Cele mai bune laptopuri business pentru călătorie

Academia Barbatilor

Când Apple a lansat MacBook Air, la începutul lui 2008, lucrurile s-au schimbat în zona tehnologiei. O bucată de aluminiu, care cântărea în jur de 1 kg și nu era mai groasă de 13 mm, extrasă dintr-un plic de către Steve Jobs, care-i punea în evidență calitățile fizice. Zece ani mai târziu, Air rămâne punctul de referință al tuturor producătorilor de laptopuri care se avântă pe zona business-travel. Și asta cu toate că Apple și-a prioritizat de acum doi ani producția către modelele Pro și MacBook.

Chiar dacă mulți sunt de acord că MacBook Air e cel mai bun laptop business pentru călătorie, sunt destui care nu s-au decis sau nu vor să facă pasul către un produs Apple. De aceea, hai să vedem care sunt cele mai bune laptopuri ale momentului, din această gamă, care nu sunt MacBook-uri.

Microsoft Surface

Microsoft SurfaceUnul dintre cele mai frumoase – dacă nu cumva chiar cel mai frumos – laptopuri produse de Microsoft în toată existența companiei. În timp ce Apple se gândește la necesitățile pieței în următorii cinci sau zece ani, Microsoft e atentă la ce-și doresc oamenii în prezent. Exteriorul laptopului Surface (a nu se confunda cu tableta cu același nume) arată ca o bijuterie, variantele de culori fiind în număr de patru: albastru, burgundy, auriu și argintiu. Cântărește aproape 1 kg și are o tastatură din material Alcantara, care conferă o experiență specială și care se curăță cu ușurință.

Asus Zenbook 3

Asus Zenbook 3Dacă greutatea este principalul aspect pe care-l urmărești atunci când îți cumperi un laptop, atunci trebuie să știi că Asus Zenbook 3 e mai subțire ca un MacBook (11,9 mm) și cântărește doar 910 grame. Dar asta nu trebuie să te îngrijoreze atunci când vine vorba de fragilitate și… fiabilitate. E construit dintr-un aliaj de aluminiu, utilizat în industria aerospațială, care e cu 50% mai rezistent decât în cazul aliajelor standard folosite în cazul majorității laptopurilor. Carcasa are margini de numai 2,1 mm iar sistemul audio Harman Kardon are nu mai puțin de 4 difuzoare. Zenbook 3 e o bestie elegantă, cu un look sofisticat și un preț pe măsură.

Lenovo Yoga Book

yoga bookNumele-i sugerează că avem de-a face cu un „tip” flexibil. Și exact asta și este Yoga Book. Un display excelent, de 10,1 inci, care inițial e tabletă dar care se transformă imediat în laptop și, pe deasupra, e dotat și cu un stylus, pentru cei mai artiști și mai talentați, care știu cum să deseneze cu ea. De fapt, Yoga Book nu-ți aduce o tastatură reală, ci una virtuală. Tastatura Halo intuitivă apare la cerere, e optimizată perfect, auto-completează și auto-corectează în timp ce tastezi, are feedback haptic și comenzi rapide. Să mai adăugăm că hibridul are doar 690 de grame, ceea ce-l face ușor ca un fulg… digital.

Google Pixelbook

PixelbookPixelbook e cel mai avansat model Chromebook produs de Google iar cel mai interesant lucru este că vine cu un buton dedicat Google Assistant, care-ți oferă acces la asistentul vocal virtual. Teoretic, așadar, nu trebuie decât să stai pe spate și să vorbești cu laptopul, în loc să-i utilizezi tastatura. Este unul dintre acele laptopuri pe care poți accesa atât aplicații Chrome cât și Android, deși sistemul lui de operare este Chrome – ca la orice… Chromebook. Poți trece imediat din modul laptop în modul tabletă, ambele fiind confortabile și prietenoase. Iar în privința procesorului, vei avea de-a face cu un Intel de generația a 7-a (Kaby Lake). Totul într-un „pachet” de 1,08 kg.

HP Spectre x360

HP Spectre x360HP Spectre x360 a fost construit cu gândul clar de a concura cu Apple în termeni de calitate a materialelor și design. Are patru moduri unice în care poate fi folosit și vine cu un creion digital cu care să iei notițe sau să desenezi. Un afișaj tactil FHD cu micro-margini și diagonală de 13,3 inci, cu Corning Gorilla Glass, la care se adaugă patru difuzoare Bang & Olufsen pentru o experiență de marcă și în zona divertismentului. Procesorul e un Intel Core i Quad, din a opta generație iar displayul se rotește 360 grade (după cum îi spune și numele) pentru diversele moduri în care vrei să folosești laptopul. O greutate de 1,29 kg, care nu va „atârna” în geanta de călătorie, ba dimpotrivă, te va face să te feliciți pentru alegerea făcută. Dacă te țin buzunarele.