Cele mai populare destinații turistice pe Instagram

Academia Barbatilor

New York, Moscova și Londra au fost în 2017 orașele cele mai „instagramate”. Big Apple este favoritul userilor de Instagram, care au postat cele mai multe fotografii din orașul care nu doarme niciodată, aducându-l pe locul 1 în acest top mondial ce mai cuprinde în primele cinci locuri Londra, capitala Angliei, și Sao Paulo, orașul cel mai „curat” din Brazilia.

Interesant este că Parisul apare și într-un top al celor mai vizitate orașe, având o creștere semnificativă a numărului de turiști, în ciuda amenințărilor teroriste din ultimii ani. Jakarta, capitala Indoneziei, se clasează pe locul 8, fiind unicul oraș asiatic prezent în top (dacă nu considerăm și jumătatea asiatică a Istanbulului), în vreme ce St. Petersburg se strecoară pe locul 7, aducând Rusiei a doua prezență în clasament.

Londra a fost cea mai postată locație britanică pe Instagram, cele trei obiective care s-au aflat în obiectivele camerelor foto fiind Tower Bridge, Hyde Park și Palatul Buckingham. Capitala a fost urmată în topul britanic de orașele Edinburgh, Manchester, Brighton și Birmingham.

Top 10 orașe cele mai fotografiate pe Instagram

Feels like Spring 🔥 @adammcie 📷 #newyork_instagram #moneyshot @nyonair

A post shared by New York Instagram (@newyork_instagram) on

1 New York

2 Moscova

3 Londra

4 Sao Paulo

5 Paris

6 Los Angeles

7 St. Petersburg

8 Djakarta

9 Istanbul

10 Barcelona

Dacă vorbim în schimb despre locații, cea mai prezentă pe Instagram în 2017 a fost Disneylandul din Anaheim (California), care a reușit în mod surprinzător să învingă Times Square, Central Park și Podul Brooklyn din New York, Turnul Eiffel din Paris și Muzeul Luvru (cel mai instagramat muzeu din lume).

Top 10 locații cele mai fotografiate pe Instagram

1 Disneyland (Anaheim, SUA)

2 Times Square (New York)

3 Central Park (New York)

4 Turnul Eiffel (Paris)

5 Tokyo Disney Resort (Tokyo)

6 Disney’s Magic Kingdom (Orlando, SUA)

7 Muzeul Luvru (Paris)

8 Podul Brooklyn (New York)

9 Disney California Adventure Park (Anaheim, SUA)

10 Las Vegas Strip

Prezența a nu mai puțin de patru locații Disney în acest top nu e de mirare. E un concept magic, extrem de aglomerat, cu multe atracții care parcă cer să fie fotografiate. Și, nu-i așa?, toată lumea vrea să se laude că a fost într-un parc Disney, pentru a se bucura de atmosfera lui unică, de atracțiile nenumărate și de posibilitatea de a poza absolut tot, de la personajele de desene animate care bântuie printre copii până la magnificele jocuri de artificii.