Cele mai noi filme pe care să le vezi de Crăciun

academia barbatilor

Filme de Sărbători pentru întreaga familie

Sfârșitul de an aduce pe marile ecrane câteva animații special create pentru această perioadă. Grinch, Marea Bulgăreală 2 – Supercursa săniuțelor și Elliot: o poveste de Crăciun sunt printre cele mai populare filme de Sărbători pentru copii. În afară de animații, din programul cinematografelor nu lipsesc nici titlurile fantastice, fără de care atmosfera de Crăciun n-ar mai fi aceeași. Dintre acestea se remarcă Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald și The Nutcracker and the Four Realms. Însă povestea clasică a dădacei Mary Poppins are toate șansele să devină filmul preferat al copiilor la finalul acestui an.

Mary Poppins Returns

Mary Poppins Returns își face debutul înainte de Crăciun, într-un muzical Disney, cu Emily Blunt în rolul principal. De această dată, Mary vine în ajutorul unei noi generații de copii din familia Banks. Magia, optimismul și umorul care au făcut-o cea mai faimoasă guvernantă din Anglia se potrivesc de minune în atmosfera fantastică a filmului. Cu patru nominalizări la premiile Golden Globe, clasica poveste este filmul ideal pentru întreaga familie în perioada Sărbătorilor.

Filme de Crăciun, cu multă acțiune

Aquaman

Tot în această perioadă se vor lansa și câteva filme de acțiune care nu trebuie ratate. Primul și cel mai important pe această listă este Aquaman, un film cu supereroi subacvatici. În producția DC Comics cu cel mai mare succes, Jason Momoa joacă rolul unui semizeu care trebuie să unească două tărâmuri.

Ca să aducă împreună lumea din adâncuri și lumea de la suprafață, Aquaman își folosește puterile impresionante. În scene de acțiune care se țin lanț, el respiră sub apă, vorbește cu peștii și are o forță colosală. Filmul se remarcă nu numai prin prisma efectelor vizuale, dar și prin renumele actorilor săi, precum Nicole Kidman și Amber Heard.
Citește și Aquaman – cea mai anticipată premieră a finalului de an

Bumblebee

Următorul pe listă este Bumblebee – un SF din seria Transformers, cu scene formidabile de luptă și efecte de impact. Povestea se petrece în anul 1987 și are ca protagonist un autobot galben, numit Bumblebee. Acesta se prăbușește într-un orășel din California, unde se ascunde, fiind rănit în urma impactului. Pentru a rămâne neobservat, se transformă într-o mașină Volkswagen Beetle. Însă inamicii lui pornesc spre Pământ în căutarea lui, distrugând tot ce le iese-n cale.

Între el și fata care-l găsește în cimitirul de mașini se naște o prietenie care ar putea să salveze lumea. Legătura dintre ei îi conferă acestui film de acțiune cu mașinării gigantice o latură umană și înduioșătoare, ceea ce-l face cel mai reușit film de până acum din seria Transformers.

 Spider-Man: Into the Spider-Verse

Un alt film de acțiune recomandat în perioada următoare este Spider-Man: Into the Spider-Verse – o animație haioasă, în care diferite versiuni ale lui Spider-man se reunesc din toate colțurile multiversului. Producția Marvel îl are ca protagonist pe Miles Morales (Shameik Moore), puștiul din Brooklyn cu puteri extraordinare. După ce este mușcat de un păianjen radioactiv, băiatul nu știe cum să-și guverneze singur noile abilități. Dar când se deschide un portal către alte dimensiuni, Miles întâlnește și alți eroi cu puteri de păianjen, veniți din alte universuri. Cu ajutorul lor, băiatul învață cum să își canalizeze puterile și se maturizează. În noua aventură Spider-man, puterile de păianjen vin la pachet cu responsabilitatea de a le folosi în mod înțelept. Iar Miles primește câteva lecții importante despre ceea ce presupune viața unui supererou.

Prin Aquaman, Spider-Man și Bumblebee, în clasamentul celor mai importante filme de Sărbători, filmele de acțiune câștigă și anul acesta. Însă de data asta, poveștile cu supereroi sunt cele mai dorite de public, anunțând un nou an în care ecranizările Marvel și DC Comics vor continua să aibă foarte mult succes.