Ce purtăm în această primăvară: blugi pentru bărbați la modă

academia barbatilor

De la jeanșii skinny care au invadat rafturile magazinelor și moda străzii în ultimele sezoane până la croieli largi inspirate din stilul skate, tendințele în materie de blugi au câte un model pentru fiecare dintre noi. Din noile colecții ale marilor branduri am aflat care sunt blugii pentru bărbați la modă și cum îi abordăm corect în ținute.

Blugii largi, inspirați din stilul skatewear

Blugii cu croială lejeră sunt deja în vizorul tendințelor ce ceva vreme, însă acum ei sunt și mai largi. Elementul de noutate este jocul cu proporțiile, astfel, lungimea lor se termină cu 2 centimetri deasupra gleznei și lasă la vedere încălțămintea. Inspirați din modelele de pantaloni ale skater-ilor, acești blugi pot fi purtați cu un tricou larg sau cu o bluză cu elastic la bază, care va delimita proporțiile.

blugi pentru bărbați la modă

Sursa foto: Zara

Blugii pentru bărbați la modă sunt prespălați

Bleu deschis sau într-un ton mediu de albastru, blugii prespălați rămân în tendințe și în acest an. Cei mediu prespălați sunt atât de versatili încât se pliază aproape oricărui stil vestimentar. Ei pot fi smart casual cu o cămașă Oxford și un blazer, casual alături de un pulover sau ultra casual cu un tricou și un hanorac. În timp ce cu blugii mediu prespălați poți obține ținute din zona smart, blugii deschiși la culoare se potrivesc cel mai bine în ținute relaxate, de week-end. Ca un indiciu de asortare, alcătuiește ținuta în tonuri diferite de albastru și nonculori, de exemplu bleu, navy și alb. Depinde de tine cum alegi piesele.

blugi pentru bărbați la modă

Sursa foto: Mango

Blugii cu aspect deteriorat

Iată încă un trend care rezistă. Pentru că ne place aspectul neglijent studiat și blugii rupți cu forța, am ales să aderăm la acest gen de look și sezonul următor. Jeanșii cu aspect deteriorat încă reușesc să atragă atenția asupra ținutei. Există diferite tehnici de prelucrare și diferite grade de distrugere a denimului. Astfel, există modele cu suprafețe zgâriate, modele cu rupturi care păstrează, totuși, țesătura și versiuni cu găuri în material. Indiferent pe care îi alegi, construiește-ți ținuta în jurul lor. Ca regulă de bază: cu cât blugii sunt mai deteriorați, cu atât ținuta trebuie să fie mai simplă. Pentru a avea un aspect impecabil, celelalte piese, mai ales încălțămintea, trebuie să fie simple și curate și evită asocierile cu imprimeuri.

blugi pentru bărbați la modă

Sursa foto: Topman

Blugii bleu, cu croială dreaptă, din anii ‘90

Pentru că moda anilor ’90 a revenit în tendințe, blugii sunt una dintre piesele pe care au speculat-o designerii în acest sens. Modele de blugi drepți, bleu deschis se încadrează perfect alături de un hanorac supradimensionat sau un tricou larg, în ținute relaxate specifice perioadei respective. Optează pentru culori tari în partea de sus, într-un contrast creativ. Ai grijă cum asortezi!

blugi pentru bărbați la modă

Sursa foto: Mango

Blugii slim, de inspirație rock

Deși nu se adresează oricărui tip de corp, blugii skinny și slim au fost și rămân modele foarte apreciate. Dacă conformația îți permite, poartă-i cu tricouri largi sau geci cu volum, pentru a echilibra proporțiile. O geacă din piele sau o jachetă bomber fac echipă perfectă cu jeanșii skinny, creând iluzia corpului în formă de triunghi răsturnat, ce amintește de imaginea super-eroilor. Mergi mai departe și păstrează forma purtând încălțăminte cu aspect suplu precum  Chelsea boots sau o pereche de sneakers.

blugi pentru bărbați la modă

Sursa foto: Zara