Cele mai bune plaje pentru nudiști din lume

Academia Barbatilor

Pe vremuri, erau locurile favorite ale hippioților și ale „naturiștilor”. Odată cu trecerea anilor, și cu deschiderea la minte a oamenilor (fenomen care a luat-o astăzi în sens opus) plajele pentru nudiști au devenit din ce în ce mai populare pentru mulți turiști. Fie că ajungi acolo pentru un bronz complet (cazul femeilor) sau pentru a-ți expune fizicul de invidiat (cazul… ambelor sexe, în măsura în care și dispui de unul), ideea e că plajele de nudiști îți dau un incredibil sentiment de libertate.

Fără a uita regulile de bază ale unui astfel de loc – fără fotografii nepermise, fără expunere completă în zonele publice, fără atingeri și fără măgării – hai să trecem în revistă câteva dintre cele mai bune plaje pentru nudiști din lume.

Hidden Beach Resort (Cancun, Mexic)

plaje pentru nudiști

Foto: Expedia

Hidden Beach Resort este unica plajă de 5 stele pentru nudiști din Mexic, unde vizitatorul este răsfățat cu tot felul de lucruri, de la masaje la cine și serate în jacuzzi. E cea mai pură definiție a luxului și chiar dacă încerci să te convingi pe tine însuți de altceva, nisipul alb și culoarea mării te vor contrazice.

Paradise Beach (Mykonos, Grecia)

plaje pentru nudiști

Foto: Pinterest

Aflată la o aruncătură de… avion de București, Paradise Beach din insula grecească a distracției, Mykonos, e un adevărat paradis al distracției, care se deschide în sezonul cald, în fiecare zi, de la ora 16.30. Două baruri, DJ-i, muzică și, informație importantă, hainele sunt opționale.

Praia di Pinho (Camboriu, Brazilia)

plaje pentru nudiști

Foto: Folhapress / Gustavo Simon

Vestea proastă cu privire la această îndepărtată plajă este că bărbații nu au acces pe ea, câtă vreme nu sunt însoțiți de un personaj feminin. Și aceasta nu e unica regulă strictă: spre deosebire de alte plaje similare ca temă, aici nudismul nu e opțional, ci obligatoriu.

Cap d’Adge (Adge, Franța)

plaje pentru nudiști

Foto: Pinterest

Imaginează-ți să faci cumpărături, să iei masa, să te tunzi, să mergi la doctor și, desigur, să te bronzezi, complet fără haine. În Cap d’Adge, de pe coasta mediterană a Franței, o comunitate mică, dar vioaie, face toate aceste lucruri, funcționând ca o enclavă nudistă în care poate fi integrat orice doritor de libertate exhibiționistă.

Spiaggia di Guvano (Corniglia, Italia)

plaje pentru nudiști guvano

Foto: Flickriver

Aflată în zona Cinque Terre, această plajă italiană clasică arată ca desprinsă dintr-un film de anii ’70. Pune la socoteală faptul că aici se ajunge doar după ce traversezi un tunel de cale ferată abandonat (ai nevoie de o lanternă), pe o potecă ce se face din satul Corniglia și apoi gândește-te la o întindere de nisip deloc sofisticată, fără nicio facilitate, mai degrabă cu pietricele decât cu nisip, dar cu o apă limpede și oameni fără haine.

Red Beach (Creta, Grecia)

plaje pentru nudiști red beach

Foto: Pixabay

Această plajă deseori pustie, aflată pe coasta de sud a Cretei, este unul dintre locurile cele mai cunoscute printre amatorii de nudism din Grecia. Denumită după culoarea nisipului și a stâncilor care o mărginesc, Red Beach (sau Kokkini Ammos) este abordabilă în urma unui traseu de 20 de minute din Matala sau a unui scurt drum cu barca din portul satului. Plaja a fost inaugurată de hippioții europeni, în anii ’60, iar în prezent este amenajată, existând șezlonguri și umbrele, ba chiar și un bar denumit Yiannis, unde găsești mojito bun.

Platja des Cavallet (Ibiza, Spania)

plaje pentru nudiști

Foto: Pixabay

Aflată în cel mai sudic punct al insulei spaniole Ibiza, plaja pentru nudiști Es Cavallet este separată în mai multe secțiuni: una rezervată petrecerilor, alta pentru gay și alta ceva mai pustie, unde nudiștii se simt în largul lor. Dar nudiștii nu sunt singurii vizitatori ai acestei plaje. Printre cei care se prăjesc la soare pot fi văzute deseori superbe păsări flamingo care sunt atrase aici de micuțele saline de lângă mal.

Neve Midbar (Marea Moartă, Israel)

plaje pentru nudiști

Foto: touristisrael.com

Neve Midbar e o plajă aflată la capătul din nord al Mării Moarte, ce ține de micuțul resort cu același nume. Este unicul loc din această zonă, în care te poți dezbrăca pentru a beneficia de beneficiile nămolului din Marea Moartă, ba chiar este singurul loc din Orientul Mijlociu unde orice fel de nuditate publică e acceptată. Un fel de… Năvodari.

Citește și despre 10 plaje fantastice unde să-ți faci vacanța de vară