Combinații cromatice surprinzătoare care chiar funcționează

academia barbatilor

Noi bărbații ne pricepem la femei, fotbal, mașini și business dar nu suntem chiar cei mai pricepuți în asocieri de culori în vestimentație. Tocmai de aceea garderoba noastră se rezumă, în cele mai multe cazuri, la trio-ul neutru – bleumarin, gri, negru. Însă tendințele actuale ne încurajează să explorăm spectrul culorilor și să îndrăznim mai mult. Iar acum, mai mult ca niciodată, avem șansa să facem acest lucru fără să ne temem că vom greși, tocmai pentru că moda a creat combinații cromatice surprinzătoare care chiar arată bine împreună. Așadar, să depășim teoria culorilor și să învățăm noi ecuații cu nuanțe cunoscute ridicate la puteri nebănuite.

Roșu și roz

Da, bărbații poartă roz și roșu, dar separat. Pentru că teoria culorilor spune să evităm nuanțele care sunt foarte apropiate, mai ales dacă ambele fac parte din segmentul acelora care atrag atenția. Totuși, stiliștii susțin altceva. Mai nou, roz cu roșu constituie o combinație perfectă pentru vară. Totuși, pentru că sunt două nuanțe apropiate, trebuie să creezi contrast. Alege o nuanță palidă de roz și combină cu un roșu intens. Această asociere este folosită de multe ori de către designeri pentru un singur element vestimentar. Dar tu poți obține ținute din piese separate în aceste tonuri, ideale pentru un look de festival. De exemplu, cu un tricou roz și pantaloni scurți roșii vei ieși în evidență fără să faci eforturi prea mari.

Sursa foto: dondup

Roz și verde

În acest caz este simplu. Inspiră-te din natură! Ea nu dă greș niciodată în privința culorilor. Dacă observi o combinație interesantă de culori în vegetația din parc este posibil ca aceasta să arate bine și la tine în garderobă. Roz și verde este o combinație destul de întâlnită la pomii înfloriți sau în grădini. Dar o poți transfera și în ținuta ta de vară. Combină un roz pastel cu un verde deschis de inspirație militară. Genul acesta de ținută se potrivește la o petrecere în aer liber. De exemplu, combină o cămașă roz pudrat cu un sacou oliv și chinos într-o ținută rafinată, ideală pentru sezoanele de tranziție.

Sursa foto: Pinterest

Verde și galben

Aceste două culori se pot asocia ușor mai ales pentru că sunt vecine în sistemul de culori. Însă pentru a le defini trebuie să alegi, din nou, tonuri contrastante. Astfel, dacă optezi pentru un galben pal, evidențiază-l cu un verde intens. Iar dacă alegi o piesă verde deschis, ai nevoie de un galben aprins sau o nuanță de muștar pentru a-l susține. Poți integra această combinație cromatică în ținute smart casual sau chiar în ținute office cu personalitate – o cravată galbenă și o batistă de buzunar verde îți vor pune stilul în valoare.

Roșu și portocaliu

Nuanțele preferate ale apusului nu aveau cum să nu arate bine împreună. Din nou, două nuanțe adiacente care au nevoie să fie evidențiate prin diferențe de tonuri sau texturi. De la ținuta pentru plajă până la o ținută casual pentru o seară răcoroasă, mizează pe aceste nuanțe vii în stilul tău. Combină, de exemplu, un tricou roșu aprins cu o jachetă din piele întoarsă într-o nuanță ruginie. Iar posibilitățile sunt nelimitate.

Toate aceste combinații cromatice pe care nu le-ai fi încercat niciodată vor da un suflu nou, proaspăt garderobei tale de vară.