Ce să (nu) porți la festivalurile din vara aceasta

Academia Barbatilor

O știm cu toții, un festival poate fi ocazia perfectă pentru o distracție prelungită și, mai ales, o pauză de la agitația din oraș. Totuși, nu ai voie să arăți ca și cum e prima oară când ieși din casă. Vezi mai jos ce să porți la un festival și cum, ca să fi un party animal apreciat pentru stilul personal.

pantaloni albi

Sursă foto: mrporter.com

Smart casual-ul impus de birou poate deveni uneori plictisitor, mai ales dacă vacanțele noastre tind să întârzie uneori. Astfel, e normal ca la un festival să ne dorim să purtăm haine pe care nu le putem purta întotdeauna. Asta nu înseamnă însă că ești în sfârșit liber să porți blugi tăiați și maiou larg.

Dacă vrei să arăți într-adevăr responsabil, iar asta nu ar fi neapărat cea mai bună cale. În schimb, poartă niște pantaloni albi, simbolul timpului liber și al relaxării. Sunt ușor de combinat și uneori exprimă mai multă relaxare decât o pot face unele cuvinte.

Îmbracă o cămașă cu mânecă scurtă

 

jachetă cu mânecă scurtă pentru bărbați

Sursă foto: mrporter.com

Da, poate fi cald la un festival, dar crede-ne pe cuvânt că nicio căldură nu este destul de mare încât să-ți dea voie să te dezbraci pur și simplu. În schimb, combate căldura cu o cămașă cu mânecă scurtă. Alege imprimeuri bogate și culori aprinse, orice te face să te simți în vacanță.

cum te imbraci la festival

Sursa foto: Pinterest

Nu flip-flops, ci sandale

 

sandale birkenstock de bărbați

Sursă foto: caliroots.com

Dacă nu reiese asta din ce am spus deja, menționăm și asta: nu ai voie cu flip flops la un festival. De fapt, nu ai voie cu ei nicăieri în afară de plajă și piscină, pentru care sunt și gândiți, de fapt.

În schimb, aruncă un ochi pe acești papuci cu talpă de plută, ideali pentru orice vară. Arată foarte cool, sunt făcuți din piele rezistentă, iar talpa de plută îți va susține piciorul indiferent cât de multe ore plănuiești să stai în picioare.

Cumpără-ți o pereche de teniși din pânză

 

teniși din pânză

Sursă foto: mrporter.com

 

Dacă sandalele nu sunt pentru tine, o pereche potrivită de teniși sigur va fi. Ai nevoie de ceva din pânză, care permit piciorului să respire. Mai casual nu se poate!

Încearcă o șapcă în loc de pălărie

 

șapcă bărbați

Sursă foto: mrporter.com

 

Ține minte asta: la un festival trebuie să te distrezi tu, nu să-i distrezi pe ceilalți. În alte cuvinte, lasă pălăriile cu imprimeu funny acasă și poartă o șapcă adevărată. Nu de alta, dar asta s-ar putea să te și protejeze într-adevăr de vremea schimbătoare.

Nu pleca nicăieri fără ochelarii de soare

 

ochelari de soare potriviți

Sursă foto: mrporter.com

 

Când mergi la un festival, nu uita nici de ochelarii de soare. Acei ochelari pe care îi porți zilnic și te reprezintă ar trebui să te însoțească oriunde. Nu uita, stilul și mărimea potrivite sunt cele mai importante și trebuie să arăți autentic oriunde ai merge. Fără rame colorate și artificii deci.

Poartă accesorii subtile

 

colier pentru bărbați

Sursă foto: mrporter.com

 

Într-adevăr, datorită căldurilor ridicate, vara îți rămân puține opțiuni de a accesoriza o ținută. Dacă tot nu poți purta mai multe piese vestimentare, cea mai simplă soluție rămâne să integrezi cât mai multe accesorii.

Dacă ești fan coliere, ai grijă să nu cazi în capcana colierelor hippie din lemn, care se furișează des pe la festivaluri. Tu ai nevoie de accesorii subtile, ca un colier subțire din argint, purtat cu nonșalanță și cu atitudine bărbătească.

Poartă brățări mai des

 

brățări cu mărgele pentru bărbați

Sursă foto: mrporter.com

 

Ori, dacă preferi brățările, ar trebui să știi că asta îți oferă și mai multe posibilități. Sunt foarte multe stiluri de brățări care se potrivesc oricărei ținute și nu numai.

Cele mai cunoscute sunt cele de inspirație maritimă, cele cu mărgele și cele din piele. Alege cu încredere ce-ți place mai mult, pentru că faptul că citești articolele noastre ne face să avem deja destulă încredere în gusturile tale.

Rămâi uscat cu o pelerină de ploaie

 

pelerină de ploaie pentru bărbați

Sursă foto: farfetch.com

 

Nici ploaia nu lipsește de la cele mai multe festivaluri, ne-am dat noi seama după ce am fost udați serios în câteva rânduri. Tu poți preveni asta. Fie vară sau toamnă, ai nevoie de o pelerină de ploaie, care să te țină uscat. Investește într-una de calitate, căci acestea trebuie să aibă viață lungă.

Nu-ți uita borseta cu lucruri prețioase

 

borsetă cu lucruri prețioase pentru bărbați

Sursă foto: mrporter.com

 

Cu toții avem tendința să purtăm în spate un ghiozdan, dar oare merită? La festival sigur nu ai nevoie de prea multe lucruri, deci mai bine reduci greutatea în plus. Ia-ți o borsetă și poartă în ea doar obiectele prețioase sau strict necesare ție. Te asigurăm că ne vei mulțumi.

Logo-urile trebuie să rămână în magazine

 

bluză pastel bărbătească

Sursă foto: mrporter.com

 

Un festival poate părea locul potrivit pentru a epata cu cele mai bune haine, însă piesele cu logo-uri uriașe nu sunt o opțiune. Recomandăm în continuare tricouri și bluze unicolore. Dacă vrei, totuși, să adaugi o notă specială, poartă oricând culori tonale.

Poartă o jachetă frumoasă în loc de hanorac

 

jachetă impermeabilă de bărbați

Sursă foto: mrporter.com

Nu în ultimul rând, află că nu ai voie să porți hanorac la un festival. De fapt, nu ai voie să porți hanorac nicăieri, în afară de casă. Dacă tot ești în mijlocul a atâția oameni, de ce să nu porți o jachetă frumoasă?

Aceasta nu este în niciun caz mai puțin flexibilă decât un hanorac. Pentru asta nu trebuie decât să alegi un model mai sport, care să-ți ofere lejeritate și să-ți permită, în același timp, să te bucuri de acțiune.

 

Distracție plăcută!