Colecția masculină Z Zegna – funcţionalitate combinată cu simț estetic

academia barbatilor

Funcţionalitatea şi-a dat întâlnire cu esteticul în colecţia masculină de toamnă-iarnă Z Zegna, fiind caracterizată de linii clare, unghiuri drepte și forme geometrice.

Imaginată parcă de un pictor italian modernist, colecţia vrea să ţină pasul cu ritmul “infernal” de dezvoltare al lumii moderne. “Am vrut să trasăm direcţia clară a ordinii, într-o lume a modei, în care trend-urile se întrepătrund şi se confundă”, a spus Paul Surridge, directorul creativ al brand-ului.   

colectia-masculina-z-zegna-barbati-toamna-iarna-2013-1

Paleta cromatică aminteşte de lucrările lui Carravagio şi juxtapune nuanţe puternice de roşu şi oranj, cu tonuri de sienna, maro, gri antracit, kaki şi olive.

colectia-masculina-z-zegna-barbati-toamna-iarna-2013-2

Bumbacul a fost “mixat” cu lână, iar gulerele înalte şi reverele late au amplificat “aerul” futurist al acestei colecţii masculine, în care funcţionalitatea şi-a dat întâlnire cu esteticul.

colectia-masculina-z-zegna-barbati-toamna-iarna-2013-3

Colecţia este dedicată viitorului, dar este bine ancorată în trecut şi tradiţie, conturând o garderobă urbană şi contemporană, în care elementele tradiţionale s-au împletit armonios cu “construcţiile” şi texturile inovative.

colectia-masculina-z-zegna-barbati-toamna-iarna-2013-4

Prezentă în România în magazinul Sport/Couture, din Băneasa Shopping City, colecţia de toamnă-iarnă Z Zegna se adresează bărbaţilor încrezători, dar cu o atitudine relaxată, stăpâni pe stilul şi alegerile lor vestimentare. 

colectia-masculina-z-zegna-barbati-toamna-iarna-2013-5

Z Zegna este linia modernă şi inovativă a celebrului brand Ermenegildo Zegna, dar care este destinată consumatorilor tineri de modă. Nu este de mirare că hainele  şi accesoriile Z Zegna sunt preferate de nou “val” de cântăreţi şi actori de la Hollywood, precum Joe Jonas (Jonas Brothers), Robert Pattinson şi Taylor Lautner (Twilight) sau Josh Hutcherson (Hunger Games).