Ce pantaloni trebuie să porți vara aceasta și cum

Academia Barbatilor

Vara ar trebui să fie un anotimp de care ne bucurăm la maximum, nu un chin din cauza căldurii. Pentru asta nu trebuie decât să porți ce trebuie. Vezi mai jos ce pantaloni trebuie să porți vara aceasta, pentru a te putea bucura de soarele pe care îl aștepți tot restul anului.

 

Verifică bine materialul înainte să achiziționezi niște pantaloni de vară

 

pantaloni chino kaki

Sursă foto: mrporter.com

 

Vara nu ar trebui să porți jeans decât dacă îi iubești prea mult. Și chiar și în acest caz, trebuie să alegi niște jeans subțiri, speciali pentru vară. Altfel vei suporta consecințele.

În schimb, nu crezi că e momentul perfect să încerci materiale dedicate verii, care în restul anului nu sunt la fel de accesibile? Vezi inul, de exemplu. Nu este un clișeu faptul că este cea mai iubită țesătură vara. Nu doar corpul respiră cum trebuie în in, ci și tu vei avea mai mult aer. Ba mai mult, pantalonii din in sunt foarte ușori, alt lucru care face posibil acest confort.

Altă variantă la fel de populară sunt pantalonii chino, din 100% bumbac. Aceștia sunt cunoscuți mai ales în culoare bej, însă opțiunile sunt mult mai numeroase decât ai crede.

 

Nu neglija lungimea lor

 

pantaloni scurți pastel

Sursă foto: mrporter.com

 

Acum că știi ce material ți se potrivește, e timpul să alegi lungimea. Trebuie să știi de la început că toate țesăturile de mai sus se folosesc atât la pantalonii lungi, cât și la cei scurți. Factorii care-i conduc pe bărbați să aleagă o anumită variantă sunt numeroși, însă cei mai comuni sunt gustul personal și restrângerile impuse de job.

Astfel, cei mai mulți bărbați poartă la birou pantaloni lungi, declarând pantalonii scurți pantaloni de relaxare, perfecți pentru weekend și timp liber.

Dacă porți pantaloni lungi, este obligatoriu să aibă lungimea perfectă. Asta presupune să lase o porțiune din gleznă la vedere, ceea ce conduce în același timp și la un confort termic ridicat.

Tot din același motiv, vara nu ai niciun motiv să porți șosete lungi, deci cele invizibile sunt perfecte. Poți purta deci pantofi cu șosete care nu se văd. Un întreg șir de avantaje, așa-i?

 

pantaloni scurți navy

Sursă foto: mrporter.com

 

Dacă porți pantaloni scurți, în timpul liber sau nu, ai mai multe opțiuni. În primul rând, ai grijă  ca lungimea pantalonilor să nu depășească zona genunchiului. Ba mai mult, este ideal ca pantalonii să se oprească chiar deasupra acestuia. Asta nu doar că face pantalonii să fie mai estetici, ci și mai ușor de purtat.

Cât despre felul în care sunt scurtați, lăsăm fiecare bărbat să ia această decizie. Printre altele, ai de ales între pantaloni rulați și clasicii pantaloni cusuți.

În cazul pantalonilor de in, de exemplu, s-ar putea ca elasticitatea materialului să nu permită să fie rulați. În schimb, la chino sau jeans asta nu ar trebui să reprezinte vreo problemă.

 

Culoarea este la fel de importantă ca țesătura

 

pantaloni scurți albi

Sursă foto: mrporter.com

 

Nu în ultimul rând, indiferent de piesa vestimentară, culoarea poate conta uneori mai mult decât orice țesătură sau croieli am alege.

Fiind vară, noi încurajăm foarte mult pantalonii de culoare albă. Asta nu doar datorită priceperii cu care resping razele soarelui, ci și datorită acelui aer văratec, imposibil de transmis în altă perioadă a anului.

În plus, vara este anotimpul cu cel mai mult soare pe cer, ceea ce face purtarea culorii alb alegerea perfectă.

 

pantaloni scurți pastel

Sursă foto: mrporter.com

 

În același timp, dacă nu te sperie culorile, te încurajăm să experimentezi cât mai mult și în acest sens! În altă ordine de idei, navy este perfect pentru orice ocazie, dar nu-l porți deja cam mult?

Schimbă asta și poartă vara culori pastel, care poartă cu ele aerul vacanței pe care o așteptăm tot restul anului.

 

pantaloni scurți roz pal

Sursă foto: mrporter.com

Cu sau fără curea?

 

curea împletită din piele întoarsă

Sursă foto: mrporter.com

 

În final, cu ce să ții totul împreună, dacă nu cu o curea perfectă? Dacă e vară, e clar: ai liber la curele împletite. Din piele sau textil, alegerea e doar a ta.

Ai doar grijă să nu fie prea groasă, căci vara trebuie să fii cât mai ușor.

 

curea împletită din piele cu cataramă aurie

Sursă foto: mrporter.com

 

Totodată, nu te sfii să acorzi atenție detaliilor. O cataramă aurie, de exemplu, ar putea fi fix detaliul care-i lipsea ținutei tale.

 

curea din piele întoarsă

Sursă foto: mrporter.com

 

Nouă vara ne place să purtăm multe accesorii din piele întoarsă. Fiind mai greu de întreținut și protejat, pielea întoarsă are o sensibilitate care ne face s-o prețuim și mai mult: nu trebuie să se ude, se curăță mai ales cu peria etc. Ce anotimp este deci mai bun decât vara?