Cele mai nebune experiențe de pe vasele de croazieră

Academia Barbatilor

Din ce în ce mai mult, tinerii sunt atrași de vacanțele pe vase de croazieră. Până nu demult, acestea reprezentau opțiuni pentru persoanele mai în vârstă însă companiile care dețin uriașele nave care străbat mările lumii au decis că e cazul să-și formeze și un public mai tânăr. Pe care să-l atragă cu diverse activități unice. Hai să vedem care sunt cele mai nebune experiențe oferite pe vasele de croazieră. Apoi, poate, ne vei povesti la întoarcere despre una dintre ele.

Tobogan de 10 etaje

tobogan vasele de croazieră

Foto: royalcaribbeanblog.com

Dacă te îmbarci pe vasul de croazieră Harmony of the Seas, vei avea posibilitatea să încerci toboganul numit Ultimate Abyss, unul cât un bloc cu zece etaje, cel mai înalt tobogan pe care-l poți întâlni pe un vas. Te vei regăsi la 45 metri deasupra mării iar în momentul în care-ți vei da drumul la vale, vei prinde o viteză de 13 km/h.

Formula 1 pe vas

formula 1 vasele de croazierăRealitatea virtuală a căpătat valențe noi odată cu momentul în care cei de la MSC Cruises au inclus-o pe vasele lor, devenind cunoscuți pentru excelentele simulatoare de Formula 1 pe care le pun la dispoziția clienților. Practic, intri într-o mașină de F1, preiei controlul volanului și îți conduci bolidul pe un circuit (virtual, evident). Experiența te va face să te simți un mic Lewis Hamilton în mijlocul oceanului.

Surf la bord

surf vasele de croazieră

Foto: cruisedeals.expert

Cu toate că ești în mijlocul apelor, nu ai cum să te arunci în valuri de pe ditamai vasul de croazieră, pentru a face surf. Dar cei de la compania Royal Caribbean s-au gândit să suplinească acest neajuns, oferind posibilitatea pasionaților de acest sport să încerce simulatorul lor, cunoscut sub numele FlowRiders. Acesta trimite apă cu o viteză foarte mare, pe o zonă de dimensiuni reduse, creând astfel senzația că faci surf.

Patinaj pe gheață

skating studio bMulte vase ce aparțin de compania Royal Caribbean au patinoare pentru care, de regulă, nu se plătește o taxă suplimentară pentru a le folosi. Poți lua lecții cu un profesor autorizat pentru a învăța să patinezi sau, în cazul în care știi s-o faci, te poți delecta patinând și uitând că afară, probabil, sunt peste 30 de grade. Unele patinoare, precum Studio B, sunt folosite pentru spectacole pe gheață, oferite pasagerilor.

Ice bar

ice bar vasele de croazierăSă rămânem în zona iernii, chiar dacă temperaturile sunt ridicate. De fapt, cine spune că trebuie să petreci timp într-un ice bar doar dacă afară ninge? Pe vasele de croazieră ale Norwegian Cruise Line există acest gen de baruri, în care totul e făcut din gheață: barul în sine, scaunele, paharele și decorațiunile. Care sunt cele mai populare băuturi? Ai ghicit: ice cocktailurile.

Steaua Nordului

north starAnthem of the Seas, vasul exclusivist ce aparține companiei Royal Caribbean, are o cabină în formă de diamant (numită North Star – Steaua Nordului) care te ridică deasupra navei, la o înălțime de 90 metri, oferindu-ți o panoramă de 360 grade asupra oceanului. Vei vedea de sus nu numai întinderile nesfârșite ale apelor ci și vasul, care este o adevărată bijuterie.

Dans nebun

Aventura Dance CruisePasionat de dans? Aventura Dance Cruise este prima și cea mai mare croazieră de dans latin. Pe parcursul acestei vacanțe nu vei face altcva decât să petreci non-stop, zi și noapte. Poți lua lecții de dans cu instructori profesioniști și te poți uita la spectacole, atunci când vrei să te odihnești. Vei învăța salsa, bachata, cha cha, zouk, kizomba, reggaeton, latin pop și merengue iar croaziera e mai degrabă un eveniment de socializare decât orice altceva, care reunește entuziaști ai dansului care vor să exploreze timp de patru zile Marea Caraibelor.

Citește și despre cele mai cool 7 parcuri acvatice din Europa