Cele mai spectaculoase 12 metrouri din lume

academia barbatilor

, Travel

Dacă pentru mulți metroul și stațiile acestuia sunt locuri mai puțin salubre, cu siguranță de azi își vor schimba opinia după ce vor vedea imaginile cu astfel de locuri din străinătate, motiv pentru care am selectat 12 dintre cele mai spectaculoase.
1 . Stockholm – Tunnelbana
Acest metrou are 110 stații în Stockholm, fiind lansat în 1950. Rezultatul este una dintre cele mai mari galerii de artă din lume. Mai mult de 150 de artiști au fost implicați, iar lucrările includ sculpturi, mozaicuri, picturi. Tunnelbana apare cu plafoanele roșii în prima fotografie.

The-Tunnelbana-in-Stockholm
2 . Seul – MRTC
Dacă vă place tehnologia atunci metroul din Seul va fi pe placul dumneavoastră. Dintre toate metrourile enumerate aici și oriunde în altă parte, cel din Seul este cel mai avansat . Acesta oferă conexiuni mobile prin celular, 3G, 4G, DMB pentru tv și conexiuni de date WiBro. Trenurile metroului sunt fără conductor, scaune climatizate care comută la căldură în mod automat în timpul iernii, ecrane de afișare a informațiilor, împreună cu știri și actualități din sport, anunțuri multi-lingvistice. Metroul este rapid, curat și trece inclusiv prin mall-uri subterane.

Seoul-MRTC
3 . Pyongyang – Metro
Coreea de Nord are metroul la o adâncime de 360 de metri. Construit în 1965, Metroul Pyongang dispune de arhitectură masivă, pereți bogat împodobiți. De asemenea, tunelurile sale au și rol de buncăr nuclear.

Pyongyang-Metro
4 . Madrid – Metro
În plus față de picturi murale uriașe și scene în aer liber, care fac să pară că poate te-ai rătăcit afară Metro Madrid este foarte mare. Atât de mare, încât au loc acolo evenimente și festivaluri publice. O stație conține și un muzeu arheologic.

Madrid-Metro
5 . Hong Kong – MTR
Are, de asemenea, acoperire 3G pentru telefon, serviciu gratuit WiFi, monitoare TV. Trenurile metroului au dedicat spațiu pentru scaune cu rotile, uși care previn accidentele, precum și platforme pentru a ghida oamenii orbi în condiții de siguranță.

Hong-Kong-MTR
6 . Shanghai – Metro
Maglev Metro din Shanghai este cel mai rapid de pe planetă.

Shanghai-Metro
7 . Buenos Aires – Subte
Un muzeu subteran este Subte din Buenos Aires. Nu vă așteptați la nimic prea hi-tech – deși recent a fost instalat WiFi în toate stațiile – unde se mai regăsesc sculpturi înfășișând istoria Argentinei sau opere care aduc un omagiu artiștilor locali.

Buenos-Aires-Subte
8 . MRT Kaohsiung
Kaohsiung din Taiwan este fabricat din mii de piese de sticlă colorată de artist Narcis Quagliata ce spune povestea vieții umane.

Kaohsiung-MRT

9 . New York Subway
Vorbind deNew York, metroul acestei metropole nu a putut fi lăsat pe dinafară. Stațiile sale sunt într-adevăr deosebite.

New-York-Subway

10 . Metro Praga
Aici apar numeroase desenele distractive, călătoria cu metroul fiind o experiența deosebită.

Praga-Metro
11 . Dubai Metro
Este un metrou high-tech, cu o arhitectură modernă.

Dubai-Metro
12 . Londra – Tube
Este cel mai vechi metrou. Trenurile au scaune tapițate.

Londra-Tube