Ce purtăm în dormitor. Tipuri de pijamale pentru bărbați

academia barbatilor

Așa cum vestimentația de zi cu zi ne influențează stilul de viață prin confort și imagine, la fel, și pentru noapte, există diferite tipuri de pijamale pentru bărbați care asigură confortul din timpul somnului. Tocmai de aceea, atunci când alegi pijamaua trebuie să fii atent la materialul din care este făcută și, evident, la măsură. Pentru că pijamalele vin într-o diversitate de țesături, de la mătase, satin și in pentru anotimpul cald, la bumbac, finet sau fleece, ideale pentru a asigura confortul termic în sezonul rece. Apoi, trebuie să cauți un model în care să-ți regăsești stilul. Ai de ales între boxeri, salopetă, pijama clasică, halat (care poate servi și ca ținută de casă) sau alte combinații de piese lejere care se pot încadra la ținute pentru dormit. De exemplu, mulți bărbați preferă să doarmă în boxeri și un tricou lejer din bumbac. Dar iată care sunt tipurile de pijamale care au rezistat de-a lungul timpului și variantele vestimentare mai noi, pentru dormitor.

Halatul pentru casă este un element esențial în garderoba intimă

Confecționat din materiale moi precum mătase, satin sau catifea și purtat, de obicei, peste alte piese de lenjerie intimă sau chiar peste pijamale subțiri, halatul este una dintre piesele esențiale din garderoba intimă. Suficient de versatil, halatul se folosește și ca piesă de casă, nu doar înainte de culcare. Acesta are și modelul din prosop din bumbac absorbant, destinat special tranziției din duș către cameră.

pijamale bărbați, halat bărbați mătase

Sursa foto: Pinterest

Cămașa de noapte pentru bărbați, o abordare mai nonconformistă

Una dintre cele mai vechi și mai longevive piese de dormit este cămașa de noapte… Da, și bărbații poartă cămăși de noapte, din cele mai vechi timpuri, și sunt foarte confortabile.  Cu lungimea care depășește puțin linia genunchilor, în variante din bumbac sau in, simple sau cu imprimeul clasic în dungi, cămașa de noapte este mai puțin abordată de bărbații moderni.

pijamale bărbați, cămasă de noapte bărbați

Sursa foto: Pinterest

Pijamalele clasice sunt pentru nostalgici

Din nou un model care sfidează timpul, dar mult mai popular în prezent decât cămașa de noapte, este setul cu cămașă și pantaloni lungi, din bumbac, satin sau mătase, de obicei în imprimeu cu dungi verticale sau carouri. Acest tip de pijama este abordat de bărbații de peste 40 de ani și, într-o proporție mai mică, de generația foarte tânără. Însă mereu declanșează aceeași nostalgie a anilor ’80.

pijamale bărbați, pijamale bărbați groase, pijamale bărbați clasice

Sursa foto: Pinterest

Boxerii pentru dormit merg în diverse combinații și situații

Boxerii lejeri, pentru noapte, sunt ideali mai ales pe timpul verii, pentru că oferă lejeritate și confort. Dar ei pot fi purtați și în timpul iernii, pe sub pantalonii de pijama. Aceștia vin, de cele mai multe ori, în culori aprinse, imprimeuri haioase sau grafice, precum scene din desene animate sau mesaje amuzante.

pijamale bărbați, boxeri bărbați

Sursa foto: Pinterest

Setul de lounge sau pijamale pentru bărbații moderni

Așa numitele seturi de lounge sunt asemănătoare cu pijamalele clasice dar sunt din bumbac și arată mai mult ca niște seturi de haine de purtat în casă sau în timpul liber. Croiala lejeră conferă suficientă mobilitate și confort, astfel încât să poată fi purtate și la activități în casă, nu doar pe post de pijama.

pijamale bărbați, pijamale bărbați lounge

Sursa foto: Pinterest

Salopeta de noapte, o piesă perfecta pentru nopțile răcoroase

Confortabile și călduroase, uneori cu glugă atașată, confecționate din bumbac sau fleece, salopetele inspirate din costumele pentru bebeluși sunt ideale în sezonul rece. De obicei se încheie ușor, cu fermoar, și au un aspect actual, cu aer cool.

pijamale bărbați, pijamale bărbați groase, pijamale bărbați haioase

Sursa foto: Pinterest