Ce să porți acum dar și la toamnă. Tendințe în moda străzii pentru următorul sezon rece

academia barbatilor

Tendințele în moda masculină pentru toamnă-iarnă 2019 au fost deja anunțate, dar noi nu vom prelua (încă) piesele cheie de pe podium, ci vă vom propune câteva tendințe de urmat din front-row și ținutele de stradă de la evenimentele respective. Pentru că cei care dau tonul tendințelor sunt, de fapt, stiliștii și influencerii în domeniu, află ce au purtat aceștia ca să știi ce să porți la toamnă.

Carourile migrează pe jachete și paltoane

De la jachete bomber, la paltoane de diferite lungimi, carourile îmbracă hainele pentru exterior în sezonul rece. Acestea au fost cele mai vizibile în moda de stradă la evenimentele dedicate tendințelor. Carouri de tot felul – plaid, grafice, tonale – și-au demonstrat versatilitatea și, implicit, popularitatea. Le poți purta în toate modurile – peste costumul office, la chinos și tricou, chiar și în ținute casual, alături de piese de skatewear.

ce să porți la toamnă, carouri

Sursa foto: Pinterest

Ce să porți la toamnă, în materie de culori

Evident, ai tinde să crezi că vom enumera nuanțele de pământ, în ton cu sezonul rece. Însă realitatea este că stiliștii s-au săturat de ținutele mohorâte și au decis să încălzească un pic atmosfera cu un strat vestimentar în culori tari. Chiar dacă anotimpul dictează sobrietate, un hanorac, o cămașă, o maletă sau chiar un palton sau o geacă într-o culoare primară te va pune în evidență cu stil. Inserțiile strategice de culoare în ținută vor fi vedetele sezoanelor următoare.

ce să porți la toamnă, culori tari

 Sursa foto: Pinterest

Blugii prespălați revin în tendințele pentru moda străzii

Blugii deschiși la culoare au tot fost adoptați și eliminați în moda străzii de nenumărate ori. Însă sezonul acesta au o revenire…și par să rămână pe val și sezonul următor. De la adepții ținutelor casual până la cei care preferă stilul smart, toți mizează pe versatilitatea jeanșilor prespălați. În croieli drepte sau largi, aceștia au detronat variantele skinny, în culori închise, care au făcut legea în ultimele sezoane.

ce să porți la toamnă, jeans prespălat

Sursa foto: Pinterest

Eșarfele supradimensionate se poartă la orice

De la sacou la palton sau geacă matlasată, eșarfele și fularele nu au lipsit din moda de stradă la prezentările pentru sezonul următor. În culori, imprimeuri și texturi variate, eșarfele supradimensionate, mult mai mari decât e necesar pentru a asigura confortul termic, dar suficient de mari pentru a atrage atenția, au creat un trend de street style puternic.

ce s[ porți la toamnă, eșarfa supredimensionata

Sursa foto: Pinterest

Ținutele tonale în culori neutre înlocuiesc ținutele în nuanțe mohorâte

Pentru că nu mai vor străzi împânzite de costume negre, gri sau bleumarin și pentru că nuanțele tari în sezonul rece nu sunt o opțiune pentru toată lumea, combinațiile de culori neutre reprezintă soluția găsită de stiliști. Aceștia au mers pe straturi de crem, bej, camel, chiar și alb din cap până-n picioare.

ce să porți la toamnă, culori neutre

Sursa foto: Pinterest