Cel mai corect mod în care să „minți” într-un c.v.

Academia Barbatilor

Trebuie să spunem de la bun început că nu e niciodată o idee bună să minți într-un c.v. Dacă ești prins, nu vei lua niciodată job-ul, în plus, informația că ai mințit se poate răspândi cu rapiditate. Prin urmare, în momentul în care aplici pentru un loc de muncă, dar ești conștient de faptul că c.v.-ul tău nu e chiar… galactic, primul impuls este să-l „umfli”. Adică să fii tentat să minți. Ce de făcut?

Ei bine, sunt două moduri în care poți umfla (sau ascunde) adevărul în loc de a minți de-a binelea. Pentru aceasta, trebuie să dai dovadă de inteligență, punând accentul pe descrierile slujbelor pe care le-ai avut anterior și folosind unele trucuri de exprimare, cunoscând în același timp ce e ok să spui și ce are potențialul de a-ți exploda în față. Iată câteva trucuri corecte cu care să „minți” într-un c.v.:

Ce să faci: Inventează un pic de experiență

cum să minți în c.v.
Foto: 123rf.com

Dacă un job necesită o experiență de cinci ani și tu ai doar trei ani pe care-i poți pune în piept, evită să scoți în evidență asta, nemenționând anul în care ai terminat facultatea. În schimb, listează anii în care ai lucrat în diverse locuri de muncă, și nu lunile. În acest fel, un loc de muncă în care ai lucrat „din septembrie 2010 până în iunie 2011” devine „din 2010 în 2011”, ceea ce poate suna ca „unul sau doi ani”, în loc de 10 luni. Asta nu înseamnă că ai mințit , ci pur și simplu e un mod creativ de a rezolva problema. La urma-urmei, orice angajator ar trebui să aprecieze creativitatea.

Ce să nu faci: Nu-ți umple c.v.-ul cu porcării

Angajatorii devin imediat suspicioși când văd cuvinte puse aiurea. Prin urmare, adăugarea unor lucruri precum „dezvoltare strategică”, „supraveghere” sau fraze goale care nu spun nimic, nu-ți aduc decât dezavantaje. În schimb, fii foarte specific în legătură cu ce știi să faci, în special dacă știi să faci mai mult decât cere titlul job-ului. Detalii în legătură cu proiecte clare la care ai lucrat, cu livrarea de cifre, fac un c.v. mai valoros.

Ce să faci: „Uită” că ai dat rateuri

Angajatorii știu că lucrurile merg cum merg în diversele sectoare ale economiei, așa că un an în care ai stat pe bară nu reprezintă bila neagră care-ți atârnă de picior. În schimb, angajatorii vor să știe că ai folosit timpul în mod inteligent. Așa că, dacă ți-ai petrecut un an nefăcând altceva decât să joci Warcraft, vino în fața lor cu ceva mai bun. De exemplu, dacă în acea perioadă ai mers la câteva nunți, le poți spune că ți-ai petrecut timpul călătorind. Te-ai mutat înapoi în casa părinților? Atunci ți-ai petrecut timpul „concentrându-te pe familie”. Te-ai prins, da?

Ce să nu faci: nu lista recomandări fără să fie nevoie

cum să minți în c.v.
Foto: Unsplash

Ai lucrat cândva împreună cu cineva al cărui nume inclus în c.v. ți se pare că ar „da” foarte bine? Fantastic: roagă-l să-ți dea o recomandare! Ai lucrat cu o persoană al cărui nume spune ceva celor 1000 de angajați din compania respectivă, dar atât? Nu-i cere o recomandare.

Probabil îți imaginezi că posibilul angajator nu se va deranja să-i sune pe cei care au făcut recomandări. Dar aceasta e o adevărată ruletă rusească, la care e foarte probabil să pierzi. În orice caz, cere recomandări doar dacă persoanele respective sunt în regulă să-și dea numele și numărul de telefon. În acest fel, ele nu vor fi surprinse sau enervate de faptul că au fost sunate și, probabil, se vor gândi să te pună într-o lumină bună în fața eventualului angajator.

Ce să faci: Nu menționa o slujbă de doi bani

E în regulă să nu introduci în propriul c.v. experiențe care nu sunt relevante pentru locul de muncă la care ai aplicat. În special job-uri la care ai lucrat doar câteva săptămâni.

Ce să nu faci: Nu menționa o stagiatură ca pe un loc de muncă

Ai fost prezent acolo în fiecare zi, știi toate bârfele din birou și ai avut până și cartelă de intrare. Dar ai fost numai un simplu stagiar, pe o perioadă determinată de timp, iar experții spun că dacă prezinți acest lucru ca pe un loc de muncă, riști să pari dubios. Dacă ți se oferă șansa să explici, menționează verbal această experiență, discutând despre responsabilitățile pe care le-ai avut în acel interval, dar nu introduce stagiatura în c.v. ca pe un loc de muncă.

Ce să faci: Nu menționa notele la cursuri

Majorității angajatorilor nu le pasă de notele pe care le-ai luat la cursurile absolvite. Dar dacă cel la care aplici e interesat de ele, iar acestea nu se ridică la înălțime, ci doar sunt de… trecere, mai bine nu le menționa în c.v., ci scrie doar că ai absolvit cursul respectiv. În cazul în care cel care te intervievează insistă întrebând în legătură cu nota, spune-i că aceasta nu este chiar cea pe care ți-ai dorit-o, fiindcă în acea perioadă îți petreceai majoritatea timpului muncind sau concentrându-te pe activități extracuriculare.

Ce să nu faci: Nu pretinde că înțelegi tehnologia pe care n-o înțelegi

Dacă postezi pe Facebook o dată pe săptămână, asta nu înseamnă că ești un „strateg social media”. Ești doar un tip care folosește Facebook-ul. Iar dacă nu aplici în mod special pentru un job din zona social media, nu menționa partea cu Facebook-ul în c.v.

De asemenea, nu presupune că „te descurci” pe zone tehnice care necesită pregătiri speciale în domeniu. Dacă în timpul interviului vine vorba despre un sistem nou, explică faptul că nu l-ai folosit în mod special până atunci, dar ai utilizat un program similar și ai încredere că-l poți învăța rapid și bine.

Citește și: Cum să-ți negociezi salariul