern Inuit, care juca rolul lupului, animalul ei de companie din film. „Când eram copil mi-am dorit întotdeauna să am un câine, dar părinții mei nu voiau”, a declarat Turner pentru publicația Coventry Telegraph. „Ne-am atașat foarte tare unul de celălalt pe platoul de filmare. După ce Lady a murit în film, au vrut să o trimită înapoi acasă, dar mama i-a rugat să mi-o lase mie și au ascultat-o”. Din păcate, Zunni a decedat (de-a dreptul, de această dată) în 2017.

Dothraki e o limbă reală

Învață limba dothraki! Foto: Game of Thrones

În anul 2014, Living Language a lansat un curs de învățare a unei limbi conversaționale care te face să vorbești precum Khal Drogo după doar câteva lecții. Cursul a fost creat de lingvistul David J.Peterson, care a lucrat cu HBO pentru a realiza limbajul Dothraki din serial. Dacă vrei să-ți impresionezi prietenii, învață câteva fraze Dothraki, de aici. În plus, poți învăța și High Valyrian – aplicația Duolingo are inclus un curs în această limbă.

Oamenii au început să-și boteze copiii după personajele din GoT

În anul 2014, Social Security Administration, din Statele Unite, a dat publicității faptul că numele „Khaleesi” devenise al 755-lea cel mai popular nume pentru fetițe. În Anglia, nume precum Khaleesi, Arya, Tyrion, Brienne, Sansa, Bran, Sandor și Theon au devenit din ce în ce mai răspândite, odată cu creșterea în popularitate a serialului.

Vârste modificate, din cauza violenței

Din cauza diverselor atrocități pe care personajele tinere au fost nevoite să le îndure pe parcursul serialului, vârstele acestora au fost modificate față de cele din romanele lui George R.R. Martin. Sansa și Arya au plecat de la 13, respectiv 11 ani în serial, deși în carte aveau 11, respectiv 9. Joffrey a „crescut” de la 11 la 16 și chiar Daenerys a trecut subtil de la 13 ani la 16. Desigur, în rest faptele au rămas la fel de sângeroase.

Prietene pe viață

game of thrones

Maisie Williams și Sophie Turner, prietene pe viață. Foto: Teen Vogue

Deși nu au avut prea multe scene împreună, între sezoanele 1 și 7, actrițele Sophie Turner și Maisie Williams (surorile Sansa și Arya Stark) au devenit rapid cele mai bune prietene, încă de la începutul filmărilor (diferența de vârstă dintre ele este de doi ani), devenind, practic, inseparabile de-a lungul anilor. Turner chiar a rugat-o pe Williams să-i fie domnișoară de onoare la nunta ei cu Joe Jonas, iar cele două și-au făcut un tatuaj similar, cu inscripția „07.08.09”, ziua în care au avut castingul pentru Game of Thrones.

Kit Harington a lansat niște ponturi legate de final

Pe parcursul unui interviu de promovare a noului său film, The Death And Life Of John F.Donovan, Kit Harington a sugerat faptul că e posibil ca fanii serialului să nu fie foarte mulțumiți de finalul sezonului 8, făcând câteva comparații între GoT și alte seriale celebre. „Serialele mele favorite sunt Sopranos, Breaking Bad și The Wire – toate se termină într-un mod care nu te satisface, nu e un happy end. Cred că pentru un serial care a făcut istorie vreme de 8-9 ani e foarte greu să găsești finalul perfect. Nu toată lumea va fi fericită, nu ai cum să-i mulțumești pe toți”, a spus Kit pentru MTV News.

Pe de altă parte, actorii Sophie Turner și Nikolaj Coster-Waldau au numit finalul „surprinzător” și „imprevizibil”. „Eu am fost mulțumită de finalul imprevizibil al serialului”, a declarat Turner într-un interviu pentru Digital Spy. „Și cred că vor fi fani care se vor declara mulțumiți”.

Multiple versiuni, anti-piraterie

Pentru a nu se mai întâmpla ca în sezonul 7, când hackerii au făcut rost de episoadele serialului în avans și le-au lansat pe Internet, cei de la HBO și-au luat măsuri de precauție, directorul de programe Casey Bloys anunțând că au fost filmate mai multe versiuni de final, care să deruteze eventualii hackeri, în așa fel încât nimeni să nu cunoască adevărata versiune finală până în momentul în care aceasta va fi difuzată oficial.

Citește și 5 personaje din Urzeala tronurilor care trebuie să supraviețuiască în ultimul sezon