Cele mai bune console de jocuri în 2019

Academia Barbatilor

Chiar dacă nu mai ești copil, ai păstrat undeva în sufletul tău un loc pentru jocuri. Și ce poate fi mai relaxant decât să petreci câteva ore, singur sau alături de prieteni, rezolvând misiuni în Call of Duty sau înscriind goluri la vinclu cu Messi în FIFA? Cea mai bună și mai simplă interfață pentru gaming o reprezintă o consolă, și dacă nu ai deja una până în acest moment, dar ai vrea să-ți faci rost de un nou „prieten”, probabil te întrebi care sunt cele mai bune console de jocuri în 2019? Încercăm să-ți dăm răspunsul la această întrebare în cele ce urmează:

PlayStation 4 Pro

console de jocuri

E greu ca vreun alt nume să depășească popularitatea consolei Sony PlayStation, care a vândut 64 milioane de bucăți, având o cotă de piață de 62%. Iar cel mai recent model al său, PlayStation 4 Pro 1TB este și mai robust, și mai puternic.

Tot ceea ce poate face PlayStation 4, PlayStation 4 Pro face mai bine. Dacă ai nevoie de rezoluție 4K, atunci Pro-ul este tot ceea ce ți-a prescris „doctorul”. Pe PlayStation 4 Pro poți rula toate jocurile de pe PlayStation 4, prin urmare nu e nevoie să-ți înnoiești biblioteca de jocuri – ai acces la cele 1648 deja existente. Dar vei vedea o îmbunătățire în felul în care arată și performează, comparativ cu versiunea standard a consolei.

Sistemul este perfect și pentru funcționalități multimedia: poți rula discuri Blu-ray, poți face streaming TV, ai muzică și multe aplicații dedicate, precum și jocuri descărcabile din PlayStation Store. În plus, fiind o consolă atât de populară, vei găsi întotdeauna pe cineva online, dispus să se joace în rețea cu tine.

XBox One X

console de jocuri

Xbox One X ia fața predecesorului model Xbox One, aducând câteva dintre cele mai puternice caracteristici tehnologice care există pe un sistem de gaming în ziua de azi. Dacă ești în căutarea unui realism cât mai apropiat de perfecțiune, atunci Xbox One X e jucăria de care ai nevoie.

Pentru că Xbox One X face șase trilioane de operațiuni cu virgulă mobilă pe secundă, dispunând de un procesor GDDR5 RAM, cu 12 GB, cel mai puternic atunci când vine vorba de randarea nativă a unui sistem grafic 4K HD, la 60 de frame-uri pe secundă. Toate aceste specificații tehnice fac ca un joc precum Call of Duty: WWII să capete un realism incredibil, cu detalii grafice care te fac să rămâi cu gura căscată, de la firele de păr la razele de soare și fibrele materialelor din care-s făcute hainele. Toate jocurile de pe Xbox One sunt compatibile cu Xbox One X.

Nintendo Wii U

console de jocuri

Nintendo are renumele de a fi consola numărul 1 pentru copii, iar varianta Wii U nu face excepție. Majoritatea jocurilor din biblioteca Nintendo au un rating E (Everybody), ceea ce înseamnă că pot fi jucate de toată lumea. Ceea ce presupune că sunt lipsite de violență, fiind amuzante și simpatice.

Nintendo Wii U este, însă, o consolă care e dedicată nu doar copiilor, ci întregii familii. Ea dispune de un controller cu display, pe care pot fi jucate jocurile, însă la fel de bine este compatibilă cu telecomenzile Wii, pentru jocuri complexe, care implică mobilitate.

Nintendo Switch

console de jocuri

De la prima apariție, Nintendo Switch a fost promovată drept un sistem de gaming mobil care nu poate fi accesat doar acasă, pe televizor, dar poate fi luat peste tot și accesat oriunde. Consola inovativă de la Nintendo a revoluționat experiența gamingului, aducând în prim-plan un controller care se dezasamblează, cu opțiunea partajării display-ului, în așa fel încât să te poți juca împreună cu prietenii.

Nintendo Switch colaborează cu 50 de producători independenți, împreună cu care pune la cale jocurile special create pentru consolă. Deja există succese de piață, precum Mario Kart 8, The Legend of Zelda: Breath of the Wild și Mario Odyssey. Switch s-a dovedit a fi o soluție excelentă pentru petreceri, grație controller-elor și a faptului că acționează precum o tabletă, având display dedicat, care poate fi partajat cu ceilalți în jocurile multiplayer, printr-un split-screen.

Xbox One S All Digital

console de jocuri

Xbox One S este deja un hit, dedicat persoanelor care țintesc o experiență digitală de tip consolă, fără a fi nevoiți să plătească pentru asta o sumă indecentă. Modelul Xbox One S All-Digital are același procesor Jaguar octacore, cu 1.75 GHz, memorie DDR3 RAM și 8GB. Vine cu o capacitate unică de 1 TB, excelentă pentru stocare, dar nu include un drive Blu-ray. Pe scurt, o versiune light.

Xbox One S All Digital oferă un sistem bazat 100% pe descărcări digitale. Aceasta e o sabie cu două tăișuri pentru că, pe de o parte, economisești bani neplătind pentru un drive optic, pe de alta nu poți juca jocuri care vin pe DVD-uri. Dacă însă plănuiești să-ți faci o colecție de jocuri exclusiv digitală, atunci opțiunea All Digital e excelentă. Xbox vine în sprijinul acestei idei, oferindu-ți gratuit trei jocuri: Minecraft, Sea of Thieves și Forza Horizon 3.

Citește și: 7 jocuri pentru smarphone pe care să le descarci în 2019