Cine este Jason Momoa, noul star de la Hollywood

Academia Barbatilor

Jason Momoa este unul dintre cei mai arătoși „armăsari” ai Hollywood-ului. Înalt (1.93 m) și bine făcut, actorul născut în Hawaii a captivat publicul de pretutindeni. Mai întâi cu scenele de luptă din Conan Barbarul (2011), apoi cu aparițiile sălbatice din Game of Thrones și, recent, cu consacrarea din Aquaman.

Momoa a stârnit un larg interes printre reprezentantele sexului frumos, de aceea am zis să facem un favor și să învățăm mai multe despre acest bărbat șarmant care pictează, cântă la chitară, bate la tobe și este un tată devotat.

jason momoa

Foto: hornet.com

Pentru Jason Momoa, familia e pe primul loc

Momoa nu este „liber”. Ne pare rău, doamnelor! Actorul, cunoscut și ca luptătorul Khal Drogo (din Game of Thrones) sau, mai simplu, Arthur (din Aquaman) e rezervat de actrița Lisa Bonet. Cei doi și-au unit destinele în 2007 și au doi copii (Lola Iolani, născută în 2007, și Nakoa-Wolf Manakauapo Namakaeha, născut în 2008).

Mama lui Momoa a lămurit publicul despre semnificația din spatele numelui lung pe care îl are nepotul ei: Nakoa înseamnă „războinic”, Mana se referă la „putere/spirit”, Kaua înseamnă „ploaie” și Po înseamnă „întuneric”- se presupune că așa a fost vremea când s-a născut micuțul. Numele mijlociu al lui Momoa este tot Namakaeha.

Rolul lui Momoa din Baywatch aproape că i-a terminat cariera

Înainte că Jason Momoa să primească rolul unui războinic în Frontier, a jucat rolul salvamarului Jason Loane în serialul Baywatch, din 1999 până în 2001. Rolul l-a determinat pe Momoa, care avea doar 19 ani pe-atunci, să se îndrăgostească de actorie. „Îmi place mult să fac asta”, a declarat el pentru Access Hollywood în 1999. „Când am ajuns pe scenă, mi-am zis: acesta este viitorul meu. Iubesc actoria.”

Dar nu totul a fost roz. Momoa a spus că rolul l-a bântuit ani de zile. „Îmi place că mi-a oferit ocazia să mă îndrăgostesc de actorie, dar mi-a făcut și foarte mult rău”, a declarat el pentru Movieline. „Fiind vorba de Baywatch, oamenii au impresia că nu ai cum să fii un actor bun. Mă lupt în mod constant cu acest stigmat. Când mi s-a dat rolul lui Conan, lumea spunea Tipul din Baywatch o să-l joace pe Conan?” .

Momoa s-a zbătut să găsească ceva după Baywatch, așa că a trebuit să ia lucrurile în propriile mâini, fiindcă nu totul mergea cum și-ar fi dorit. „Nimeni nu mă lua în serios, așa că am zis: dă-i naibii pe toți! M-am dus la școală, m-am antrenat, am călătorit prin lume și în cele din urmă am ajuns unde trebuia.”

Mai mult decât o figură masculină

jason momoa

Foto: GoT

Nu judeca o carte după copertă și nici un actor bine făcut după mușchii și cicatricele lui. Momoa are și creier și forță. Potrivit Universității Herald, a studiat biologie marină și zoologie când era în Iowa și Colorado, specializări care probabil că l-au ajutat în rolurile lui de salvamar și de mitic personaj al mărilor. Mai presus de orice, Momoa vrea să fie respectat pentru inteligența lui. Oamenii spun: „Momoa și-a scos din nou cămașa! Nu e amuzant”, a declarat el pentru New York Post. „Am crescut în vestul mijlociu. Am fost învățat să gândesc și să-mi folosesc creierul”.

De asemenea, Momoa este destul de umblat prin lume, având totodată și alte calități artistice. Potrivit New York Daily News, el este un pictor înrăit, care a făcut cursuri la Paris. A studiat îndeaproape budismul, pe care l-a aprofundat pe parcursul unei călătorii în Tibet, iar în prezent muzica pare a fi pasiunea favorită. „Cânt la chitară și bat la tobe, în plus, învăț să cânt la pian împreună cu fiica mea”.

Scenele de sex îl stânjenesc

jason momoa

Foto: GoT

Deși fizicul impresionant al lui Momoa determină multe femei (și bărbați) să viseze la el cu ochii deschiși, actorul recunoaște că îi e greu să filmeze unele scene. Jason a declarat că filmarea scenelor sexuale brutale (și violente) cu actrița Emilia Clarke (Daenerys Targaryen – Mama Dragonilor) pentru Game of Thrones a fost o provocare foarte mare.

„Este unul dintre cele mai grele lucruri pe care a trebuit să le fac vreodată, pentru că pur și simplu o respect și o iubesc foarte tare pe Emilia, a declarat el pentru MTV. „Trebuie să te detașezi”, a spus el, adăugând că, după ce scenele au fost finalizate, a făcut tot ce i-a stat în putință să se revanșeze. „Au existat multe scuze la final”, a spus Momoa, care a făcut parte din distribuția serialului în sezoanele 2011 și 2012.

În discuția cu reporterul de la New York Post, Momoa a descris scenele menționate mai sus drept „viol”, dar a ținut să precizeze că în viața reală nu este deloc genul acela de persoană. „Prefer ca femeile mele să se bucure de sex”, a declarat el. „Fă doar ce vrea femeia ta și va fi bine”.

Cicatricea lui are o poveste urâtă

Deși o mulțime de fani sunt îndrăgostiți de cicatricea de deasupra ochiului stâng, povestea din spatele acesteia este una întunecată. Nu, nu implică un incident din copilărie sau un accident în timp ce se cățăra pe stânci în Colorado. După cum a declarat în 2011 pentru Access Hollywood, un tip din Los Angeles l-a desfigurat într-o încăierare într-un bar, în anul 2008. Potrivit NBC Los Angeles, bărbatul de 21 de ani care l-a atacat a pledat nevinovat, deși a folosit o „armă” mortală.

„Faza e că un tip a spart un pahar de sticlă pe fața mea. M-am ales cu peste 140 de copci, dar acest lucru m-a ajutat să obțin rolurile ulterioare”. Cicatricea rămasă a lăsat o linie albă care îi taie sprânceana. Momoa a precizat că părul nu-i mai crește în acea zonă. “Noroc că m-am însurat devreme, așa că… dacă nu-i convine, nu mai are ce face”.

Haka pentru rolul lui Khal Drogo

Dincolo de faptul că arată exact ca genul de bărbat care te-ai aștepta să conducă o armată de războinici nemiloși printr-un tărâm fantastic, Momoa a meritat pe deplin rolul lui Khal Drogo, din Game of Thrones. Fiind fascinat de cultura Maori (un popor polinezian aborigen), Momoa a învățat să interpreteze celebrul ritual „haka”, practicat de rugbiștii Noii Zeelande la începutul meciurilor. Iar acest lucru i-a folosit din plin la audițiile pentru rolul din GoT.

Haka înglobează o serie de mișcări și cântece tradiționale practicate de războinicii maori în vederea pregătirii pentru luptă. Deși Momoa nu a reprodus în mod autentic acest ritual, interpretarea a fost atât de bună încât în cele din urmă a primit rolul dorit. Înregistrarea audiției a fost publicată online.

„Este un ritual foarte, foarte intens și am vrut să surprind acest lucru”, a spus Momoa despre improvizația lui. „Am crezut că sunt potrivit pentru rol, deoarece este frumos și înfricoșător”.

Îi plac sporturile extreme

Momoa arată ca un jucător de fotbal american, dar este atras mai mult de sporturile extreme, iar adevărata lui pasiune este surfingul. Când era tânăr, actorul a avut ocazia să studieze în Colorado, dar a renunțat la cărți ca să-și petreacă timpul în aer liber. „Știam că mă voi cățăra pe munți și că voi face snowboarding în Colorado”, a declarat el pentru ESPN. În acea perioadă, în loc să se concentreze asupra studiilor, Momoa s-a angajat chelner la un restaurant local și își petrecea timpul liber pe pârtie.

Viziunea lui despre sine s-a schimbat după vizionarea filmului In God’s Hands – turnat în Hawaii. „După ce l-am văzut mi-am zis că trebuie să plec de-aici!”. După aceea, a făcut surfing și pe valuri înalte de 20 metri. „Trebuie să știi ce să faci. Îmi tremurau picioarele și mă simțeam invadat de adrenalină”.

Momoa pare un curajos, dar asta nu înseamnă că este dispus să încerce orice sport. De pildă, nu e interesat de UFC (Ultimate Fighting Championship). „Oh, nu, tipii aceia sunt incredibili”, a declarat el pentru ESPN. “Dar eu doar interpretez roluri. Nu sunt un tip foarte dur de fapt. Cu siguranță nu la acel nivel.”

Citește despre Aquaman, filmul în care protagonist e Jason Momoa