Conor McGregor a revenit cu o victorie fulgerătoare. Lucruri interesante despre luptătorul irlandez

Academia Barbatilor

Fanii sporturilor de contact sunt familiarizați cu irlandezul Conor McGregor (pe numele complet, Conchúr Antóin Mac Gréagóir), născut pe 4 iulie 1988. Luptătorul de MMA a revenit în ring după o pauză de un an și trei luni, cu o victorie spectaculoasă, învingându-l pe Donald „Cowboy” Cerrone după numai 40 de secunde, grație unei lovituri mai puțin obișnuite: cu umărul.

Conor McGregor e un personaj extrem de interesant. Are o avere impresionantă, mai multe case în diverse colțuri ale lumii, o firmă producătoare de whisky și o atitudine care deseori șochează. Pe de altă parte, McGregor a devenit un nume legendar în lumea artelor marțiale, având, în același timp, milioane de fani și detractori. Pentru a cunoaște mai bine personajul, iată 10 lucruri inedite despre Conor McGregor:

A fost agresat când era mic

Cu mult înainte de a deveni cel mai devastator luptător din MMA, McGregor a fost un copil care se confrunta deseori cu bullyingul. Acesta a fost motivul principal pentru care irlandezul a învățat să se apere foarte bine și să înceapă să ia lecții de arte marțiale și box. Astăzi, McGregor ține deseori discursuri în școli despre cum era agresat în copilărie și despre cât de nocive pot fi consecințele bullyingului.

McGregor a avut dintotdeauna o obsesie în legătură cu luptele

conor mc gregor

Având o afinitate sporită față de mașini scumpe, costume de designer, proprietăți gigantice și, în general, tot ce ține de lux, ai crede că mintea lui McGregor nu e atât de mult setată pe lupta în ring. Dar cei care-l cunosc știu că lupta reprezintă principala lui prioritate. În documentarul The Notorious, McGregor explică faptul că el a fost dintotdeauna obsedat de bătaie. Când era mai tânăr, se trezea dimineața și înepea să se antreneze înainte de a face orice altceva, pentr că pur și simplu nu-și putea lua gândul de la ideea de luptă.

McGregor e un susținător al drepturilor homosexualilor

Irlandezul nu se dă la o parte atunci când vine vorba de subiecte controversate. Așa stau lucrurile și în privința celui legat de drepturile persoanelor homosexuale, McGregor devenind unul dintre cei mai celebri irlandezi care susțin sus și tare căsătoria persoanelor de același sex. El a declarat în diverse rânduri că suntem cu toții oameni și trebuie să fim respectați, indiferent de orientarea sexuală.

A prezis faptul că va deveni campion

McGregor a devenit celebru și pentru faptul că prezice cu precizie runda în care-și va termina adversarul. Dar cu câțiva ani buni înainte de a deveni un superstar al UFC, McGregor a făcut o altă predicție impresionantă. Un video vechi îl arată pe tânărul irlandez, care la acea vreme avea doar cinci meciuri la activ, spunând că într-o zi va deveni campion absolut în UFC.

A câștigat un meci în 4 secunde

Câștigarea partidelor prin KO în prima rundă a devenit un fapt definitoriu pentru cariera lui McGregor. Dar unele dintre aceste victorii sunt absolut incredibil de rapide. Întorcându-ne în anul 2011 descoperim că în meciul împotriva lui Patrick Doherty, lui Conor i-au trebuit doar patru secunde pentru a-și pune la pământ adversarul cu două lovituri devastatoare.

McGregor a fost instalator

Majoritatea oamenilor sunt de părere că McGregor e un sportiv puternic și arogant. Dar cei care i-au urmărit cariera cu atenție au înțeles că el folosește limbajul vulgar doar pentru a-și promova meciurile. În realitate, McGregor e o persoană cu picioarele pe pământ, care apreciază tot ceea ce I se întâmplă, fiindcă la începuturile carierei era un tip foarte umil. În plus, înainte de a intra în lumea MMA-ului, irlandezul a fost ucenic de instalator, timp de 18 luni, în localitatea irlandeză Kilternan. Și-a dat seama rapid că pasiunea pentru lupte e mai puternică și că poate reuși mai degrabă în ring decât sub chiuvetele oamenilor, așa că a schimbat direcția.

E implicat într-o relație serioasă

conor mc gregor
Dee Devlin. Foto: The Sun

Loialitatea față de colegii de echipă și față de antrenor i-a adus lui McGregor un respect enorm din partea comunităților de arte marțiale. O loialitate similară o are și față de partenera lui, cu care se află într-o relație încă din anul 2008. Dee Devlin este femeia de care irlandezul e în continuare îndrăgostit și cu care are doi copii – micuțul Conor Jack McGregor Jr., născut în 2017, și Croia, o fetiță adusă pe lume în 2019.

A avut nevoie de ajutoare sociale

conor mc gregor
Una dintre proprietățile lui McGregor. Foto: The Sun

Când îi vezi hainele, accesoriile, mașinile și celelalte lucruri de lux, nu ți-ai imagina că McGregor a fost vreodată sărac. Dar la momentul debutului în UFC, Conor a avut nevoie de un ajutor social pentru a-și putea continua cariera. De aici și până la cecurile de milioane pe care le încasează după un meci câștigat nu a fost un drum scurt, dar în mod cert a fost unul pe care luptătorul a știut să-l gestioneze perfect.

Deține multe recorduri financiare în UFC

McGregor e vedeta UFC nu doar pentru că e un luptător excelent ci și pentru că e o adevărată locomotivă de marketing, fiind sportivul cu cea mai mare priză la public, din istoria acestei organizații. El are toate motivele pentru a declara că deține „toate recordurile”, nefiind departe de acest adevăr. A ținut capul de afiș în 4 dintre primele 5 evenimente UFC cu cele mai mari încasări. Gala UFC 229 a fost cea mai bine vândută din istoria competiției, în privința PPV (pay per view), iar 5 gale UFC în sistem PPV au fost văzute, fiecare, de peste un milion de telespectatori.

McGregor a fost campion la box amatori

conor mc gregor
Foto: Yahoo Sports

Celebrul meci (pierdut) de McGregor în fața lui Floyd Mayweather i-a făcut pe mulți să spună că irlandezul nu avea ce să caute într-un ring de box, fiindcă nu are experiență în privința acestui sport. Deși afirmația e întrucâtva adevărată, nu ar trebui uitat faptul că McGregor a fost legitimat ca boxeur amator, înainte de a intra în lumea artelor marțiale. Ba chiar a fost campion al Irlandei la juniori. Insuficient, însă, pentru a-l învinge pe marele Mayweather.

Citește și: Top 7 arte marțiale pentru autoapărare