Cele mai cool roof top-uri din București

Academia Barbatilor

În ciuda vremii capricioase, mai sunt și seri liniștite de vară când vrei să te relaxezi la o terasă. Dar de ce să nu fie acea terasă una cu o perspectivă spectaculoasă? Apusurile din vârful unui bloc de deasupra Bucureștiului sunt mai frumoase cu un pahar în mână și o muzică plăcută pe fundal. Și, spre norocul nostru, Capitala a început să se ia după alte mari orașe și să crească pe verticală, așa că ai de unde să alegi un roof top care să îți placă.

Linea / Closer to the moon

Adresa: Calea Victoriei, nr. 17

roof top linea

Linea / Closer to the Moon

În miezul orașului, deasupra magazinului Victoria, cu vedere căre clădirea CEC, Lipscani și Dâmbovița, terasa Linea / Closer to the moon a suspendat deasupra capetelor vizitatorilor mai multe luni pline, astfel că mereu privești cerul luminat de aștrii artificiali. Nu te obosi să faci rezervare pentru că nu funcționează în acest sistem: primul venit, primul servit la mese, dar și atmosfera de la bar este una perfectă pentru socializare. Iar băuturile sunt la un nivel foarte înalt, să nu uităm că din echipa sa fac parte barmani premiați internațional.

Pura Vida

Adresa: str. Smârdan, nr. 7

roof top pura vida

Pura Vida

În inima Centrului Vechi, pe acoperișul unui hostel cu același nume, Pura Vida este o terasă mică și cu panoramă cu acoperișuri frumoase care privește până departe. Norocoșii care prind loc pe margine, pot sta la tejgheaua tip bar pusă de jur împrejurul balustradei. În unele seri, aici au loc evenimente speciale despre care poți afla de pe rețelele de socializare ale lor.

Astrodom

Adresa: str. Alexandru Constantinescu, nr. 33

roof top astrodom

Astrodom

În zona rezidențială de la Domenii, pe acoperișul hotelului Residence, se înalță Astrodom, terasa cu apusuri spectaculoase peste o mare de verdeață. Seri liniștite departe de agitația orașului, muzică în surdină și băuturi elegante este ceea ce se întâmplă acolo. Pentru un plus de dramatism, rezervă masa de la nivelul superior al terasei.

Deschis Gastrobar

Adresa: Splaiul Unirii, nr. 160

roof top gastrobar

Deschis Gastrobar

Situat într-o zonă care în limbaj modern se numește up and coming, fosta zonă industrială de la Timpuri Noi, Deschis Gasrobar este o terasă generoasă care vara are o priveliște frumoasă spre Dâmbovița, neîngrădită de nicio altă clădire înaltă. Alături de o bere, poți comanda și un burger, iar în unele seri te poți bucura de diverse activități culturale precum proiecții de filme sau concerte.

Sole Restaurant

Adresa: Bd. Iancu de Hunedoara, nr. 48

roof top sole

Restaurant Sole

Ceva mai mică decât celelalte, terasa restaurantului sole este deasupra unei zone vibrante a orașului, la intersecția Căderii Bastiliei cu Iancu de Hunedoara, la o aruncătură de băț de Perla și Piața Victoriei. Designul industrial te poartă într-o experiență ce ar putea avea loc la New York sau Singapore fără niciun fel de probleme.

 

Citește și 7 restaurante cool în care să mănânci în București

Foto: PR