Cele mai cool 7 parcuri acvatice din Europa

Academia Barbatilor

E vară și gândul zboară automat la plajă și apă. Apă, apă, apă și distracție pe apă. Unde poți avea cea mai mare distracție pe apă dacă nu într-un parc acvatic. În Europa sunt multe parcuri de acest gen. Poate că într-unele dintre ele ai fost, inclusiv, de pildă, în frumosul Therme, de lângă București. Chiar și-așa, noi îți facem 7 sugestii de parcuri acvatice europene în care poți trăi vara la maxim.

Etnaland (Sicilia, Italia)

etnaland parcuri acvatice

Foto: casavacanze.catania.it

Etnaland e un uriaș parc de distracții, care include și un Acquapark, acesta propunând unele dintre cele mai exclusiviste atracții din lume. Aventurează-te prin râul din junglă, sari în barca cu 20 de locuri cu care te vei prăvăli dintr-un turn înalt de 30 m și participă într-o bătălie acvatică la Kaos. La Etnaland ai parte și de niște super-tobogane, cele mai cunoscute fiind imprevizibilul Colossum, Titania, Wild River, Big Taboggan și întunecatul Black Hole. Plus alte multe activități, de la dansurile în grup la aquagym.

PortAventura Caribe Aquatic (Tarragona, Spania)

caribe parcuri acvatice

Foto: visitsalou.eu

Dacă ride-ul Sommarland, o cădere liberă de la 21 m, ți se pare înfricoșător, atunci ia-ți inima în dinți și adaugă încă 10 metri, încercând să testezi toboganul King Khajuna, de la PortAventura Caribe Aquatic – cel mai înalt tobogan din Europa. Aflat la o distanță de o oră de mers cu mașina față de Barcelona, acest parc acvatic cu temă de Caraibe include mii de plante tropicale, palmieri și plaje. Printre atracțiile lui se numără toboganele El Tifon și Mambo Limbo sau ride-urile pe apă în El Rio Loco și El Torrente.

Skara Sommarland (Skara, Suedia)

Skara Sommarland parcuri acvatice

Foto: Wikimedia Commons

Tendința este ca majoritatea aquaparcurilor din Europa să se construiască în regiunile sudice, în care clima este mult mai caldă, dar cei care vizitează Suedia vara trebuie să facă o vizită la cel mai mare parc acvatic din Scandinavia. Skara Sommarland e un parc în aer liber care include peste 40 de atracții și care, probabil, va fi apreciat în special de către cei mai tineri. Recent construitul tobogan Big Drop este în mod cert unul dintre cele mai populare obiective ale parcului, aici aventurându-se temerarii care vor să se arunce într-o cădere liberă de la înălțimea de 21 m.

Tropical Islands (Berlin, Germania)

tropical islands berlin parcuri acvatice

Foto: Wikipedia

Tropical Islands e un imens parc acvatic indoor, construit într-un dom ce are tavanul pictat în așa fel încât să arate precum cerul. O lume întreagă, realizată după tipicurile tropicale, aflată la doar 35 km de Berlin. Există o plajă, o lagună și un tobogan care pretinde că este cel mai înalt din Germania, având o înălțime de 27 m. Celelalte atracții includ zboruri cu balonul, o pădure tropicală, minigolf, un templu de tip Angkor Wat etc.

Fasouri Watermania (Limassol, Cipru)

fasouri

Foto: byvali.ru

Fasouri e un aquaparc care a primit numeroase premii și distincții, având o sumedenie de atracții ce se întind pe o suprafață de 100 000 mp, una dintre cele mai proeminente fiind uriașa piscină cu valuri. De asemenea, mixul de tobogane e fascinant pentru orice amator de senzații tari, laolaltă cu Lazy River, un râu lung de 400 m pe care te vei distra navigând cu plutele gonflabile. Parcul dispune și de un salon de masaje și un fish spa, în care partenera ta se poate relaxa în cazul în care s-a săturat de prea multă adrenalină.

Siam Park (Tenerife, Spania)

siam parcuri acvatice

Foto: voyages.carrefour.fr

Siam Park se află în Adeje, Tenerife, și propune oaspeților un parc de distracții acvatic realizat în stil thailandez. Atracțiile sunt multe și diverse, de la fortăreața acvatică Lost City la Mai Thai Lazy River și la un ride care simulează senzațiile trăite în interiorul unui vulcan care erupe. Parcul pretinde că are piscina cu cele mai mari valuri din lume, unele care ajung la înălțimea de 3 metri, oferind astfel posibilitatea de a face surfing. De asemenea, Tower of Power, un tobogan înalt de 25 m, care te „duce” printr-un acvariu ce include rechini, e o altă atracție de top a parcului.

Parc Maguide (Biscarrosse, Franța)

maguide parcuri acvatice

Foto: aquapark.fr

Maguide e un aquaparc atipic, care nu propune atracțiile clasice, ci ia forma unui lac pe care se întind gonflabile imense. Acestea includ o catapultă gigantică, un tobogan și câteva bile uriașe, în interiorul cărora poți intra pentru a te rostogoli apoi pe apă. E un parc oarecum similar cu Area 47, parcul de aventură austriac, aflat în valea Ötztal, un alt loc pe care-l recomandăm cu căldură amatorilor de distracție adrenalinică.

Foto feature: Area47.at

Citește și despre cele mai bune tururi cu bicicleta din Europa