Cearcănele la bărbați: cauze și soluții

Academia Barbatilor

Cearcănele sunt o problemă destul de comună, cu care se pot confrunta atât bărbații cât și femeile. Acestea pot fi genetice ori pot apărea atunci când nu te odihnești suficient, însă pot semnala și o carență de vitamine ori minerale. Deși sunt destul de greu de tratat în timp record,  soluții există. Iată cum se pot estompa eficient cearcănele la bărbați, folosind câteva dintre cele mai populare remedii.

Cearcănele: posibile cauze

Cearcănele pot fi genetice, pot apărea din cauza oboselii ori pot semnala o problemă de sănătate. Deși pot fi camuflate cu diverse produse corectoare ori diminuate, de cele mai multe ori este destul de dificil să le tratezi. Dacă problema cearcănelor persistă, chiar și atunci când te odihnești suficient și nici nu este o moștenire genetică,  cel mai indicat este să apelezi la ajutor de specialitate.

Odihnește-te suficient

Este esențial să dormi cel puțin șapte ore pe noapte. “Somnul de frumusețe” nu este un mit ci este cât se poate de important. Ochii au nevoie de odină, mai ales dacă stai cel puțin 5 ore pe zi în fața calculatorului, apoi în fața televizorului, conduci ori citești. Somnul de calitate face minuni și vei vedea asta în câteva zile. S-ar putea să fii uimit de efectele benefice asupra privirii și cearcănelor.

Nu uită să te hidratezi

Ai grijă să bei mereu suficientă apă. Cearcănele pot apărea și dacă ești deshidratat, de aceea este important să bei suficiente lichide. De asemenea, este important să ai grijă și la dietă, consumând alimente bogate în vitamina K, precum morcovi, spanac, pătrunjel, mazăre și broccoli. Pe lângă asta, este important să îți hidratezi și pielea din jurul ochilor. Folosește o cremă emolientă, atât dimineața cât și seara. Pentru un efect răcoritor, o poți păstra în frigider, la rece. Testează o textură lejeră, precum  A Perfect World Firming Moisture Treatment With White Tea  de la Origins (exclusiv în magazinele Sephora). Formula hidratantă, îmbogățită cu antioxidanți, tonifică și reduce cearcănele.

cearcănele la bărbați

A Perfect World Firming Moisture Treatment With White Tea de la Origins

Cum să camuflezi cearcănele

Dacă ai încercat toate remediile de mai sus și încă nu ai văzut îmbunătățiri, o soluție ar fi să camuflezi cearcănele cu un produs corector. De exemplu, Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place, un produs care este rezistent la transfer și acoperă până la 15 ore, fără să usuce pielea ori să se adune în ridurile fine din zona ochilor. În plus, acesta are un efect natural, însă trebuie să aplici o cantitate mică, pe care să o distribui uniform.

Tratament miraculos pentru cearcăne

Redensity Eyes este un tratament noninvaziv ce a câștigat trofeul pentru cel mai bun filler dermal în cadrul Congresului European de Medicină Antiaging ce a avut loc la Paris în 2014. Acidul hialuronic Redensity Eyes, disponibil în cadrul clinicii FAZZADA, este un gel unic special creat pentru tratarea cearcănelor. Injectat printr-o tehnică aparte, care nu afectează țesutul ocular, conținutul său bogat în aminoacizi și antioxidanți ajută la refacerea pielii și redarea strălucirii. În doar câteva minute, pacienții își pot redobândi aspectul odihnit din zona ochilor, efectele fiind vizibile imediat și pot dura până la un an, mult mai mult decât alte tratamente pentru cearcăne.

Citește și cum să scapi de cearcăne și de pungile de sub ochi