Cele mai romantice destinaţii pentru petrecerea lunii de miere

academia barbatilor

Luna de miere este vacanţa vacanţelor, escapada la care fiecare persoană visează, dar şi un prilej de a recâştiga echilibrul interior după agitaţia organizării nunţii.

Iată care sunt cele mai frumoase şi căutate destinaţii turistice, perfecte pentru o luna de miere romantică.

Croaţia

Se spune că Beyonce si Jay-Z şi-au făcut primele declaraţii de dragoste în Croaţia, însă cu siguranţă nu ei au transformat această destinaţie superbă în una dintre cele mai romantice locuri de pe Pământ.  Mirosul pinilor planează peste plajele stâncoase, iar apa limpede şi cristalină desăvârşeste peisajul.

Litoralul croat nu are locuri must-see pentru că fiecare plajă, stâncă sau bucată din mare are un farmec aparte. Lunile iulie şi august sunt foarte aglomerate pe Coasta Adriaticii, de aceea, dacă îţi doreşti să guşti pe îndelete fiecare locşor, îţi recomandăm iunie sau septembrie, când şi temperaturile vor fi mai plăcute.

 

Croaţia SURSA: Getty Images

Croaţia
SURSA: Getty Images

Saint-Tropez

Saint-Tropez este o destinaţie de vis pe care ar trebui să ţi-o permiţi măcar în luna de miere. Frumuseţea naturii, luxul care te înconjoară, calmul cotidian îţi vor da o stare de bine şi te vor umple de optimism după agitaţia nunţii.

Acelaşi sentiment îl au, de peste 50 de ani, toate celebrităţile care îşi încarcă bateriile, etalează ultimele achiziţii şi sorb cele mai scumpe mărci de şampanie pe yacht-ul personal.

Iar dacă te plictiseşti de atâta opulenţă, străduţele vechiului sat pescăresc păstrează aerul boem şi te introduc într-o altă lume, cu pictori stradali, trubaduri şi alţi artişti.

Saint-Tropez este situat la 75 km de Cannes şi 110 km de Nisa, astfel că nu vei avea timp să te plictiseşti.

Iar pentru gurmanzi, amestecul subtil de fructe şi legume, uleiul de măsline şi condimentele, gastronomia provensală, cu fuziunea între roadele proaspete ale pământului şi ale mării va fi o desfătare.

 

Saint Tropez

Saint Tropez

Cinque Terre

Atunci când muntele întâleşte marea, într-o ţară atât de vibrantă precum Italia, ar putea da naştere unei destinaţii ideale de vacanţă.

La Cinque Terre, în universul celor cinci sate pescăreşti multicolore, suspendate pe stânci în faţa mării trebuie să mergi cel puţin o dată în viaţă alături de persoana iubită.

Parcul Naţional Cinque Terre se află pe Riviera Italiană, în zona cuprinsă între Genova şi La Spezzia. Deşi în ultimii ani este o destinaţie ultra-accesată de turişti, întreaga suprafaţă a parcului naţional este protejată de lege, fiind una dintre zonele cele mai necontaminate din Marea Mediterană.

Pentru a evita aglomeraţia extremă, îţi recomandăm lunile mai, iunie, septembrie şi octombrie.

Deşi ai posibilitatea de a închiria maşină pentru a te plimba dintr-un sat în altul, existând şi autobuze turistice, şoseaua îngustă poate deveni periculoasă, de aceea cel mai potrivit şi sigur mijloc de transport este trenul: staţiile sunt dese şi condiţiile de transport decente.

 

Cinque Terre

Cinque Terre

Insula Bali

Bali este doar una dintre cele 17508 insule ce alcătuiesc Arhipeleagul Indonezian, dar cea mai cunoscută şi iubită. Bali are o cultură aparte datorită tradiţiilor străvechi, a ritualurilor şi a templelor ce se regăsesc la tot pasul.

Deşi punctul forte este reprezentat, cu siguranţă, de peisaje, ospitalitatea deosebită a localnicilor și felul lor de a fi, te va umple de energie pozitivă.

Primul impact cu insula Bali te face să uiti rapid de cele aproape 30 de ore petrecute pe drum.  Indiferent de numărul de zile pe care îl petreci pe insulă, îţi recomandăm să nu pierzi niciun apus. Se spune că apusul de soare este cel mai frumos aici.

Cinele romantice de pe plaja, in paturi special amenajate, templele impresionante, vizitarea orezăriilor, croazierele sau ritualurile de relaxare de la SPA sunt experiente de neuitat.  Pentru a nu rata principalele obiective, apelează la un ghid.

 

Cina romantică în Bali

Cina romantică în Bali

Safari în Africa

Romantismul nu este simţit la fel de fiecare dintre noi. Cuplurile care doresc să-şi înceapă viaţa împreună cu o aventură de neuitat şi multă adrenalină pot opta pentru o vacanţă tip safari în Africa.

Kenya, Tanzania & Zanzibar este un circuit pe care agenţiile de turism l-au inclus în oferta lor, iar costul vacanţei nu ar trebui să depăşească 4.000 euro în perioada concediilor de vară, însă vor scădea la jumătate pentru restul anului.

Deşert, savană, păduri tropicale, munţi, lacuri, plaje- un univers ce abundă în peisaje dramatice pe care merită să îl exploraţi dacă sunteţi firi aventuriere şi nu aveţi fobii de insecte sau frică de animale sălbatice. Pentru că DA, veţi vedea cea mai impresionantă adunare de animale sălbatice în habitatul lor.

 

Zanzibar, Kenya, Tanzania

Plajă în Zanzibar