Cele mai bune aplicații pentru învățarea unei limbi străine

Academia Barbatilor

Ți-ai pus în minte să înveți o limbă străină, dar nu ai timp să faci un curs, și, poate, nici bani. Nu-i nimic: noroc că ai un smartphone și noroc că sunt unii care s-au gândit că e o idee bună să-i învețe pe alții o limbă străină prin intermediul unei aplicații de smartphone. Am selectat 5 asemenea aplicații de care, dacă te ții, de la începutul până la sfârșitul cursurilor, ai mari șanse să deprinzi tainele unei limbi străine. Adică să capeți o nouă meserie. Pentru că orice limbă străină pe care o cunoști echivalează cu o meserie.

1 Duolingo

duolingo aplicații pentru învățarea unei limbi străineE aplicația noastră favorită, și asta în primul rând pentru că e ușor să înveți o limbă străină cu Duolingo. Deschizi aplicația, alegi ce limbă vrei să înveți și începi imediat cursul. Nici măcar nu trebuie să-ți creezi un cont pentru a începe, dar îți poți salva istoricul și poți să-ți monitorizezi progresul.

Duolingo începe prin a folosi texte, imagini și fișiere audio. Ideea e să asociezi sunetul unei traduceri cu vizualul oferit de texte sau fotografii, apoi să traduci manual sunetul auzit în limba ta nativă (care în cazul de față ar trebui să fie engleza: momentan, nu există cursuri în limba română).

Odată terminată fiecare secțiune, vei avansa către task-uri mai dificile, pentru a-ți construi vocabularul și pentru a învăța cum se formulează propozițiile. Dacă ești deja familiar cu limba respectivă, poți sări peste câteva secțiuni, Duolingo urmând să-și adapteze întrebările în funcție de nivelul la care te afli.

Funcționează cu: Android, iOS, Windows

Limbi pe care le poți învăța: spaniolă, franceză, germană, chineză, engleză, japoneză, coreeană, italiană, portugheză, olandeză, irlandeză, daneză, suedeză, turcă, esperanto, norvegiană, ucrainiană, hawaiiană, rusă, poloneză, hindi, galeză, vietnameză, maghiară, greacă, swahili, suedeză, română, cehă, navajo, klingoniană și valyriană.

2 Memrise

memrise aplicații pentru învățarea unei limbi străineMemrise e o altă aplicație pentru învățarea limbilor străine, una gratuită și foarte bună. Nu e la fel de prietenoasă ca Duolingo, dar cu toate astea se lucrează ușor cu ea și are în „program” o mulțime de limbi. Poți începe cu primul nivel sau poți sări peste lecțiile ușoare, în caz că stăpânești noțiunile de bază.

Un lucru unic despre Memrise este modul în care te învață cuvintele și frazele noi. Cuvintele sunt așezate în propoziții cu alte cuvinte care sună similar în limba ta nativă, pentru a te ajuta să faci conexiuni și să ți le amintești mai bine. Adesea vei vedea imagini multiple, pe care le poți răsfoi, care se interpun pe textul în limba străină, făcând asocieri.

O altă metodă prin care Memrise încearcă să te învețe o limbă străină este prin amestecarea traducerilor. În acest fel înveți câteva cuvinte noi deodată, apoi le reții repetându-le iar și iar, într-o ordine diferită, până când le reții complet și treci la următorul pas.

Funcționează cu: Android, iOS

Limbi pe care le poți învăța: engleză, spaniolă, franceză, coreeană, germană, japoneză, italiană, chineză, rusă.

3 busuu

busuu aplicații pentru învățarea unei limbi străineBusuu propune o aplicație ușor de folosit și flexibilă în privința modului în care utilizezi cursurile. Alege o limbă pe care vrei s-o înveți, loghează-te, apoi decide-te de la ce nivel vrei să începi: începător, elementar, intermediar, intermediar-avansat și travel.

Cea mai bună parte a lui busuu este aceea că frazele și cuvintele pe care le înveți sunt foarte utile pentru începătorii care au nevoie să le învețe rapid, într-un context. Aplicația te învață atât cuvinte de vocabular cât și fraze, ambele izolate dar și în texte mai lungi. În plus, ai și teste la finalul fiecărui curs.

Unele teste, precum și alte caracteristici, necesită activarea unui cont premium, dar mare parte a aplicației este, totuși, gratuită.

Funcționează cu: Android, iOS

Limbi pe care le poți învăța: germană, spaniolă, portugheză, franceză, engleză, italiană, rusă, poloneză, turcă, japoneză, chineză.

4 AcellaStudy Essential Apps

acellastudy aplicații pentru învățarea unei limbi străineAcellaStudy are câte o aplicație mobilă pentru fiecare limbă pe care vrei s-o înveți. Fiecare dintre acestea e foarte ușor de utilizat, are suport offline și diferă doar în privința cuvintelor care ți se propun.

Aplicațiile conțin diverse metode de studiu, prcum flash cards, teste audio, repetiții etc. Există inclusiv un mod hands-free, perfect pentru momentele în care ești la volan și vrei să-ți continui cursul.

Aceste aplicații gratuite îți permit să-ți setezi propriul mod de studiu, în așa fel încât să decizi cuvintele asupra cărora te concentrezi. Acest lucru e foarte bun dacă ai probleme în a învăța anumite cuvinte – le pui în același set și le înveți separat de celelalte.

Funcționează cu: iOS

Limbi pe care le poți învăța: engleză, rusă, spaniolă, ucrainiană, franceză, turcă, germană, greacă, ebraică, italiană, olandeză, arabă, japoneză, poloneză, portugheză, chineză, română, coreeană.

5 24/7 Tutor Apps

tutor aplicații pentru învățarea unei limbi străineIdeea acestei aplicații (sau grup de aplicații) este să ai în permanență cu tine un asistent pe smartphone. Sunt incluse o mulțime de limbi dar fiecare limbă are nevoie de o aplicație separată. Toate sunt gratuite.

Indiferent pe care dintre aceste aplicații o folosești, există butoane care te duc către un set de subiecte, precum fashion, entertainment, culori, educație, familie, mâncare, sănătate, saluturi, direcții, meteo, etc. Fiecare categorie are task-uri, teste, practică de pronunție, flashcards și multe altele.

Funcționează cu: iOS

Limbi pe care le poți învăța: spaniolă, germană, franceză, italiană, rusă, arabă, japoneză, greacă, farsi, hindi, norvegiană, tagalog, turcă, olandeză, daneză, suedeză, portugheză, thai, bulgară, indoneziană, finlandeză, română, ucrainiană, cehă, mandarină.

Citește și Top 5 aplicații de dating cu care să-ți găsești sufletul pereche