Cele trei culori pe care să le porți la interviul pentru un job

Academia Barbatilor

Vrei să te angajezi și, de cele mai multe ori, trebuie să te prezinți la un interviu pentru jobul la care râvnești sau de care ai absolută nevoie. A face rost de o slujbă nu e cel mai ușor lucru din lume. În primul rând, pentru că nu ești singurul care, probabil, își dorește exact aceeași poziție. Apoi, sunt interviurile și testele. În privința testelor – te bazezi pe aptitudini și, dacă ești bun, nu ai de ce să-ți faci griji. Cu interviurile e un pic mai greu. De ce? Pentru că aici intervin emoțiile. Și acel factor de simpatie personală la prima vedere, care oricât de negat ar fi de către unii directori de HR, se manifestă din plin.

Care e soluția? Nu e singura, dar e esențială: îmbracă-te bine! E unul dintre primii pași pe care trebuie să-i faci pentru a-ți mări șansele de reușită la un interviu. Și haina face pe om iar acest anti-proverb te face automat să capeți o mai mare încredere în tine, câtă vreme știi că arăți bine și ai sub ”capotă” lucruri care să impresioneze. Pentru a-ți da o mână de ajutor în acest sens, îți inducem ideea că există trei culori potrivite pe care să le porți la un interviu și cu care să începi să-ți construiești imaginea. Iar acestea sunt:

Gri

Conform psihologilor, dacă porți culoarea gri transmiți mesajul că ai o minte logică și analitică. Nu există vreo nuanță particulară de gri, așa că poți alege dintre cele ”50 de nuanțe”, de la cele mai deschise la cele ce bat spre negru.

Negru

Culoarea lui Batman nu e o opțiune doar pentru că te poate face să te dizolvi în întuneric ca un ninja ci în special fiindcă, în psihologie, negrul transmite faptul că ești cel mai bun în a rezolva problemele. Lucru care este, nu-i așa?, cel mai important la un interviu pentru o slujbă.

Albastru

Se pare că nu degeaba e Superman îmbrăcat într-un costum albastru. Este culoarea seriozității iar majoritatea angajatorilor au această calitate între primele trei pe listă atunci când caută oameni noi. Nu folosi nuanțe extreme de albastru, precum neon sau bleu pal, fiindcă nu vor avea același efect.