Combinații smart-casual pentru această vară

academia barbatilor

Să alegi ţinuta potrivită pentru sezonul cald nu e chiar floare la ureche. Să te îmbraci bine pentru vremea caldă este de-a dreptul dificil. De fapt, mergem atât de departe încât să spunem că prioritizarea stilului şi prevenirea căldurii, puse împreună, sunt suficiente pentru a îngreuna deciziile vestimentare ale oricărui bărbat în timpul lunilor calde. Aşadar merită să mizezi pe elementele de bază, acele piese vestimentare care pot fi combinate uşor şi care să rezulte într-un look frumos, confortabil şi accesibil.

tinute-masculine-smart-casual-vara-3

Iată patru combinaţii vestimentare reuşite pe care vei dori să le adaugi în garderoba ta pentru un look smart-casual desăvârşit:

Cămaşă cu manesi scurte + pantaloni Chinos

Ruşinea de a purta o cămaşă cu mâneci scurte este de domeniul trecutului. Mai potrivită pentru sezonul ei decât cămaşă cu mâneci lungi, cea cu mâneci scurte arată perfect alături de o pereche de pantaloni Chinos slim fit. Dacă adopţi această ţinută nu uită să asortezi cum se cuvine culorile şi imprimeurile. Cămaşă cu mâneci scurte, prin simplitatea ei, poate arată elegant sau total deplasat, funcţie de cum îţi vine şi cum o asortezi. Aşadar, asigura-te că îţi pune pieptul şi braţele în evidenţă şi nu te strânge în jurul gâtului. Pantalonii Chinos îţi vei dori să îi porţi fără şosete şi uşor rulaţi la glezna. Poartă haine uni sau în contrast, niciodată o singură culoare pe toată ţinută.

Cămaşă cu mâneci lungi + pantaloni scurţi

Dacă bicepşii tăi mai trebuie lucraţi puţin până la formă la care visezi, atunci trecerea de la o cămaşă cu mâneci scurte la mâneci lungi ar putea fi un lucru grozav pentru ţine. Toată treaba e să ştii cum combini elementele vestimentare. De exemplu, dacă optezi să îmbraci o cămaşă albastră tip Oxford, atunci ar fi bine să o asortezi cu o pereche de pantaloni scurţi bej sau bleumarin. Merită să te asiguri că pantalonii şi cămaşă sunt în contrast, atfel există riscul să arăţi că o tencuiala. Şi nu e chiar atât de cool… Îţi sugerăm să laşi unu-doi nasturi descheiaţi la cămaşă, să rulezi uşor mânecile şi să porţi cămaşă în pantaloni (cureaua este opţională). Această asociere funcţionează cu aproape orice stil de încălţăminte – de la pantofi Derby la sandale din piele sau chiar cu picioarele goale.

tinute-masculine-smart-casual-vara-2

Costum din elemente total diferite

Costumul înseamnă, de obicei, cheltuieli serioase. Acesta poate fi şi motivul pentru care probabil nu e la îndemână să cumperi unul pentru fiecare anotimp în parte şi pentru fiecare ocazie specială care se iveşte. Totuşi, poţi să eviţi cheltuielile exorbitante şi să conferi o notă de versatilitate garderobei tale, optând pentru un costum din piese vestimentare separate. Fie că “mergi” pentru un sacou din în, pantaloni scurţi din bumbac sau pantaloni super lejeri, să combini elemente cheie, diferite că textura, înseamnă să potriveşti bine ce porţi în lunile călduroase.

Ca trei elemente vestimentare să “meargă” bine între ele, trebuie ca cel puţin două dintre ele să fie în nuanţe asemănătoare, complementare, precum alb, bej, gri şi bleu, astfel încât să te poţi juca cu multe combinaţii.

Tricou + costum

Desigur, nu e nimic mai elegant decât o cămaşă alături de un costum pe timpul verii, dar nici mai călduros decât senzaţia pe care ţi-o conferă această combinaţie. Există totuşi un înlocuitor mult mai versatil: o combinaţie smart-casual între un tricou uni sau Polo şi un costum. Să schimbi o cămaşă uşor restrictivă cu ceva mult mai casual îţi măreşte instant gradul de confort şi, implicit, calitatea look-ului. Fie că optezi pentru un costum în culori închise sau nuanţe neutre, poartă tricouri contrastante pe sub sacou. Un costum bleumarin? Încearcă un tricou alb sau cu dungi orizontale de inspiraţie marina. Un sacou în culori nisipoase? Poartă un tricou Polo verde sau vişiniu. Când vine vorba de costum, tricoul se poartă în pantaloni. Completează look-ul cu o pereche de mocasini din piele de căprioară sau tenişi.

Sursa inspiratie: don-men.com