Cei mai buni pantofi de alergare pentru bărbați în 2019

Academia Barbatilor

Ești un alergător feroce? Sau mai degrabă ești unul „cuminte”, dar care-și face în fiecare zi turele de alergare în parc? Știm: e la modă să alergi. De fapt, oamenii aleargă încă de când au apărut, doar că, odată ieșiți din peșteri, acum milioane de ani, nu au avut la dispoziție niște pantofi de alergare atât de cool ca în zilele noastre. Tocmai de aceea, pentru că e greu să alegi din atâtea modele, dar și pentru că există niște criterii clare care fac diferențele, iată 7 dintre cei mai buni pantofi de alergare pentru bărbați, în 2019, pe care ți-i recomandăm:

Pantofi de alergare ASICS Men’s Gel

pantofi de alergare

ASICS e un brand cunoscut pentru faptul că produce unii dintre cei mai de calitate pantofi de alergare pentru bărbați, acordând atenție maximă fiecărui detaliu, de la lucruri tehnice la design. ASICS scoate în mod constant modele extrem de versatile, într-o multitudine de culori și stiluri, însă principala lor calitate este că sunt extrem de confortabile.

Una dintre ideile greșite, însă, este aceea că elementul confort decide dacă un pantof e bun sau nu pentru tine. Dar lucrurile nu stau așa. Confort nu înseamnă și funcționalitate atunci când alergi. De aceea, producătorii de pantofi de alergare de calitate au grijă ca alături de confort să adauge elemente care nu compromit integritatea structurală a pantofilor. Acest lucru se întâmplă și cu acest model ASICS, care vine cu tălpi interioare de cauciuc, exterior din plasă și o căptușeală de ciorap detașabilă. Rezultatul este un pantof perfect pentru alergare, dar în același timp și pentru purtat în ocaziile de petrecere lejeră a timpului în aer liber.

Pantofi de alergare Nike Revolution

pantofi de alergare

Având cel mai minimalist logo de pe planetă, dar și cel mai recognoscibil, Nike este liderul mondial în producția de pantofi de alergare. Unica problemă a acestui brand este că pantofii lui (în special modelele din colecțiile noi) au prețuri ceva mai mari. Dar dacă ne gândim că pantofii Nike sunt făcuți din cele mai bune materiale și au cele mai ergonomice designuri, parcă „durerea” lăsată de locul gol din cont e mai mică.

Nu te lăsa distras de culorile alb-gri ale modelului din fotografie, spunând că „sunt plictisitori”. Odată ce ajungi pe pagina Nike sau într-un magazin dedicat, vei găsi nu mai puțin de 35 de culori și stiluri diferite, adică suficient de multe încât să satisfacă gusturile oricărui cârcotaș. La acest model ai un suport excelent din partea interiorului pantofilor, călcâiul fiind ușor ridicat, pentru a susține mai bine piciorul. Designul e minimalist, materialul este dintr-un amestec de spumă de nylon iar talpa este din cauciuc, partea din mijloc beneficiind de o spumă moale.

Pantofi de alergare New Balance Men’s 520v5

Fie că îi folosești pentru antrenament sau pentru alergare, acești pantofi de la New Balance își vor face excelent treaba, grație versatilității și funcționalității de care dau dovadă în orice situație. Pantofii sunt făcuți din material sintetic 100%, la care se adaugă o talpă, de asemenea, din material sintetic.

Talpa exterioară este o adevărată operă de artă, în materie de inginerie și mod de realizare, oferind celui care poartă pantofii o senzație de confort și stabilitate de neegalat. Încadrat în design se află și un flex cu șanțuri, plus un alt component cu spumă în interior, acestea producând acel feeling de „moale” pe care-l caută alergătorii. În partea superioară există un înveliș de plasă, care se continuă cu o limbă confortabilă.

Pantofi de alergare Saucony Men’s Cohesion 10

Un brand care în România nu e foarte cunoscut, dar care e surprinzător de performant din punct de vedere calitativ. Saucony Men’s Cohesion 10 sunt niște pantofi de alergare care te cuceresc din prima clipă în care-i încalți, de la felul în care se mulează până la cel în care sunt cusuți. Spre deosebire de majoritatea pantofilor de alergare, care sunt făcuți dintr-un amestec sintetic, aceștia sunt croiți în întregime din plasă. Acesta e unul dintre motivele pentru care se pretează a fi încălțați și în postura de companion la o ținută sport, chiar dacă nu te duci să alergi.

Pantofii de alergare Saucony beneficiază de o talpă de cauciuc durabilă, sunt ușori și foarte confortabili, iar alergătorii au parte de porția necesară de tracțiune și suport pentru traversarea terenurilor de tot felul.

Pantofi de alergare ASICS FuzeX

Precum spuneam mai sus, de la ASICS nu te poți aștepta decât la pantofi făcuți special pentru a fi „alergați”. Stil, funcționalitate, durabilitate. Compania pare să fi investit mult în modelul FuzeX, dacă ne gândim că acesta concurează cu cele mai durabile modele de pantofi de alergare, gata să reziste la distanțe de până la 800 km. Ei bine, de la această distanță încolo, pantofii ASICS par că abia au început alergarea.

Purtătorii de FuzeX își arată entuziasmul în review-urile de pe multe site-uri, fiabilitatea acestor pantofi de alergare fiind cu adevărat impresionantă. FuzeX vin în mai multe variante de culoare și dispun de una dintre cele mai confortabile tălpi de pe piață. Un cadou perfect pentru alergători.

Pantofi de alergare Under Armour Charged Bandit 2

Acești pantofi de alergare sunt o… continuare a unui model anterior, din moment ce au cifra 2 în nume, dar cert e că se poate spune despre ei că sunt minunați. Nu doar pentru că oferă un design marca Under Armour, o companie aflată în plină expansiune, ci și fiindcă vin într-o mulțime de culori și stiluri, îmbinând utilul (alergarea) cu plăcutul (moda). În plus, sunt niște pantofi ce pot fi folosiți atât outdoor cât și în sala de antrenament.

Under Armour nu produce doar cele mai durabile echipamente, dar și printre cele mai funcționale. Structura e un element esențial la pantofii de alergare, iar acest model dispune de un lăcaș intern care-ți „sigilează” călcâiul, făcându-i să stea mai „fit”. Am mai remarca banda Bemis, care stă lipită de piele, pentru un plus de confort și pentru ca glezna să nu joace în ciorap.

Pantofi de alergare Adidas Alphabounce

Nu putea lipsi din această listă un produs Adidas. Adidas are un stil unic, iar cele peste 20 de variații și culori ale modelului Alphabounce fac din acesta o soluție excelentă pentru alergători. Și în special una care cântărește foarte puțin: doar 290 de grame. Adică niște pantofi de alergare mai ușori decât cana cu cafea de dimineață.

Tehnologia Adidas respiră prin toți porii acestor pantofi de alergare extrem de durabili. O linie textilă și un exterior cauciucat creează o senzație unică și îți îmbracă piciorul cu eleganță, făcându-te apoi să te întrebi dacă porți cu adevărat ceva în timp ce alergi.

Ce elemente să urmărești când cumperi pantofi de alergare

Confortul. În mod cert, pantofii de alergare trebuie să fie comozi. Uită-te la elementele care-i definesc, la calitatea interiorului pantofului și probează-i înainte de a-i cumpăra, făcând pași prin magazin.

Durabilitatea. Acești pantofi vor fi nevoiți să facă față multor încercări, poate și unor condiții speciale. Materialele utilizate la fabricarea lor trebuie să-i facă solizi și durabili. Indiferent de faptul că sunt făcuți din amestec sintetic sau din material, trebuie să fie pretabili pentru alergare pe orice tip de teren.

Flexibilitatea. Un alt atribut important al unui pantof de alergare este să se poată flexa pe tot felul de suprafețe. Cu cât mai flexibili, cu atât mai bine.

Stilul și mărimea. Chiar dacă sunt pantofi de alergare, asta nu înseamnă că nu trebuie să arate bine. Stilul trebuie să complementeze alergătorul, iar pentru aceasta trebuie să se potrivească perfect, inclusiv pentru a nu duce la accidentări.

Rezistența la apă. Fie că te îmbraci cu ei pentru o plimbare sau că ieși la alergare, pantofii ar trebui să fie impermeabili. În special când alergi, există șansa să intre în contact cu apa și nu ți-ai dori să faci sport cu picioarele ude.

Citește și: Top 7 sneakers clasici și albi