6 pălării pe care trebuie să le porți vara aceasta

Academia Barbatilor

Poate fi plăcut să te scalzi în razele soarelui, însă nu ai niciun motiv să-ți supui capul aceluiași tratament. Pentru a scăpa de problema insolației, vezi mai jos 6 pălării pe care trebuie să le porți vara aceasta fără ca stilul tău să sufere vreo secundă.

 

Fedora

 

Enjoyed #goodwoodrevival yesterday with @jaguar. Watch for our film ‘Escapism’ coming soon

A post shared by David Gandy (@davidgandy_official) on

Inițial cea mai îndrăgită pălărie a gangsterilor, Fedora este astăzi accesibilă oricui. Aceasta este poate atât cea mai populară pălărie, cât și cea mai des asociată cu stilul masculin. Marginile flexibile și partea din spate ridicată sunt destul pentru o dovadă de stil. Purtată de către tot mai multe celebrități, aceasta a devenit un obiect obligatoriu în ținuta fiecărui bărbat.

Tu însă nu te lăsa păcălit de popularitatea ei. Poart-o doar dacă îți încadrează bine fața și dacă îți place. Totodată, Fedora cere o anumită doză de eleganță, deci ai grijă să fii îmbrăcat pe măsură.

Poart-o cu un costum la două rânduri și arată că a purta costum înseamnă mult mai mult decât un program încărcat, plin de ședințe. Recomandăm s-o porți mai ales ziua, la evenimente la care nu ești singurul bărbat îmbrăcat bine.

Ba mai mult, te poți bucura de ea chiar și la plajă, căci este un candidat pe măsura pălăriei Panama, despre care vorbim mai jos.

Panama

 

Pălăria Panama este cea mai eficientă pălărie pentru sezonul cald. Are boruri foarte largi, care îți garantează protecția necesară. Totodată, cel mai des este confecționată din materiale foarte flexibile, care o fac foarte ușor și plăcut de purtat. Totodată, borurile largi o fac perfectă atât pentru cele mai elegante ținute de care ești în stare, cât și pentru zilele lungi la plajă.

Cu această pălărie ai ocazia să porți cele mai sofisticate haine pe care le ai în dulap. Recomandăm ținute elegante, conturate de către bijuterii și imprimeuri sofisticate. Nici ochelarii de soare de calitate nu ar trebui să lipsească din ecuație.

Șapcă cu cozoroc

 

O cunoști deja, la fel cum probabil o porți încă de când erai mic. Caracterul său comun este însă pe măsura aspectelor practice. Nu doar că te protejează foarte bine de soare datorită cozorocului, însă este și foarte ușor de inclus în orice ținută ai chef să porți vara.

Astfel, fie că porți tricou, cămașă sau sacou, află că șapca cu cozoroc nu ridică niciun impediment vara. Ai doar grijă să alegi culori care să fie în armonie cu tenul tău și care să se completeze restul ținutei.

Pălărie de ploaie

 

Signing off 2015

A post shared by Pharrell Williams (@pharrell) on

De ceva timp devine tot mai populară și pălăria de ploaie, asociată mai ales cu pescuitul. Este, în același timp, una dintre piesele pe care moda le reduce la tăcere ori le învie constant, de fiecare dată revenind tot mai în forță. Recent, bărbații au început să-i aprecieze iar avantajul pe care îl oferă împotriva insolației, mai ales datorită benzii de pe întreaga sa lungime.

Astfel, în comparație cu șapca cu cozoroc, de data aceasta te poți bucura de umbră atât pe părți, cât și la spate. La fel ca șapca de mai sus, și aceasta poate fi purtată atât la ținute casual, cât și la altele mai elegante. Singurul secret este să o faci cu stil. Ori, în alte cuvinte, să arate ca o alegere făcută voluntar, nu ca și cum ai fi venit la birou direct de pe baltă.

Bască cu cozoroc

 

Un alt detaliu care adaugă unei ținute exact doza de stil de care are nevoie. Poart-o  oricând și mai ales atunci când nu știi ce-i lipsește ținutei tale. Promitem că va umple orice gol.

 

If you look Monsieur Richard is always on time. 🏁

A post shared by Pharrell Williams (@pharrell) on

Pork pie

 

Listening to the legend #StevieWonder

A post shared by Pharrell Williams (@pharrell) on

Pălăria Pork pie nu te va ajuta să câștigi în totalitate bătălia cu soarele, însă îți va ridica fără efort ținuta la nivelul următor de stil. Este aliatul principal al bărbaților cu fețe mai mici, pentru care nu este recomandat să fie eclipsați de o pălărie cu boruri și mai largi.