Ce vor femeile să poarte bărbații

Academia Barbatilor

Deși suntem învățați să nu judecăm după aparențe, prima impresie contează – în special la sexul frumos. Oare ce le-ar plăcea femeilor, să poarte bărbații? Ce consideră femeile ca fiind atractiv la stilul unui bărbat și la felul în care acesta se îmbracă?

Fii îngrijit

Indiferent cu ce ești îmbrăcat, cel mai important lucru pe care femeile îl remarcă la tine este felul în care te îngrijești. Aici includem părul, barba, pilozitatea corporală, mirosul și curățenia generală. Deși gusturile diferă de la o femeie la alta, există totuși un consens: dacă nu ești îngrijit, șansele de a stabili o relație scad covârșitor. În afară, desigur, de cazul în care se aplică sintagma „cine se aseamănă, se-adună”.

Fă eforturi

Femeile iubesc bărbații care știu să aibă grijă de ei și care se mândresc cu modul în care arată. Proaspăt bărbierit sau „țepos”, asta e mai puțin important. Mergi mai departe, creează-ți o rutină sănătoasă de îngrijire și, important, creează-ți propriul stil.

Pantofii, un element foarte important

Bunul gust în privința pantofilor este unul dintre primele lucruri pe care o femeie le remarcă la înfățișarea unui bărbat. Investițiile în încălțămintea de calitate este întotdeauna o afacere bună, care conduce la o imagine de succes.

În plus, asigură-te că porți haine care se potrivesc anotimpului și ocaziei. Dacă alegi pantofii sport la o întâlnire, stilul tău va avea de suferit. Nu ai nevoie de foarte multe încălțări în dulap dar o singură pereche de teniși nu e suficientă.

Tricou alb + jeans

tricou albAceastă combinație e una clasică, pe care o poți adopta oricând și la care femeile vor rezona. Este o ținută confortabilă, se încadrează în orice buget și poate fi purtată de orice bărbat, atâta vreme cât hainele sunt pe măsura potrivită.

Un tricou care se potrivește perfect evidențiază fizicul și îl pune în cea mai bună lumină. Prea larg sau prea strâmt înseamnă nepotrivit. Mânecile nu trebuie să fie prea largi, caz în care vei acoperi bicepșii, parte a corpului de regulă foarte atractivă pentru femei.

Pentru blugi, recomandarea este să alegi o tăietură slim sau conică, suficient de lungă încât să ajungă la marginea superioară a pantofilor. Ținuta aleasă trebuie să-ți flateze fizicul – blugii vin în diferite dimensiuni tocmai din acest motiv.

Poartă un costum perfect

În funcție de locul de muncă, poți să porți costum zilnic sau e posibil să nu abordezi niciodată ținuta elegantă. Dar de fiecare dată când intri în zona eleganței, femeile te vor remarca.

Și totuși, un costum care nu îți vine bine nu-ți face niciun favor. Dacă arăți ca și cum ai înota într-o mare de material, atunci mai bine uiți de el. Sacoul ar trebui să se potrivească perfect în zona umerilor, mânecile ar trebui să se termine înainte de încheietură și pantalonii ar trebui scurtați până la lungimea perfectă. Dacă ai nevoie de modificări, apelează la un croitor talentat și viteaz.

Nu purta costum doar de dragul de a o face. Poartă-l cu stil. Și improvizează, când e cazul. Suflecarea mânecilor și expunerea antebrațului este o lovitură de imagine pentru doamne. Acest gest conferă un aer cool, casual, ușor de abordat și te poate face să arăți ca și cum te relaxezi după ce ai terminat o muncă a naibii de bărbătească. Alege acest stil data viitoare când ieși în oraș după serviciu sau în orice moment când vrei să mai scapi din formalitatea unei cămăși de costum.

Chinos – pantalonii minune

Pantalonii chinos reprezintă o altă piesă de vestimentație versatilă care se poate integra în garderoba de zi cu zi. Femeile îi iubesc pentru că arată mai bine decât blugii sau pantalonii khakis obișnuiți.

La fel ca în cazul costumului, e esențial ca aceștia să-ți vină foarte bine. Niște chinos prea mari îți vor distruge ținuta, așa că alege o tăietură modernă, conică. Iar ca pont, încearcă să prinzi tivul pentru a arăta o mică zonă aparținând șosetelor colorate.

Puloverele cu anchior

Un pulover cu anchior balansează imaginea între bărbatul relaxat și cel aranjat, prin urmare este o alegere bună pentru aproape orice ocazie. Ca bonus, îți va ține de cald când temperaturile încep să coboare.

Pentru versatilitate, este recomandat să abordezi una dintre culorile gri, bleumarin sau verde-oliv. Încearcă să îl porți peste o cămașă sau un tricou polo – adăugarea de straturi transformă acest tip de pulover într-un învingător.

Accesorizează-te cu gust

Accesoriile bine alese ridică mult nivelul imaginii, așa că nu le trece la categoria „și altele”. Primul articol spre care să-ți îndrepți atenția ar trebui să fie un ceas minimalist – acest accesoriu îți dă strălucirea dar și eleganța de care ai nevoie.

Atenție, însă, să nu strici o imagine care ar putea fi foarte bună prin exagerarea legată de accesorii. Prea multe bijuterii și articole strălucitoare pot face mai mult rău decât bine. Limitează-te la nu mai mult de două sau trei accesorii. Acestea pot fi ceasuri, inele, brățări, ace pentru cravată, eșarfe și butoniere.

Mankles – cu glezna la vedere

Poate cel mai controversat lucru de pe listă, mankles (gleznele bărbaților) au crescut în popularitate de-a lungul ultimilor ani. Gleznele goale un aer modern și îndrăzneț, cu subtonuri de senzualitate –  multe femei sunt nebune după așa ceva, în vreme ce altele le detestă. În ciuda opiniei generale, să-ți arăți glezna nu presupune să nu ai șosete. O pereche de șosete „invizibile“ te vor face să te simți confortabil și vor evita transpirația picioarelor.

Poți obține acest look prin suflecarea marginii pantalonilor (blugi / chinos) sau rugând un croitor să-i scurteze pantalonii (la costum). Nu descoperi însă mai mult de 3-4 cm din gleznă, altfel riști să arăți ca și cum ai crescut brusc și ți-au intrat hainele la apă.