Modern Dad’s Challenges: copiii și accesul la tehnologie

academia barbatilor

Citeam zilele trecute în The Independent despre pledoaria împotriva accesului necontrolat la tehnologie susținută de un specialist în dezintoxicare la o conferință de educație timpurie din Marea Britanie. Mandy Saligari spune că smartphone-urile oferite copiilor la vârste nepotrivite pot avea efecte la fel de negative ca cele ale „unui gram de cocaină”. La doar câteva zile, am aflat despre evenimentul Modern Dad’s Challenges a cărei ediții cu numărul 9 va avea tema Copiii digitali și accesul la tehnologie. 

modern dads challenge

Sursa foto: PR

Asistăm la o perioadă în care tehnologia a evoluat extrem de mult și a fost înglobata în toate aspectele care țin de viața, inclusiv cea de părinte. Un tată modern este prezent în social media, are gadget-uri și pasiuni pentru noile apariții în materie de tehnologie. Un tată model își dorește să își educe copilul cu cele mai eficiente și sănătoase instrumente. Pentru a le bifa pe amândouă, trebuie să găsești abordarea potrivită atunci când vine vorba de accesul copilului tău la smartphone sau tabletă, la timpul petrecut de acesta în mediul virtual.

 Accesul copiilor la internet și expunerea lor în social media

Cum ar trebui să arate programul digital al copilului în funcție de vârsta lui?

Acesta este una din principalele întrebări la care evenimentul Modern Dad’s Challenges își propune să răspundă. Copiii din zilele noastre stiu sa intre pe YouTube sau sa foloseasca telefonul inainte de a invata sa-si lege sireturile la pantofi. Accesul timpuri la aparate performante si atractia acestora, cat si numeroasele moduri in care pot fi folosite, contribuie la o dezvoltare accelerata a copilului, dar vine la pachet si cu unele efecte (lipsa de concentrare, atentie scazuta, probleme oftalmologice, intarzieri in dezvoltarea copilului etc.).

Cat de sigur este sa navigheze singur pe internet si sa aiba acces oricand la retelele sociale si alte canale online? Dar si care sunt riscurile expunerii de fotografii cu copiii pe internet, vor fi subiecte de dezbatere la editia cu numarul 9 a Modern Dad’s Challenges, pe 12 septembrie, la Hotel Intercontinental din Bucuresti.

Invitati:

  • Cornelia Paraipan, Medic rezident psihiatrie pediatrica si Psihoterapeut de familie – in supervizare,
  •  Nadia Tataru, fondatoare Itsy Bitsy FM si
  • Ana Maria Mitrus, blogger la meseriadeparinte.ro

“Cand vine vorba de relatia copiilor nostri cu tehnologia, studiile arata ca aceasta ar trebui sa inceapa cat mai tarziu, sa aiba limite clare de timp si continut si niciodata sa nu primeze in fata relatiilor interumane, de a caror calitate, tot studiile arata, ca depinde fericirea noastra. Tehnologia are valente neutre si depinde in special de noi, parintii, cum vrem sa o folosim in relatia cu copii nostri”, considera Cornelia Paraipan.

Înscrierea la ediția a 9 a Modern Dad’s Challenges se face completand formularul de pe site. Participarea este gratuita, in limita locurilor disponibile. Detalii suplimentare despre proiect sunt disponibile pe site, cat si pe pagina de Facebook Modern Dad’s Challenges.

TEME de discuție:

  • Programul digital al copilului si accesul la ecrane & tehnologie
  • Social media & expunerea copilului pe internet
  • Siguranta copilului pe internet si bullying-ul online

Modern Dad’s Challenges este unicul eveniment din Romania dedicat tatilor si viitorilor tati. Proiectul este organizat de agentia Creative Energy Corner*, cu sustinerea si implicarea brandurilor partenere: Lidl Romania, Nestle Incepe Sanatos Creste Sanatos, Editura Corint, Aqua Carpatica si Domeniile Samburesti.

Parteneri media: Doctor MIT, Radio Itsy Bitsy, Paginadepsihologie.ro, Sfatulparintilor.ro, Copilul.ro, Academiabarbatilor.ro, Ken Academy, Romania Pozitiva, Andreicismaru.ro, Jurnalulunuitata.ro, Artistu.ro, Staupenet.ro, Asociatia SAMAS, Startevo.com, Kidibot, Frunzaresc.eu, Laurafrunza.com, #Cafeauadela10, Unsoideblog.ro, Sebababy.ro, Iulianaroca.ro, roxanadulgheru.ro, Solonaria.ro, Mamide2.com, Pricopie.com, Johannasburg.ro, Mamicaautentica.ro, Ioanaboca.ro, Bebelonia.ro, Positivemother.ro, Zecelucruri.ro, Rozsaunu.ro, Lullaby.ro, Pasimarunti.ro.