Chelsea boots pentru bărbați. Ghid de bună purtare.

academia barbatilor

Piese clasice neperisabile în tendințe, așa numitele Chelsea boots pentru bărbați au un loc binemeritat pe raftul cu încălțăminte. Și asta pentru că, indiferent de vârstă sau stil, acest model de ghete este suficient de versatil încât să se potrivească oricărui bărbat, în orice ocazie. Nu e de mirare că de 150 de ani se numără printre accesoriile preferate ale bărbaților, indiferent dacă merg la un eveniment formal, la birou sau ies în oraș în timpul liber. Atât timp cât păstrezi același spectru cromatic, poți obține nenumărate combinații vestimentare.

Chelsea boots bărbați, Chelsea boots piele întoarsă

Sursa foto: Pinterest

Combină și potrivește cu orice, de la tricouri și cămăși la jeans sau pantaloni de costum. Singura regulă importantă, de care trebuie să ții cont, este să ai grijă ca pantalonii să se sprijine pe ghete și să nu le acopere. În general, variantele din piele întoarsă sau piele ecologică în diverse culori sunt cele care se potrivesc ținutelor casual cu skinny jeans sau pantaloni de costum, maletă și palton. Iar modelele din piele neagră sunt cele mai versatile, mergând de la ținute smart casual cu jeans și biker jacket la ținute office cu costum.

Chelsea boots bărbați, Chelsea boots piele

Sursa foto: Pinterest

Chelsea boots la costumul business

Pe lângă brogues sau mocasini, Chelsea boots sunt o opțiune potrivită pentru ținuta de business, mai ales în sezonul rece. Gândește-te, de exemplu, la o pereche de Chelsea boots din piele maro, asortate la un costum gri. Vei obține un look smart și effortless, care te va face să te remarci și vestimentar. De asemenea, la un costum navy poți purta Chelsea boots maro închis, într-un contrast elegant. Sau mergi ton pe ton și poartă ghete negre la un costum închis la culoare.

Chelsea boots bărbați, Chelsea boots piele

Sursa foto: Pinterest

Cum să porți Chelsea boots cu jeans

Dacă vrei să rămâi în zona casual, poartă Chelsea boots cu jeans, tricou și o jachetă sport, un sacou casual sau încearcă să obții o ținută în straturi. Pentru a păstra aspectul relaxat al ținutei, alege ghete din piele întoarsă, iar pentru a-l împinge spre zona smart, optează pentru ghete din piele lucioasă sau din piele ștanțată. Modelele din piele întoarsă neagră merg cu jeans în diferite combinații vestimentare cu aer rock, păstrând negrul predominant în ținută. Evită să le asortezi cu piese maro.

Chelsea boots bărbați, Chelsea boots piele întoarsă

Însă, combinația cu jeans nu înseamnă doar casual. Poți obține, astfel, și ținute smart, combinând cu piese simple sau chiar pastel. De exemplu, poți alege o pereche de jeans gri, o cămașă simplă și o jachetă biker cu Chelsea boots din piele neagră. Sau poți miza pe o ținută stratificată cu tricouri suprapuse, blazer și jeans cu ghete din piele întoarsă cu aspect prăfuit, într-un look ultra urban.

Chelsea boots bărbați, Chelsea boots piele întoarsă

Sursa foto: Pinterest