Ce tip de păr facial să abordezi o apariție seducătoare

Academia Barbatilor

Stilul legat de părul facial al bărbaților a fost marcat de multe trend-uri în ultimul secol. Unele bune, altele care ne depășesc capacitatea de înțelegere. Dacă te întrebi, însă, ce stil preferă femeile atunci când vine vorba de bărbați – fie că sunt prietenii și iubiții lor, fie că sunt doar personaje pe care le admiră -, adică dacă vor ca aceștia să fie bărbieriți sau, mai degrabă, stufoși ca niște țapinari, răspunsul e destul de complex. Știm vreodată cu adevărat ce vor femeile?

Femeile iubesc barba

Potrivit unui studiu, femeile apreciază barba țepoasă. Mai exact, mărimea corespunzătoare a zece zile de nebărbierit. Pe baza acestei cercetări, femeile au votat barba țepoasă ca fiind cea mai dezirabilă, una care indică maturitate, dominanță și agresivitate. Putem spune că țepii reprezintă pentru sexul opus un semnal non-verbal care indică faptul că ești un bărbat „adevărat”.

Și totuși… nu?

Totuși, aceleași studii sugerează că rata atracției este invers proporțională cu saturația de pe piață. Deci, un bărbat bărbos va fi mai atrăgător pentru sexul opus când bărbile nu sunt la modă, în vreme ce un bărbat proaspăt bărbierit va fi mai atrăgător pentru sexul opus când toți masculii își lasă barbă. Așa se explică de ce bărbile sunt și nu sunt la modă, în mod frecvent.

Dar întrebarea rămâne : femeilor le place părul facial?

Păi… iată ce opțiuni ai (deși le cunoști deja foarte bine):

1 Proaspăt ras

Pentru a obține un aspect proaspăt ras, trebuie să fii dispus să te bărbierești zilnic sau măcar o dată la două-trei zile. Momentul exact depinde de cât de repede îți crește barba. Pentru apogeul bărbieritului fin, încearcă-ți mâna cu o lamă clasică. Desigur, vei avea nevoie și de o hidratare corespunzătoare. Toate detaliile le ai aici.

Citește și 7 secrete pentru un bărbierit mai bun

Un bărbat proaspăt bărbierit alege calea (aparent) ușoară, dar asta nu e deloc un mod rău. Este pregătit și punctual, are un serviciu de la ora 9:00 la 17:00 care necesită să arate fresh și îngrijit. Nu poți da greș în fața clienților dacă ești proaspăt bărbierit.

2 Mustață

mustață freddie mercury păr facialDificultatea îngrijirii unei mustăți depinde de tipul de mustață pe care vrei să-l afișezi. Mustața chevron este groasă și plină și va necesita mai puțină îngrijire după ce crește complet, comparativ cu o mustață de tip  handlebar, care va necesita întreținere cu ceară.  Indiferent de tipul de mustață, va fi întotdeauna nevoie de un anumit nivel de îngrijire, pentru că va trebui s-o tunzi des.

Citește și 7 tipuri de mustață pe care să le abordezi în Movember

Mustățile sunt… interesante. Au o istorie cu conotații aparte, cândva indicau un swinger, un star porno sau un gangster. Totuși, mustățile au evoluat de la aceste „viziuni” și au dezvoltat un nou înțeles, cel de secolul 21 – hipster spilcuit, la limita obrăzniciei și plin de încredere în sine. Unii bărbați se pot dedica, adoptând o mustață permanentă. Dar nu încerca acest stil dacă nu ai suficient păr facial .

3 Ușor nebărbierit

Pentru acest look, vorbim despre părul crescut în circa 2-5 zile. Se întreține diferit, depinzând, desigur, de modul în care crește părul. Unii bărbați sunt binecuvântați cu păr care crește uniform. Majoritatea, însă, au păr care crește în petice sau cu nivele variate de grosime, și care va necesita puțină șlefuire pentru a obține imaginea de „ușor nebărbierit” fără efort.

Poți face asta prin eliminarea părului din afara zonelor de creștere naturală de pe față, incluzând pomeții sau partea de jos a gâtului. Folosește penseta de 1-2 ori pe săptămână pentru a scăpa de firele care cresc sub piele, în caz contrar barba ar putea părea neîngrijită

Există un motiv pentru care acest tip de barbă se numește „umbra de la ora 5“. Precum spuneam mai sus, femeile adoră barba scurtă. Asigură-te doar că serviciul îți permite asta. La unele joburi sunt acceptate doar look-uri proaspăt bărbierite sau părul facial ușor crescut.

4 Nebărbierit

păr facial

Barbă crescută în aproximativ 8-10 zile. La fel ca barba de 2-5 zile și aceasta depinde de anatomia ta. Cel mai probabil, va trebui să îi menții forma și s-o tunzi regulat, astfel încât să o păstrezi aranjată.

Barba de 10 zile poate fi cel mai atractiv element, cel de la care să începi să-ți construiești stilul. Acest tip de păr facial arată foarte masculin și exprimă cantitatea perfectă de îngrijire „neîngrijită“ . Dacă reușești să-ți crești o barbă deasă și să ai grijă cum se cuvine de ea, atunci merită o încercare.

5 Barba plină

Păr gros și lung pe bărbie, pe buza superioară și pe obraji. Bărbile de toate lungimile au nevoie de întreținere în privința formei, a vârfurilor și a hidratării cu balsam și uleiuri.

Bărbile pline dau aerul unui gentleman în vârstă sau a unui hipster spilcuit cu tatuaje, care bea cafea după cafea. Sunt de modă veche, dar sunt foarte masculine. Sunt atrăgătoare și pot fi purtate doar dacă sunt corespunzător aranjate. Ai grijă să menții diferența dintre obraji și barbă într-un mod cât mai natural, în caz contrar riști să dai greș.

6 Barba lungă

păr facial barbaAici vorbim despre părul lung și gros, crescut pe bărbie, buza superioară, obraji și părțile laterale ale feței. De regulă, acest tip de barbă are peste 5 cm lungime. Ca și barba mai scurtă, barba lungă necesită un anumit grad de meticulozitate în îngrijire, având în vedere forma, tunsul vârfurilor și hidratarea, fiindcă în caz contrar riști să arăți neîngrijit.

Bărbații cu bărbi lungi și bine întreținute au un aer academic sexy. Par sofisticați și totuși duri, arătând în același timp că pot să jongleze cu cifre dar și să taie un copac sau să se lupte cu un urs. Totuși, există o linie fină între o barbă completă și una foarte lungă, care nu va fi  atrăgătoare ci doar… foarte lungă.

7 Păr facial de evitat

Mustața neuniformă – Dacă nu poți crește o mustață completă, va arăta neîngrijită și ciudată. Mai bine fără.

Ciocul – Ciocurile pot fi abordate de unele persoane. Totuși, bărbițele sunt reminescențe ale anilor ’90, fiind mai degrabă pretabile pentru tipi care nu știu ce vor.

Petice – Sunt ciudate, indiferent de cum le privești. Evită-le.

Chin strap – Sunt cerșetoare de atenție. Necesită o perioadă lungă de timp pentru întreținere și arată nenatural tocmai din această cauză.

păr facialCu barbă, fără barbă – Cel mai bun sfat pe care îl putem da în legătură cu părul facial este să experimentezi, să găsești un stil care ți se potrivește fizionomiei, carierei și obiceiurilor de îngrijire. Cea mai bună mustață, barba țepoasă sau pur și simplu barba este cea purtată cu încredere. Deci, poart-o pe a ta cu mândrie, dar nu aborda alt stil o dată la fiecare câteva zile. Cu excepția faptului că, desigur, dacă te plictisești vreodată de mustață, varianta cea mai bună este să te bărbierești.