Cei mai buni 7 burgeri din București

Academia Barbatilor

Ce poate fi mai delicios decât să ieși cu prietenii la un burger și o bere? Da, poate să ruleze și vreun meci de prima mână pe ecranul vreunui pub în care ești. Norocul nostru este că acum burgerii sunt la modă și restaurantele și pub-urile se întrec în a pregăti cele mai bune rețete. Pe 7 din cei mai buni burgeri din București i-am încercat și noi și ți-i recomandăm și ție, într-o ordine aleatorie.

1. St. Patrick Irish Pub – The Heart Attack

burger st patrick

Trei chiftele din carne de vită Black Angus, toate una peste alta, pentru satisfacerea oricărui gurmand. În interior vei descoperi două tipuri de brânză cu personalitate, Gouda și Cheddar. Și dacă cele trei porții generoase de carne nu erau suficiente, mai ai în Heart Attack și bacon și șuncă, plus ceva castraveți murați și salată verde.
Împerechează-l cu o bere Tuborg.

2. Hard Rock Cafe – Atomic Burger

burger hard rock cafe

Un hamburger imens, de 610 g, făcut cu din carne de vită premium, cu ceapă crocantă, ardei jalapeños, rucola, roșie și brânză. Deliciul este completat de maioneza cu Sriracha și definit cu ardei iuți, rumeniți într-o crustă aurie. La masă îl primești alături de ketchup picant și cartofi prăjiți.
Împerechează-l cu un Long Island Iced Tea

3. Kilkenny Irish Pub – Black Angus Legendary Burger

burger kilkenny

Un burger suculent, într-o chiflă cu susan, făcut din carne tocată de vită Black Angus și garnisit cu o felie generaoasă de brânză Monterey Jack. Gustul proaspăt este dat de roșii și murături, iar aroma finală este definitivată de baconul crocant. Alături de burger primești și o porție de cartofi prăjiți.
Împerechează-l cu o bere Kilkenny.

4. Primus – Surf & Turf Burger

burger primus

Un burger un pic altfel, care combină carnea de vită Black Angus cu o porție de creveți, la care se adaugă legume trase în sare de țelină, brânză Gouda și sos alioli, totul cuprins într-o chiflă neagră cu cerneală de sepia.
Împerechează-l cu o bere Holsten.

5. The Harp – Gigantul The Harp

burger the harp

Chiar este un hampurger gigant, cu trei chiftele de vită cuprinse între straturi de chiflă și legume proaspete, la care se adaugă brânză Cheddar și castraveți murați. Alături de el primești cartofi prăjiți, maioneză și ketchup, iar întreaga porție cântărește 700 g.
Împerechează-l cu o bere Guinness.

6. Black by Doncafe – Texas Burger

burger black by doncafe

Cel mai nou burger din meniul de la Black a devenit imediat preferatul tuturor pentru că este compus dintr-o chiftea de vită, aromatizată cu ceapă caramelizată, brânză Cheddar, ceapă roșie, bacon crocant, castraveți murați, frunze de salată și un sos barbecu făcut în bucătăria proprie după o rețetă secretă.
Împerechează-l cu o bere Carlsberg.

7. B3ton – B3ton Burger

burger b3ton

Burger-ul creat special de echipa din bucătăria de la B3ton conține o chiftea făcută din carne de vită Black Angus, brânză Cheddar și brânză Gorgonzola, pancetta, sparanghel, dulceață de nuci și trufe. Alături de el primești o porție de salată colostaw și opțional cartofi prăjiți cu pătrunjel și usturoi.
Împerechează-l cu berea nefiltrata Weihenstephaner Hefe Weissbier.

Descoperă și Cele mai cool roof top-uri din București