Cele mai bune destinații pentru o vacanță pe mare

academia barbatilor

Vacanța pe mare… hrană pentru suflet! Iubești marea, libertatea, adierea vântului, apusuri spectaculoase văzute fără bariere? Cum ar fi să îți petreci timpul liber atât de prețios în cele mai frumoase locuri din lumea asta, făcând tot ceea ce îți dorești fără constrângeri, având libertatea să vizitezi mai multe locuri spectaculoase în aceeași vacanță? Fie că ești romantic, pus pe party sau pe chill, sailing-ul și vacanța pe yacht îți poate oferi fix ceea ce îți dorești. Unde poți face asta? Singura limită e imaginația ta.

Croația – visul oricărui iubitor de mare

În apele turcoaz ale Dalmației sunt risipite peste 1.000 de insule, casa celor mai frumoase plaje cu pietriș, orașe medievale, porturi antice, monumente UNESCO lăsate moștenire de venețieni, restaurante ascunse printre măslini și orașe cetate făcute celebre de cei mai mari marinari ai lumii. Acestea sunt o mică parte din motivele care fac Croația cea mai populară destinație pentru sailing.

croatia vacanta pe mare

123rf.com

Începem de la Split, acest oraș care combină istoria Dalmată și modernismul într-o manieră spectaculoasă. Poate vrei să vizitezi Brac, cu străduțele ei ascunse și pădurile dese care se termină direct în apele turcoaz ale Adriaticii. Sau mai bine mergem să petrecem în cel mai viu oraș, Hvar, Ibiza Croației spun oamenii. Mai știu un loc secret spectaculos la 10 min distanță cu barca, Palmizana. O oază de liniște unde soarele întra în mare ca un cub de gheață într-un pahar de vin. Pur și simplu îl absoarbe… Mergem mai departe? Korcula, cel mai frumos oraș medieval insular. Știai că aici s-a născut Marco Polo? Au niște vinuri oamenii ăștia de nu îți vine să crezi. Și cum știu ei să facă la slow cooker caracatița…ei nu se grăbesc oricum.

Asta e o mică parte din această țară. Avem două lucruri importante de zis: aroma acestei țări este pe gustul oricui și aici nici un loc nu este departe.

Citește și: 5 insule croate pe care să le vizitezi vara asta

Thailanda – pentru o vacanță exotică pe mare

Thailanda sună atât de exotic încât te și vezi afundat în nisipul alb ca făina mâncând cel mai gustos papaya ever!

thailanda vacanta pe mareCu peisaje care îți taie respirația, Thailanda este cel mai prietenos loc de sailing. Ape liniștite și calde, de o culoare incredibilă, cu insule spectaculoase unde poți avea plaja ta privată, cu un relief cum doar în poze poți vedea. Thailanda te face să nu mai vrei să pleci. E pe bune! Să facem un exercițiu de imaginație…tu pe un yacht, într-un golf impresionant, făcând baie printre cei mai colorați pești. O săptămână pe yacht în această țară îți hrănește sufletul așa cum numai un sushi o poate face când îți este poftă de ceva asiatic.

Citește și: 20 de destinații pe care să le vizitezi până la 40 de ani

Grecia – țara zeilor

Grecia este țara cu cele mai multe insule, peste 5.000 dacă le numărăm și pe cele mai mici dintre ele. Grecia este un loc în care cu greu poți să zici că te-ai plictisit. Ascunde atât de multe locuri: plaje cu nisip auriu, peșteri încărcate de istorie, golfuri cu ape turcoaz unde poți vedea adâncul mării până la 30 de metri, plaje certificate Blue Flag, orașe istorice pline de tradiții, situri arheologice.

Cultura grecească este atât de ofertantă încât de fiecare dată când alegi să îți petreci o vacanță în Grecia parcă o iei de la început și te bucuri de un loc nou de fiecare dată. Găsești în fiecare insulă locuri spectaculoase care reușesc de fiecare dată să îți îmbie simțurile într-un mod viu. Muzică, mâncare, locuri ascunse pline de istorie, sate care îți păstrează cele mai vechi tradiții, povești marinărești pline de haz.

Citește și: 10 plaje fantastice unde să-ți faci vacanța de vară

Grecia este destinația ideală pentru iubitorii de mare și sailing. Dacă nici grecii nu sunt marinari atunci cine? Fiecare insulă cu povestea ei, fiecare golf ascuns cu ape turcoaz, fiecare tavernă plină de mâncare grecească autentică, fiecare tradiție bine păstrată fac ca acest loc să fie unic!

Am atâtea exemple de dat: Aegina – insula fisticului cu atâtea sortimnte cu produse din fistic încât la o simplă degustare ți-ai asigurat mesele pentru toată ziua, Hydra – capitala insulelor Saronice, în acest loc timpul a rămas pe loc și găsești măgărușii care cară bunătățile marine prinse de pescari, Spetes – insula milionarilor greci; cu un relief impersionant, cu păduri care se termină în mare, cu golfuri numai bune de ancorat fără să te deranjeze nici măcar o adiere de vânt, cu atât vestitul Zorba care și-a lăsat amintirile într-o tavernă a iubitei lui Bubulina. Despre vestitele insule Santorini, Mykonos sau Zakintos nu are sens să mai povestesc… Dar cu libertatea de a naviga printre aceste bijuterii ale Greciei am descoperit multe altele parcă neatinse de oameni. Niște insule bine păstrate, pline de tradiție și oameni frumoși care îți oferă mereu o parte din povestea lor. Grecia rămâne în top pentru sailing și vacanță. Este ca o carte nesfârșită de povești cu iz marin.

Meriți și tu o vacanță! Contactează-i pe prietenii noștri de la Pikasea.ro, alege-ți formatul de vacanță adecvat și potrivit dorințelor tale

Citește și: Vacanța pe yacht – un lux accesibil?