Cei mai buni ochelari pentru realitate virtuală

Academia Barbatilor

Realitatea virtuală e un excelent mod de a călători sau de a te juca, folosind doar forța impresionantă a tehnologiei moderne. Dacă ai la dispoziție un sistem VR – o cască sau o pereche de ochelari inteligenți cu tracking de mișcare, poți intra oricând în lumile virtuale din ce în ce mai fascinante și mai interesante. Așa se face că piața e inundată de aceste gadgeturi VR, unele mai ieftine, altele mai scumpe, fiecare cu caracteristicile lor. Îți prezentăm mai jos câțiva dintre cei mai buni ochelari pentru realitate virtuală:

HTC Vive Pro

ochelari realitate virtuală vive proCând vine vorba de căști, ochelari sau sisteme de realitate virtuală, specialiștii sunt de acord că HTC Vive Pro e cel mai bun exemplu. Sau, în tot cazul, printre cele mai bune. Și asta deoarece acesta e cel mai complet sistem de realitate virtuală de pe piață, fiind conceput atât pentru mediile de birou cât și pentru propria cameră.

HTC Vive Pro vine cu un display cu rezoluția de 2160 x 1200 și o rată de refresh de 90Hz. Vive Pro prezintă o creștere de 37% a PPI și de 78% a pixelilor, în comparație cu Vive original. Așadar, optică îmbunătățită, la care se adaugă pernițe pentru față și nas, care blochează și mai bine prezența luminii. Mai mult, tehnologia Chaperone recreează o schiță virtuală a mediului, permițându-ți să vezi și să simți împrejurimile fără a fi nevoit să scoți ochelarii de pe față.

Trackingul este extrem de precis, sunetul 3D spațial garantează o imersiune unică, iar culorile sunt ultravibrante. Ergonomia ochelarilor este optimizată, oferind un confort excelent, fără cusur și fără comparație.

Preț: 5500 lei

Oculus Rift + Touch

ochelari pentru realitate virtualăOculus Rift vin cu un display de înaltă tehnologie (OLED, 2160×1200) și cu o optică creată special pentru realitatea virtuală. Au o rată de refresh înaltă (90 Hz) și dispun de o tehnologie pentru imagine clară în timpul mișcării, colaborând cu sistemul optic special dezvoltat pentru a oferi o precizie vizuală incredibilă, cuplată cu o imagine widescreen de mare efect.

Oculus Rift este un sistem VR extrem de puternic, tehnologia vizuală avansată îmbinându-se cu sistemul care urmărește mișcarea capului cu o întârziere extrem de scăzută, oferind user-ului sentimentul de prezență reală în locul respectiv. Headset-ul e confortabil și complet customizabil, adaptându-se oricărei forme de cap.

La pachet, vin și două controllere Oculus Touch, prin intermediul cărora interacționezi cu lumile virtuale.

Preț: 2900 lei

Samsung Gear VR R-324

ochelari pentru realitate virtualăGear VR e proiectat să se simtă mai ușor decât în realitate, fiind confortabili pentru orice utilizator, indiferent de structura facială a acestuia. Amortizorul de spumă oferă o apăsare naturală, blocând cu succes lumina din exterior.

Se conectează perfect cu smartphone-urile Galaxy, fiind compatibili atât cu conexiunile USB de tip C cât și cu cele de tip Micro USB. Ochelarii vin la pachet cu un controler Gear VR ca o telecomandă, pentru a naviga cu ușurință în realitatea virtuală sau care poate fi utilizat ca un gamepad, pentru jocurile cu bătălii. Controlerul e conceput pentru a fi utilizat în mod natural, cu o singură mână.

Preț: 500 lei

Sony Playstation VR pentru PS4

ochelari pentru realitate virtualăOchelarii inteligenți PlayStation VR pot fi utilizați împreună cu o consolă PS4, având un ecran OLED de 5,7 inchi și un câmp vizual de 360 de grade, perfecte pentru a te transporta în realitatea virtuală din mijlocul oricărei acțiuni.

Ochelarii se conectează la consola PS4, se adaugă o cameră PlayStation și totul este pregătit. Sistemul audio 3D îți permite să percepi distanța de la care se aud sunetele și proveniența lor. Cu ajutorul microfonului încorporat poți dezbate tactici de joc împreună cu prietenii online iar cele 9 LED-uri încorporate ajută la localizarea ochelarilor de către camera PlayStation, având astfel o acuratețe desăvârșită și un control similar.

Poți proiecta imaginile direct pe ecranul televizorului, cu ajutorul modului Mirror, oferindu-le și celorlalți prezenți în încăpere posibilitatea experimentării lumii virtuale.

Preț: 1110 lei

Citește și despre 5 gadgeturi impresionante după care să te uiți în 2019