Ce trebuie să știi înainte să mergi la o croitorie pentru bărbați

academia barbatilor

Costumul perfect trebuie, de fapt, să îți vină perfect, iar uneori o vizită la o croitorie pentru bărbați este absolut necesară. Chiar dacă își cunoști foarte bine dimensiunile și probezi înainte, sunt puține șanse ca un costum gata făcut, din magazin, să îți vină turnat. Și pentru că nu vrei ca pantalonii să cadă prea mult pe pantofi, sau sacoul să stea prea larg în talie, câteva ajustări vor rezolva problema. Iar dacă nu ai fost niciodată la o croitorie pentru bărbați, iată câteva sfaturi care te vor ajuta să obții rezultatele dorite.

Alege un croitor cu experiență!

Marea majoritate a croitorilor știu să scurteze tivul pantalonilor, fără probleme, însă dacă ai nevoie de modificări mai complexe, precum lungirea mânecilor din umăr, vei avea nevoie de un croitor iscusit. Cea mai bună variantă este să apelezi la croitorul angajat special în magazinul de costume, dacă există unul. Dacă nu, caută pe internet sau prin recomandări, o croitorie pentru bărbați cu referințe foarte bune.

Pregătește-ți costumul înainte de a-l duce la o croitorie pentru bărbați

Dacă costumul este nou, îl poți duce direct la croitor pentru ajustări. Însă nu duci niciodată la croitor un costum purtat, fără a-l curăța în prealabil. În loc să îl speli singur acasă riscând să-i deteriorezi forma sau țesătura, mai bine du-l la o curățătorie profesională.

costum de haine, întreținere costum
Sursa foto: Pinterest

Înainte de a face o vizită la o croitorie pentru bărbați, trebuie să știi exact ce îți dorești

Trebuie să ai în minte imaginea exactă a costumului tău ajustat. Acest lucru va fi de mare ajutor pentru croitor. Vorbește cu acesta, explică-i cum ai vrea să arate costumul la final și asigură-te că poate face ajustările cerute și că acestea ți se potrivesc. Dacă ai mai multe modificări în plan, notează-ți tot ceea ce vrei pe un carnețel, ca să fii sigur că nu omiți nimic.

Ia-ți cu tine o cămașă și o pereche de pantofi

Pentru ca modificările să iasă perfect, pregătește-le împreună cu croitorul, folosind pantofii pe care îi vei purta la costum și o cămașă formală din garderoba proprie. Este mult mai bine să vezi, decât să-ți imaginezi. Astfel vei elimina orice urmă de îndoială în privința rezultatului și nici nu vei fi nevoit să te întorci aici sau la altă croitorie pentru bărbați, de mai multe ori. Croitorul tău va fi ști exact ce lungime trebuie să aibă pantalonii sau cât să ajusteze lungime mânecii sacoului.

pantofi pentru costum
Sursa foto: Pinterest

Probează piesele după ce au fost prinse cu bolduri sau cu ață

După ce va înțelege ce vrei, croitorul va lua măsurile și va prinde provizoriu, cu bolduri sau cu ață, părțile ce urmează a fi modificate. Este important să probezi costumul în această fază, însă ține cont că modul în care este prins materialul va face piesele un pic mai strâmte. Asigură-te că ai libertate de mișcare și că te simți confortabil. Poți proba introducând două degete în betelia pantalonilor și lasă 2 centimetri în plus lărgimii sacoului, exact în punctul în care se încheie nasturii. Dacă sacoul e prea larg va face falduri verticale, iar dacă e prea strâmt vei observa cum se formează un X în zona taliei sau cute orizontale pe spate, între umeri.

croitorie pentru bărbați
Sursa foto: Pinterest

Dacă vrei să eviți ajustările complicate, atunci când cumperi un costum, probează și studiază-te în oglindă din trei unghiuri.

Citește și Cum să cumperi un costum online