Cea mai înaltă cascadă indoor din lume se află în Aeroportul Changi din Singapore

Academia Barbatilor

Aeroportul Changi, din Singapore, a fost votat în 2019, de către Skytrax, pentru a șaptea oară consecutiv, cel mai bun aeroport din lume. În anul 2017, aeroportul primise un upgrade, odată cu construirea Terminalului 4. În urmă cu puțin timp, o nouă minune a luat formă în Aeroportul Changi: se numește Jewel și este un hub uriaș, care interconectează trei dintre terminalele aeroportului.

cea mai înaltă cascadă indoor

Hub-ul constă din grădini care se dezvoltă pe verticală, mai exact pe cinci nivele, dar și dintr-un hotel, un cinematograf și peste 280 de magazine și restaurante. Însă piesa de rezistență a „giuvaierului” este cea mai înaltă cascadă indoor din lume.

Tain Vortex e cea mai înaltă cascadă indoor din lume

Botezată Rain Vortex, cea mai înaltă cascadă indoor din lume aruncă apă în interiorul domului de oțel și sticlă, în mijlocul unei vegetații luxuriante, atrăgând atenția călătorilor, care nu se satură s-o privească. Mai mult, Rain Vortex are toate șansele să devină curând cea mai instagramabilă atracție turistică a planetei.

cea mai înaltă cascadă indoor

Cascada arată impresionant atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte. În fiecare seară, de la ora 19.30, începe un spectacol de sunet și lumini, care durează nu mai puțin de 5 ore. În jurul cascadei se întinde ceea ce constructorii au numit Shiseido Forest Valley. Este vorba despre o grădină pe patru etaje, în interiorul căreia se află trasee bine definite, pe care, dacă le urmezi, ai șansa de a descoperi peisaje încântătoare. La fiecare trei minute, un tren sosește în mijlocul domului, pentru a transporta călătorii către terminale.

La nivelul B2 se află „căderea de apă”, locul în care apa se prăvălește de la o înălțime de 40 de metri, creând un efect extraordinar pentru cei pasionați de fotografie. La același nivel intri în raiul restaurantelor, având posibilitatea de a savura orice fel de mâncare, în timp ce admiri peisajul de excepție.

1,25 miliarde $ pentru un spațiu unic

La cel mai de sus nivel al domului Jewel se află un spațiu recreațional de 14.000 mp (Canopy Park), destinat persoanelor de toate vârstele. Aici poți explora cărările unor grădini creative, te poți distra în labirinturi de plante, poți sări pe plase sau pur și simplu te poți bucura de o cină liniștită.

cea mai înaltă cascadă indoor

Patru ani au fost necesari pentru construcția acestui spațiu, jumătate mall de lux, jumătate grădină tropicală, care a costat 1,25 miliarde de dolari. Jewel a devenit rapid o atracție majoră pentru cei 65,6 milioane de călători care trec anual prin Aeroportul Changi, din Singapore. Pe acoperișul domului există o piscină, și pentru numai 13 $ poți privi cum decolează și aterizează avioanele în jurul tău, în timp ce înoți.

La urma-urmei, poți petrece o adevărată vacanță în Aeroportul Changi. Dacă ar fi știut Tom Hanks… n-ar mai fi jucat în The Terminal, ci ar fi venit direct în Singapore.

Foto: Business Insider Malaysia

Citește și: Prima piscină 360° de tip infinity se va construi pe acoperișul unui hotel din Londra