Colierele pentru bărbați. De ce să le alegem și cum să le purtăm

academia barbatilor

Colierele pentru bărbați reprezintă un subiect de stil sensibil și item-uri ceva mai greu de abordat sau “digerat”. Mulți consideră că un colier este un element de prost gust, însă această idee este total eronată. Într-adevăr, abordarea necorespunzătoare îți poate distruge complet și irevocabil ținuta și imaginea, dar cu ceva cunoștințe de stil poți evita acest lucru și poți obține efectul contrar. Bărbatul modern are voie să poarte colier, accentuându-și stilul și oferind ținutei o notă personală. În plus, anumite bijuterii sunt piese de familie sau obiecte cu însemnătate emoțională, ceea ce ne face să ne dorim să le purtăm la gât tot timpul. Trebuie doar să știm să le asociem corect în ținute, în special în cele casual unde sunt permise, și vom da dovadă nu de lipsă de stil ci, dimpotrivă, de rafinament și atenție la detalii fine. Iată câteva îndrumări în domeniu!

Materialele din care trebuie să fie create colierele

Atunci când alegem o bijuterie, trebuie să fim foarte atenți la metalul din care este realizată. Nu ne dorim ca un colier să se oxideze la gât și să lase urme pe piele. Aurul este cea mai bună alegere, însă trebuie să alegi cu atenție pentru a nu intra în zona de kitsch. În nici un caz să nu alegi un colier supradimensionat, specific costumației din hip-hop, ci mai degrabă un lanț fin, discret. De asemenea, calitatea aurului va da și aspectul colierului. Aurul de peste 14 karate are o culoare mai intensă, mai bogată. Însă nu este necesar să investești o avere. Poți opta pentru un colier din argint placat cu aur de 14 karate. Pentru un contrast sofisticat, poartă colierul cu haine în nuanțe închise sau negre.

Argintul este o altă opțiune mult mai accesibilă, mai confortabilă și, în același timp clasică. Cu un colier din argint ești în zona stilistică sigură. Argintul este mai subtil decât aurul și se potrivește cu nuanțele tradiționale din vestimentația masculină precum gri, bleumarin sau verde oliv.

colierele pentru bărbați
Sursa foto: Pinterest

Colierele pentru bărbați în dimensiunile corecte

Grosimea colierului va arăta cât de mult vrei să ieși în evidență prin accesorii. Un colier simplu, fără pandantiv, cu o grosime între 2 și 6 mm și o lungime între 45 și 55 cm, care se  termină imediat sub claviculă, se potrivește oricărui bărbat. Dacă îți dorești un colier cu pandantiv, atunci trebuie să alegi unul ceva mai lung, între 63 și 70 cm, care ajunge până în mijlocul pieptului.

Pandantivele

Oare să le adăugam sau nu? Depinde de gust, însă un lucru este sigur – pentru cei conservatori care preferă un stil clasic, minimalist, un colier simplu este ideal. Însă dacă vrei să adaugi o notă personală ținutei, un pandantiv te va ajuta. Poți alege dintr-o gamă largă de modele și simboluri, acele variante care îți exprimă cel mai bine stilul și personalitatea. Poartă-le la o cămașă lejeră, descheiată la nasturii de sus sau la un tricou cu anchior.

colierele pentru bărbați, pandantiv
Sursa foto: Thomas Sabo