Ce să porți la petrecerea firmei, de Crăciun

academia barbatilor

Ești în luna decembrie și trebuie să fii pregătit vestimentar pentru toate ocaziile speciale la care urmează să participi. Iar pentru că locul de muncă este a doua ta casă și vei sărbători Crăciunul și cu familia de la birou, află ce să porți la petrecerea firmei. De obicei, vestimentația de petrecere generează indecizie. Practic, participi la un eveniment din zona formală dar într-un cadru mai puțin formal. Ca să abordezi problema cu tact, gândește-te cum te-ai îmbrăca într-o zi obișnuită la birou. Relaxează un pic ținuta și adaugă-i câteva accente discrete de sărbătoare.

Petrecerea “gulerelor albe”

Dacă lucrezi într-un mediu office tradițional din categoria “gulerelor albe”, mergi pe o ținută conservatoare. Un costum din trei piese sau unul la două rânduri de nasturi, într-o culoare sobră precum gri cărbune sau bleumarin îți vor da un aer de eleganță. Poartă-l cu o cămașă formală cu manșetă dublă, într-o culoare pastel, care va nota de sărbătoare. Adaugă pantofi Derby în nuanța Oxblood. Dacă vrei să rămâi în zona ultra formală, poți miza pe clasicii pantofi Oxford negri. O cravată într-o nuanță stinsă precum burgundy închis sau cu un imprimeu discret și o batistă de buzunar într-o culoare tare vor definitiva ținuta ta de party.

În ceea ce privește detaliile, te poți juca cu butonii. De la cei metalici simpli, gravați sau cu pietre până la simboluri de sărbătoare în miniatură, orice variantă e permisă pentru a echilibra balanța între formal și festiv.

ce să porți la petrecerea firmei
Sursa foto: Pinterest

Petrecerile de firmă mai puțin formale

Pentru petrecerile cu ceva mai puține rigori vestimentare, încearcă asocieri de sacouri sport, cu imprimeu sau din țesături texturate, și pantaloni deosebiți.  Țesături precum herringbone, houndstooth sau tweed marmorat creează un impact rustic și sunt ideale pentru sezonul rece. De asemenea, un sacou din tartan se integrează perfect în atmosfera sărbătorilor. Dacă vrei să apari și mai festiv, un sacou din catifea burgundy sau bleumarin va face o declarație de eleganță. Cămașa trebuie să fie simplă, într-o culoare pastel sau, dacă ești suficient de îndrăzneț, într-o culoare închisă, intensă. De asemenea, poți opta cu încredere și pentru o cămașă chambray, dacă te face să te simți mai relaxat. Sau, pur și simplu, poți înlocui cămașa cu o maletă închisă la culoare, alături de pantaloni raiați, într-o abordare contemporană a stilului office. Completează ținuta cu pantofi Wingtip Oxford sau mocasini.

Petrecere de Crăciun, ținută semi formală
Sursa foto: John Lewis

Ce să porți la o petrecere casual a firmei

La fel ca și la o petrecere semi-formală, costumul poate fi înlocuit cu piese separate. Acum e momentul să apari în jeanși de culoare închisă sau chiar într-o pereche de chinos într-o nuanță tare. Mizează pe șosete colorate sau cu imprimeuri, pentru a accentua aerul festiv al ținutei. Poți alege chiar modele cu simboluri de Crăciun. Adaugă o pereche de ghete adecvate sezonului și ești gata de petrecere!

ce să porți la petrecerea firmei
Sursa foto: Guess

Sursa main foto: John Lewis