Cele mai bune wine bar-uri din București

Academia Barbatilor

Un wine bar e un fel de tavernă pe care o caută în special iubitorii și consumatorii de vin. Principala caracteristică a wine bar-urilor este faptul că acestea oferă o largă varietate de vinuri, ce pot fi băute la pahar, fără să fie nevoie să cumperi o sticlă întreagă. Unele wine bar-uri sunt profilate pe vinuri de un anumit sortiment sau de o anumită origine, precum vinurile italienești sau șampaniile, iar altele – majoritatea, de altfel – sunt „generaliste”. În ultimii ani s-au deschis și în București câteva wine bar-uri interesante, iar dacă ești prieten cu Bachus, ar merita să le faci o vizită:

Wineful

Adresa: Str. George Enescu nr.11-11A

wine bar-uri bucuresti

Foto: wineful.ro

După cum mărturisește site-ul localului, povestea acestei afaceri cu vinuri a început în anul 2016, când Elena, mare pasionată de vinuri și, totodată, somelier, a pornit o comunitate în ideea de a transmite tuturor dragostea ei pentru vinuri. Apoi a apărut rapid un magazin online și, în cele din urmă, un wine bar excelent plasat în mijlocul Bucureștiului.

Wineful propune peste 200 de branduri de vin, atât românești cât și internaționale, ce pot fi accesate în diverse opțiuni de servire: ca degustare, la pahar sau la sticlă. Proprietarii acordă o importanță sporită vinurilor românești, având dorința de a le face cât mai cunoscute și considerând că România produce vinuri de foarte bună calitate.

La Wineful poți, desigur, să și asortezi o gustare vinurilor pe care le încerci, wine barul propunând un meniu în care tapasurile sunt „personaje” principale.

Tasting Room

Adresa: Str. Puțul lui Zamfir nr. 64

wine bar-uri bucuresti

Foto: tastingroom.com

Tasting Room se auto-definește drept un gastro wine bar, în care se pot servi peste 800 de vinuri provenite de la Ethic Wine. Localul a fost inaugurat în anul 2014, fiind o prelungire firească a pasiunii proprietarilor pentru zona vinurilor.

La Tasting Room sunt 36 de mese, într-o atmosferă plăcută și o locație abordabilă, în zona Pieței Floreasca. Inserțiile de decor asiatic sunt reprezentate discret și în meniul pe care cei care au avut plăcerea să calce pragul localului îl laudă: supă thai, somon teriyaki, pulpă de rață confiată. În privința vinurilor, Ethic Wine, magazinul proprietarilor, oferă o gamă variată de vinuri românești, alături de o foarte bună selecție de vinuri din întreaga lume.

Abel’s Winebar

Adresa: Str. Nicolae Tonitza nr.10

wine bar-uri bucuresti

Foto: abelswinebar.ro

Deschis într-un spațiu bine ales din Centrul Vechi al Capitalei, Abel’s Wine Bar își propune să popularizeze în special vinurile românești, oferind clienților soiuri autohtone de cea mai bună calitate. Localul este inspirat din amenajările americane, iar proprietarii consideră că iubitorii de vin și în special clienții care vizitează Centrul Vechi doresc mai mult decât o simplă socializare, mai precis aceștia sunt în căutarea unor experiențe memorabile. Pe care vinul le poate oferi.

Dincolo de sortimentele românești de vinuri, care sunt preponderente, localul oferă o varietate de peste 100 de vinuri ce provin din diverse colțuri ale lumii: America de Sud, Australia, Africa de Sud, Noua Zeelandă și, evident, Europa. Accentul este pus pe calitatea produselor din ofertă, politica de promovare vizând vinurile deosebite, iar proprietarii specificând că produsele listate au prețuri mai mici comparativ cu cele oferite de localuri similare din București.

Corks

Adresa: Str. Băcani nr. 1

wine bar-uri bucuresti

Foto: corks.ro

Aflat în Centrul Vechi al Bucureștiului, Corks e un local cochet și primitor, care-și propune să-ți ofere ,din momentul în care-i treci pragul, un raport perfect între experiența livrată și prețul pe care urmează să-l plătești.

Evident, vinul este vedeta numărul 1 la Corks, unde ai parte de câteva sute de etichete bine alese, partea bună fiind că nu e nevoie să cumperi o sticlă întreagă pentru a te bucura de opțiunea făcută. Aici găsești vinuri proaspete și vinuri vintage, vinuri medaliate și vinuri-vedetă, vinuri din Lumea Nouă și din cea Veche, vinuri pentru cunoscători și vinuri pentru pasionați, vinuri sofisticate și vinuri moderne, etc. Cei care nu sunt amatori de vinuri se pot delecta cu un sortiment larg de băuturi, servite la bar, de la cocktailuri la băuturi spirtoase și beri.

Localul dispune de terasă, deschisă vara, parter și subsol, acolo unde există un separeu-vinotecă, amenajat ca o bibliotecă de vinuri și șampanii, unde poți studia întreaga gamă Corks.

La Vinuri

Adresa: Str. Episcopiei nr. 2-4

wine bar-uri bucuresti

Foto: lavinuri.ro

La Vinuri se laudă cu o distincție incontestabilă: două bonete oferite de către celebrul ghid Gault & Millau. Iar asta spune multe despre un local de inspirație românească, plasat în centrul Capitalei, într-o zonă elegantă din vecinătatea Ateneului Român.

Meniul de vinuri este generos, propunând multe sortimente românești, selecția incluzând crame de renume, precum Metamorfosis, Davino, Prince Știrbey, dar și nume mai puțin cunoscute, însă de mare perspectivă. În plus, iubitorii vinurilor consacrate din Bordeaux sau Burgundia pot alege oricând ceva de pe lista premiată a localului Le Bistrot Francais.

La Vinuri are o capacitate de 25 de locuri la mese, în interior și de maxim 20 pe terasa exterioară. Aici se pot organiza degustări de vinuri, evenimente de tip cocktail, lansări, întâlniri de afaceri etc.

Citește și despre 7 restaurante cool în care să mănânci în București