Ce purtăm la vară? Ochelari de soare în tendințe

academia barbatilor

Atunci când alegi ochelarii de soare, există două direcții clare în care poți merge. Dacă ești conservator, optează pentru modele clasice, iar dacă vrei să fii în pas cu moda, alege ochelari de soare în tendințe, cu forme și culori impuse de stilul noului sezon. Iată ce ne propun designerii pentru această vară!

Ochelari de soare rotunzi

Se pare că stilul John Lennon este nemuritor, la fel ca și muzica celebrului artist. Ochelarii de soare rotunzi, trademark al fostului Beatles, sunt o alegere esențială a acestui sezon. Cu rame din acetat și metal, acești ochelari de soare aduc stilul vintage în prezent. Îi poți purta la ținute smart casual, cu chinos și blazer sau în stilul rock, cu jeans, tricou basic și jachetă din piele. Designul lor circular avantajează tipologiile de față pătrate sau în formă de diamant.

ochelari de soare în tendințe

Sursa foto: Pinterest

Geometrie pură

Fie cu colțuri pătrate, fie hexagonali, ochelarii de soare cu forme geometrice sunt acel accesoriu care te ajută să ieși în evidență din mulțime, în acest sezon. Pentru că au o formă specială, alege modele în culori clasice și de dimensiuni reduse pentru a nu depăși limita extravaganței. Ochelarii geometrici sunt o alegere perfectă pentru bărbații cu fața rotundă pentru că adaugă structură osului orbital.

ochelari de soare în tendințe

Sursa foto: Pinterest

Lentile și rame colorate

Dacă vrei să faci o declarație, ochelarii de soare colorați sunt o alegere ideală. Noile culori sunt vibrante, ies în evidență, iar stilul impus de tendințe merge pe același ton pe lentilă și pe rame. Nu-i poți folosi ca accesorii la ținute formale, însă îți poți upgrada o ținută casual, compusă din tricou și șort, cu ajutorul lor.

ochelari de soare în tendințe

Sursa foto: Pinterest

Ochelarii de soare aviator

Iată un stil clasic care sfidează tendințele în fiecare sezon. Nu există ținută care să le reziste și nici tendință care să-i elimine. Aviatorii și-au păstrat notorietatea și stilul de-a lungul timpului, iar în acest sezon vin predominant din acetat. Caută modele updatate cu rame aurii și lentile colorate sau variante din acetat cu imprimeu.

ochelari de soare în tendințe

Sursa foto: Pinterest

În stilul anilor ‘90

Alături de jachetele parka, ochelarii de soare sunt un alt element de stil care evocă anii ’90. În general minusculi, acești ochelari trebuie abordați cu precauție. Nu se potrivesc oricărei formă de față. Alege modele cu lentile colorate – portocalii sau albastre – și rame din titaniu sau variante supradimensionate din acetat, care amintesc de perioada de glorie a anilor ’90.

ochelari de soare in tendinte

Sursa foto: Pinterest

Citește și Cum să îți asortezi ochelarii de soare la ținută