Ce sunt suplimentele sexuale naturale pentru bărbați

Academia Barbatilor

Avem o informație certă: bărbații tineri din ziua de azi fac mai puțin sex decât făceau cei din generația anterioară. În ciuda gamei variate de instrumente de dating pe care le avem la dispoziție, există ceva care paralizează situația. Chiar dacă, poate, e vorba de faptul că noțiunea de „cultură relațională” a involuat spre ceea ce numim „cultura agațamentului”, indiferent cât de bun ești la răsfoitul cu degetul prin profilurile de Tinder e greu să-ți stabilești suficient de multe întâlniri din care să rezulte cel puțin la fel de mult sex precum cel de care ai avea parte dacă ai fi într-o relație.

În tot acest scenariu, dacă se întâmplă să întâmpini și probleme de… performanță, îți va fi și mai greu să-ți faci o „prietenă cu beneficii”. Iar dacă ești deja într-o relație, dar nu ești satisfăcut de viața sexuală, e foarte posibil ca acest lucru să te apese atât de tare încât vremurile când erai un campion al dormitorului să pară apuse.

Vrem-nu vrem înainte să trecem mai departe, mai avem o informație: între 40 și 70% dintre bărbați au experimentat măcar o dată-n viață o situație în care au suferit de o disfuncție sexuală, de un fel de sau altul.

suplimentele sexuale

Foto: 123rf.com

Aici intervine discuția legată de suplimentele sexuale naturale

Desigur, înainte de a-ți deschide portofelul, ar trebui să ai o discuție cu un medic specialist sau cu un nutriționist, pentru a vedea dacă problemele se pot rezolva pe altă cale, de la sine, sau dacă ai nevoie de o rețetă. Discuția este importantă, deoarece doar medicul îți poate spune ce anume ar fi bine să iei, în ce doză, ce efecte adverse ar putea avea aceste suplimente etc.

În aceste condiții, o nouă lume s-ar putea deschide din momentul în care intri în „pat”. Studiile științifice arată că unele suplimente sexuale naturale au cu adevărat efecte (spre deosebire de altele, care sunt complet ineficiente sau îți pot face chiar rău). Să trecem în revistă câteva, cu mențiunea că aceste suplimente naturale se pot cumpăra din farmacii, fără rețetă:

Dhea

suplimentele sexualeBun pentru: îmbunătățirea vieții sexuale, minimizarea efectelor disfuncției erectile

Dhea este un hormon produs de glandele suprarenale, pe care organismul le folosește pentru a produce hormonii sexuali. Conform unui studiu al Science Daily, suplimentele Dhea sunt relativ sigure, sugerând că ajută persoanele cu un libidou scăzut, îmbunătățind funcția sexuală și ajutând la rezolvarea problemelor legate de disfuncția erectilă.

De asemenea, conform prospectului, Dhea are și alte efecte benefice: protejează organismul împotriva bolilor cardiovasculare, scade riscul apariției cancerului, ajută la eliminarea stărilor depresive anxioase, redă prospețimea fizică și psihică, îmbunătățește memoria etc.

Fenugreek

suplimentele sexualeBun pentru: intensificarea excitării sexuale și a orgasmului, creșterea libidoului și a potenței

Fenugreek este unul dintre puținele suplimente pe care Wake Forest Baptist Medical Center le consideră de ajutor, într-o mare de suplimente pe care le numește „nedovedite” și „nocive”. Și Science Daily vorbește despre beneficiile Fenugreek în legătură cu îmbunătățirea vieții sexuale (exitare, libidou, erecție), dar și cu alte probleme: reduce sinteza și absorbția intestinală a colesterolului, stimulează secreția de insulină, reduce inflamațiile mucoasei gastrice, reduce depozitarea excesivă a grăsimilor în ficat etc.

Ginseng

suplimentele sexualeBun pentru: înviorarea generală a sănătății sexuale

Despre ginseng se vorbește din vremuri imemoriale ca fiind o „iarbă” folosită drept afrodiziac în medicina tradițională chineză, trecând drept cel mai cunoscut ingredient din gama suplimentelor naturiste care ajută la îmbunătățirea vieții sexuale masculine. Întrebarea este dacă funcționează cu adevărat?

Un studiu publicat de US National Library of Medicine a demonstrat că ginsengul a avut un efect pozitiv asupra libidoului și a performanțelor sexuale ale voluntarilor cărora le-a fost administrat. S-a dovedit totodată că ginsengul poate îmbunătăți calitatea spermei, ajutându-i pe cei cu probleme de fertilitate.

L-Arginine

suplimentele sexualeBun pentru: disfuncții erectile

L-Arginina este cel mai comun aminoacid întâlnit în suplimentele de sănătate masculine. Are potențialul teoretic de a îmbunătăți funcția erectilă și, conform Science Daily, este suficient de sigur, cu mențiunea că trebuie acordată o atenție specială dacă există probleme legate de circulația sângelui.

Produsul are și rol de protector hepatic, cardiovascular și renal, reducând toxicitatea cerebrală a amoniacului și ajutând, printre altele, la regenerarea și refacerea țesuturilor.

L-Citrulline

suplimentele sexualeBun pentru: disfuncții erectile

Deși studii diferite au obținute rezultate diferite, unii consideră L-Citrulline un produs mai bun ca L-Arginine, deoarece acesta din urma s-ar metaboliza prea rapid pentru a fi eficient. De pildă, un studiu înreprins pe un eșantion cu disfuncții erectile de nivel mediu, a demonstrat că suplimentele L-Citrulline (1,5 grame pe zi, timp de o lună) au dus la o creștere a scorului erecției voluntarilor implicați, de la 3 la 4 (funcție erectilă normală)

Citește și cum să previi ejacularea prematură